Back To TopZover het oog reikt

Touit 2.8/12

Dankzij de combinatie van één van de grootste beeldhoeken in APS-C formaat, fantastische afbeeldingsprestaties en een gering gewicht maakt dit objectief de groothoekfotografie nog fascinerender.

Touit 2.8/12

Zover het oog reikt

Touit 2.8/12

Zover het oog reikt

Touit 2.8/12

Zover het oog reikt

Touit 2.8/12

Zover het oog reikt

Dealer Zoeken

 • Downloads

  Productregistratie

  Events

  Coffee, Cake & Kit – ZEISS Showcase the NEW LWZ.3 21-100mm

  09/30/2016 - 09/30/2016
  United Kingdom, CVP Fitzrovia, 32-33 Gresse Street, Fitzrovia, London, W1T 1QT

  Digital Splash 16 - Wilkinson Cameras

  10/15/2016 - 10/16/2016
  United Kingdom, Exhibition Centre Liverpool, Kings Dock, Liverpool Waterfront, Liverpool, L3 4FP

  The Cameraworld Show 2016

  10/29/2016 - 10/29/2016
  United Kingdom, Grand Connaught Rooms, London, WC2B 5DA

  Read all

  Hint

  For optimum compatibility of Touit lenses on Sony NEX cameras we recommend to use the latest firmware (1.02 for NEX-5R/NEX-6 and 1.03 for NEX-7 or higher). The firmware can be downloaded from the Sony website:
  www.sony.com

  Vragen?

  ZEISS Touit 2.8/12

  Zover het oog reikt

  Met een beeldhoek van 99 graden zal het groothoekobjectief, ZEISS Touit 2.8/12 al snel de enige favoriet worden, vooral voor landschaps- en architectuurfotografie. De unieke ZEISS T*-multicoating garandeert maximale overdracht en een uitstekende absorptie van strooilicht. Het resultaat is een adembenemende beeldkwaliteit van hoek tot hoek over het gehele beeldveld. Bovendien zijn alle bewegende componenten van de ZEISS Touit 2.8/12, die speciaal werden ontwikkeld voor de Sony NEX- en Fujifilm X-camera's, geproduceerd voor extreme precisie en een lange levensduur. Tenslotte maakt de sterke en stijve metalen bajonetvatting het een betrouwbare partner voor talloze jaren fotoplezier.

  Technische specificaties:

  Brandpuntsafstand
  12 mm
  Diafragmabereik
  f/2.8 – f/22
  Scherpstelbereik
  0.18 m (0.59 ft) – ∞
  Aantal elementen/groepen
  11/8
  Beeldhoek, diag./horiz./vert.
  99° / 89° / 66°
  Vastleggen op korte afstand
  220 x 144 mm
  Filterschroefdraad
  M67 x 0.75
  Afmetingen (met zonnekap)
  E: 81 mm
  X: 86 mm
  Diameter van de scherpstelring
  E, X: 65 mm
  Gewicht
  E: 260 g
  X: 270 g
  Cameravattingen
  E-vatting
  X-vatting

  Foto's op Flickr

  Touit 2.8/12

  Distagon Design

  Touit 2.8/12

  Als de beeldhoek extreem wordt dan kan het retrofocus-ontwerp van het Distagon-objectief ook de ideale keuze zijn als de camera niet van het SLR-type is. Objectieven met de naam Distagon hebben lage straalhoeken aan de kant of rand van het beeld, die vooral voordelen hebben in combinatie met digitale beeldsensoren. Tevens garanderen zij een extreem homogene verdeling van de helderheid over het gehele beeldveld.

  Distagon met 11 objectiefelementen in 8 groepen
  Objectief met asferisch oppervlak
  Objectief gemaakt van speciaal glas met anomale partiële dispersie
  'Floating Elements'-ontwerp

  Bijzonderheden

  Touit 2.8/12

  Soepele en betrouwbare AF-actie

  Het ontwerp van het autofocus-systeem vereist een uiterst precieze beweging van bepaalde objectiefelementen. Omdat het grootste deel van de te bewegen elementen of groepen binnen het optische systeem verschillend is, kan het zijn dat diverse motortypes werden geïnstalleerd. Het scherpstelsysteem van de Touit-objectieven is ontworpen om een robuust en soepel automatische scherpstelling te realiseren, zonder compromis of beperking t.a.v. hun optische ontwerp.

  Informatie: Om de beste compatibiliteit op de camera's van Sony NEXT (AF in videomodus) te realiseren, adviseren wij u om de meest recente Sony NEX firmware te gebruiken.

  Innovatief productontwerp

  Innovatief productontwerp om een superieure bediening te garanderen en aan de strikte esthetische verwachtingen te voldoen. ZEISS-objectieven behoren tot de winnaars van de duizenden ingezonden producten die voor prominente ontwerpprijzen werden ingediend. Het onmiskenbaar nieuwe productontwerp is gebaseerd op een compleet concept en is gericht op essentiële functionele elementen. Zelfs de objectiefkap, meestal een accessoire, is naadloos in het algehele ontwerp geïntegreerd. De metalen bajonetvatting garandeert extreme stijfheid en de instelringen voorzien van rubber, maken nauwkeurige handmatige besturing mogelijk als dat nodig is. Gesatineerde oppervlakken met een vlakke aansluiting visualiseren de optische en mechanische precisie van elk objectief.

  Asferisch ontwerp

  Het asferische objectiefontwerp staat garant voor beeldprestaties van consequente kwaliteit over het gehele scherpstelbereik, en ook voor scherpte tot aan de randen van het beeld. Het meer complexe oppervlakprofiel van de asferische lens kan, indien vergeleken met een eenvoudig objectief, afwijkingen verminderen of elimineren en ook andere optische afwijkingen reduceren.

  Floating Elements Design

  De hedendaagse technologie en de hoge resolutiesensoren van de camera's vereisen een voortdurende verbetering van de prestatie van het objectief. Dankzij de principes van het meest recente ' floating element design' worden optische afwijkingen in ZEISS-objectieven in het gehele scherpstelbereik tot een minimum beperkt. Dit wordt gerealiseerd op basis van de variatie van de axiale afstand tussen de individuele elementen of groepen van de objectieven. Deze aanpassing van de afstand van lenselement tot lenselement is gekoppeld aan de instelling van de afstand, om te allen tijde de juiste compensatie te garanderen. De mechanische constructie van deze objectieven is uiterst complex en zij moeten met nauwkeurige precisie worden samengebouwd, beide aspecten behoren tot de kerncompetenties van ZEISS.

  Excellente resolutie en hoog contrast

  Rijke verzadiging en levendige kleuren zijn van groot belang voor een blijvende indruk. Het strooilicht binnen een optisch systeem resulteert echter in een verlichting van het beeld dat met name zichtbaar is in de schaduw. Dit reduceert het beeldcontrast, met als resultaat dat een gebrek aan contrast en onscherpte ontstaat. Om dit te voorkomen, combineert ZEISS diverse specifiek ontwikkelde technologieën om de ongewenste effecten van strooilicht te verminderen.

  ZEISS T* anti-reflectiecoating

  De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

  Community - Opmerkingen

  Touit 2.8/12

  Onze site wordt wereldwijd bezocht. Om een voor iedereen toegankelijke basis voor discussie te realiseren, vragen wij u om uw opmerkingen in het Engels te schrijven. Wij verwachten dat u de regels van de etiquette opvolgt

  Blogartikelen

  Touit 2.8/12

  ZEISS Touit | 2015-06-08 07:55:29 |

  Year of the Alpha

  Toni Ahvenainen created a yearlong personal photography project to find his own way of seeing the world through the viewfinder. To complete this project, he persistently carried his camera everywhere for a full year and reflected on his identity as a photographer through various subjects. The ...

  read more...

  Optics take a dive
  Into the Deep Blue | 2014-09-10 16:22:03 |

  Optics take a dive

  Underwater photography is about more than just a waterproof housing. But with the right equipment and appropriate know-how you can create fascinating images. Under the water’s surface a new world begins, a world with its very own conditions. Water is some 800 times denser than air and therefore ...

  read more...

  Deep blue vision
  Into the Deep Blue | 2014-09-10 16:21:43 |

  Deep blue vision

  Kevin Palmer has been diving with his camera for more than 30 years. He loves the oceans’ blue vastness and fascinating animal kingdom, every bit as much as he loves the people whose lives are so closely intertwined with the sea. His motifs are as diverse as the oceans are deep.For Kevin Palmer ...

  read more...

  Shows | 2014-09-07 10:24:28 |

  "You and your photo at photokina" - and the winner is...

  At this year's photokina we will show the most beautiful photos taken by ZEISS fans from all over the world in our digital gallery. For that purpose we asked you to send us your best ZEISS photos. Not only will they be shown at our booth but one chosen photographer will travel to Cologne to visit photokina ...

  read more...

  Wide spaces – clear lines
  ZEISS Touit | 2014-07-16 18:31:47 |

  Wide spaces – clear lines

  Objects in the public domain and their geometric impact are the focus of Barry Tse’s photography. He uses the large angular field of the ZEISS Touit 2.8/12 to present each motif and its surroundings with equal impact. ...

  read more...

  Testen en onderscheidingen

  Touit 2.8/12

  Testen

  ephotozine.com
  "Famed for the quality of their lenses for 35mm and medium format cameras, Zeiss has branched out into creating lenses..."
  read more...

  fstoppers.com
  "Carl Zeiss (Now just named Zeiss) has always been considered the premium brand for lenses in the photography industry..."
  read more...

  aboutphotography.blogspot.com
  "The traditional method of shooting close-up photographs is with a macro lens mounted on the camera, and, no doubt about it..."
  read more...

  fotocarenyc.blogspot.com
  "Let me begin by saying I could have written this entire review in this one sentence: "The Zeiss Touit 12mm and 32mm are..."
  read more...

  briansmith.com
  "The promise of mirror-less cameras is lightweight and compact size compared to their bulkier heavier DSLR brethren..."
  read more...

  diglloyd.com
  "It appears that one can get very useful ~15.4mm equivalent field of view on the full frame Sony A7R with the Touit 12mm f/2.8 Distagon..."
  read more...

  Onderscheidingen

  iF product design award 2013

  Gear of the year 2013

  red dot design award 2013

  American Photo Editor's Choice

  TIPA AWARD 2014

   

  DSLR-objectieven

  ZEISS-objectieven voor DSLR-camera's

  Sony α camera's

  Meer informatie

  Fujifilm X-serie

  Meer informatie

  We use cookies on this site. Cookies are small text files that are stored on your computer by websites. Cookies are widely used and help to optimize the pages that you view. By using this site, you agree to their use. meer

  OK