ZEISS Batis 2/25

De groothoeklens voor een nieuw tijdperk.

Korte scherpstelafstand, hoge snelheid, snelle autofocusen een grote hoek voor het full frame: het professionele objectief voor bijzondere perspectieven bij landschaps-, architectuur- en straatfotografie en fotojournalisme.

Door de korte scherpstelafstand van de 25 mm groothoeklens is creatief gebruik van bijzondere perspectieven mogelijk. Tot in alle hoeken van de foto is een extreem gelijkmatige beeldkwaliteit gegarandeerd. Het perfecte objectief voor het fotograferen van landschappen, architectuur, straattaferelen en fotojournalisme.

De ZEISS Batis autofocuslenzen werden speciaal ontwikkeld voor spiegelloze, volbeeldsensorcamera's van Sony. Ze werden aangepast om samen met de camera een compact, lichtgewichtsysteem te vormen dat niets moet inboeten qua prestaties. De lenzen zijn volledig compatibel met alle E-mount-camera's en bieden niet enkel snelle, stille autofocus maar ook bescherming tegen stof en weersomstandigheden. Het vernieuwende OLED-display maakt creatieve fotografie mogelijk door afstand en scherptediepte te tonen zodat het focusbereik steeds perfect kan worden ingesteld. De snelle, vaste brandpuntsafstanden van de ZEISS Batis-familie bieden vlekkeloze beeldweergave dankzij hun volledig vernieuwde optische ontwerp. De legendarische ZEISS T* antireflecterende laag, gecombineerd met meer dan 125 jaar ervaring in lensontwikkeling en de nieuwste technologieën, zorgen ervoor dat elk moment dat vastgelegd werd met een ZEISS Batis-lens, die buitengewone ZEISS-look biedt.

ZEISS Batis 2/25
ZEISS Batis 2/25
ZEISS Batis 2/25
ZEISS Batis 2/25
ZEISS Batis 2/25

Soepele en betrouwbare autofocus

Voor het ontwerp van het autofocus-systeem is een buitengewoon nauwkeurige verschuiving van bepaalde objectiefgroepen noodzakelijk. Het scherpstellingssysteem van ZEISS objectieven is ontworpen voor een robuust en soepel autofocusmechanisme met de best mogelijke beeldvormingsprestatie.

Veelzijdig full-frame objectief

Het krachtige objectief voor het spiegelloze full-framesysteem van Sony voldoet aan de hoogste eisen. Ondanks het compacte ontwerp komt de beeldvorming aan de verwachtingen van professionele fotografen tegemoet.

Weer- en stofafdichting

Door de antistof- en antispetter- eigenschappen is het objectief perfect geschikt voor kritische omstandigheden buiten. Tevens is het ontworpen voor vele jaren intensief gebruik.

Innovatief OLED display

Nu kunt u voor het eerst nauwkeurig de focusafstand en scherptediepte aflezen op het OLED display op het objectief, eenvoudig en intuïtief. Vooral bij slecht licht - gegarandeerd altijd zeer goed leesbaar.

Excellente resolutie en hoog contrast

Rijke verzadiging en levendige kleuren zijn van groot belang voor een blijvende indruk. Het strooilicht binnen een optisch systeem resulteert echter in een verlichting van het beeld dat met name zichtbaar is in de schaduw. Dit reduceert het beeldcontrast, met als resultaat dat een gebrek aan contrast en onscherpte ontstaat. Om dit te voorkomen, combineert ZEISS diverse specifiek ontwikkelde technologieën om de ongewenste effecten van strooilicht te verminderen.

Prestatie

Brandpuntsafstand

25 mm

Diafragmabereik

f/2 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount*

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,2 m (7.9") – ∞

Vrije werkafstand

0,13 m (5.1") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

82° | 72° | 51°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

124 x 187 mm (4.9 x 7.4")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1:5.2

Aantal elementen | groepen

10 | 8

Focusafstand flens

18 mm (0.71")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

70 mm (2.7")

Kenmerken

Autofocus

+

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M67 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

Focusing not mechanically coupled

Max. diameter

81 mm (3.2")

Diameter van focusring

78 mm (3.1")

Lengte (met lensdoppen)

92 mm (3.6")

Lengte (zonder lensdoppen)

78 mm (3.1")

Gewicht

335 g (0.74 lbs)

ZEISS Batis 2/25 ZEISS Batis 2/25

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Distagon Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Asferische elementen en speciaal glas

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Batis 2/25

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

 

 

Beoordelingen

leophoto.co.uk
"Without a doubt Carl Zeiss Batis 25mm f/2.0 is a stunning lens in general, but also smokes the Sony 28mm f/2.0 in almost every way..."
leophoto.co.uk

bryanv.com
"The Batis line, introduced in April 2015, are the first full-frame autofocus lenses built especially for Sony E-Mount full-frame cameras..."
bryanv.com

markgaler.com
"The Batis 2/25 is a native E-Mount wide-angle lens designed and manufactured by Zeiss for the full-frame A7 cameras..."
markgaler.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: