ZEISS Batis 2.8/135

Het medium telefoto-objectief voor een nieuw tijdperk.

Lange brandpuntsafstand, snelle autofocus, optische beeldstabilisatie. Dankzij de uitstekende correctie van alle chromatische aberraties is de ZEISS Batis 2.8/135 met Apo Sonnar design een waar high-performance telefoto-objectief. Het objectief is de optimale oplossing voor medium-afstand portretfotografie.

De geavanceerde correctie van het Apo Sonnar objectief zorgt voor een extreem realistische afbeelding van uw thema. Om bewegen te voorkomen is het objectief ook uitgerust met een optische beeldstabilisator. De snelle en nauwkeurige autofocus garandeert haarscherpe foto's - zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden. De geringe velddiepte bij een maximaal diafragma creëert een creatieve combinatie van scherpte en wazigheid waardoor u de aandacht van de toeschouwer kunt focussen op het hoofdthema van uw foto. 

De ZEISS Batis autofocuslenzen werden speciaal ontwikkeld voor spiegelloze, volbeeldsensorcamera's van Sony. Ze werden aangepast om samen met de camera een compact, lichtgewichtsysteem te vormen dat niets moet inboeten qua prestaties. De lenzen zijn volledig compatibel met alle E-mount-camera's en bieden niet enkel snelle, stille autofocus maar ook bescherming tegen stof en weersomstandigheden. Het vernieuwende OLED-display maakt creatieve fotografie mogelijk door afstand en scherptediepte te tonen zodat het focusbereik steeds perfect kan worden ingesteld. De snelle, vaste brandpuntsafstanden van de ZEISS Batis-familie bieden vlekkeloze beeldweergave dankzij hun volledig vernieuwde optische ontwerp. De legendarische ZEISS T* antireflecterende laag, gecombineerd met meer dan 125 jaar ervaring in lensontwikkeling en de nieuwste technologieën, zorgen ervoor dat elk moment dat vastgelegd werd met een ZEISS Batis-lens, die buitengewone ZEISS-look biedt.

ZEISS Batis 2.8/135
ZEISS Batis 2.8/135
ZEISS Batis 2.8/135
ZEISS Batis 2.8/135
ZEISS Batis 2.8/135

Soepele en betrouwbare autofocus

Voor het ontwerp van het autofocus-systeem is een buitengewoon nauwkeurige verschuiving van bepaalde objectiefgroepen noodzakelijk. Het scherpstellingssysteem van ZEISS objectieven is ontworpen voor een robuust en soepel autofocusmechanisme met de best mogelijke beeldvormingsprestatie.

Veelzijdig full-frame objectief

Het krachtige objectief voor het spiegelloze full-framesysteem van Sony voldoet aan de hoogste eisen. Ondanks het compacte ontwerp komt de beeldvorming aan de verwachtingen van professionele fotografen tegemoet.

Weer- en stofafdichting

Door de antistof- en antispetter- eigenschappen is het objectief perfect geschikt voor kritische omstandigheden buiten. Tevens is het ontworpen voor vele jaren intensief gebruik.

Innovatief OLED display

Nu kunt u voor het eerst nauwkeurig de focusafstand en scherptediepte aflezen op het OLED display op het objectief, eenvoudig en intuïtief. Vooral bij slecht licht - gegarandeerd altijd zeer goed leesbaar.

Excellente resolutie en hoog contrast

Rijke verzadiging en levendige kleuren zijn van groot belang voor een blijvende indruk. Het strooilicht binnen een optisch systeem resulteert echter in een verlichting van het beeld dat met name zichtbaar is in de schaduw. Dit reduceert het beeldcontrast, met als resultaat dat een gebrek aan contrast en onscherpte ontstaat. Om dit te voorkomen, combineert ZEISS diverse specifiek ontwikkelde technologieën om de ongewenste effecten van strooilicht te verminderen.

Prestatie

Brandpuntsafstand

135 mm

Diafragmabereik

f/2.8 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount*

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,87 m (2.9 ft) – ∞

Vrije werkafstand

0,74 m (2.4 ft) – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

18° | 15° | 10°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

125 x 185 mm (4.9 x 7.3")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1:5.3

Aantal elementen | groepen

14 | 11

Focusafstand flens

18 mm (0.71")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

6,9 mm (0.27")

Kenmerken

Autofocus

+

Beeldstabilisatie

+

Fysiek

Filterschroefdraad

M67 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

Focusing not mechanically coupled

Max. diameter

98 mm (3.9")

Diameter van focusring

81 mm (3.2")

Lengte (met lensdoppen)

133 mm (5.2")

Lengte (zonder lensdoppen)

120 mm (4.7")

Gewicht

614 g (1.4 lbs)

ZEISS Batis 2.8/135 ZEISS Batis 2.8/135

In 1930 ontwikkelde Dr. Ludwig Bertele een objectief met relatief weinig glas-lucht-oppervlakken. Destijds was het een van de objectieven met de hoogste snelheid voor 35 mm fotografie met diafragma's van 1:1.5 en hoog contrast dankzij effectieve vermindering van strooilicht. Zijn hoge snelheid en contrast hielpen bij de naamgeving, die afgeleid is van het woord 'zon', het symbool van maximale helderheid. Ook bij moderne objectieven voor normale fotografie en telefotografie, waarvan het optisch ontwerp is gebaseerd op dit basistype, vindt u deze voordelen.

Sonnar Ontwerp

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Batis 2.8/135

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

 

 

 

 

Beoordelingen

thephoblographer.com
"Still though, I have to hand Zeiss my respect on this lens; it’s simply perfection in many ways..."
thephoblographer.com

verybiglobo.com
"Sell your car, your house, and your kidney and go for it till it last, because there is nothing better..."
verybiglobo.com

shawncsteiner.com
"Batis 135mm is perhaps the highest performing portrait-length prime for full-frame Sony E-mount cameras..."
shawncsteiner.com

photographyblog.com
"The Zeiss Batis 135mm f/2.8 is an outstanding medium telephoto prime lens..."
photographyblog.com

pcmag.com
"Zeiss has done a fine job crafting third-party lenses for the Sony mirrorless system..."
pcmag.com

amateurphotographer.co.uk
"The image quality is absolutely sublime – I can’t imagine any prospective buyer being disappointed..."
amateurphotographer.co.uk

dustinabbott.net
"So I finally have in my hands an autofocusing Zeiss with image stabilization to boot. Have I died and gone to heaven? Not quite..."
dustinabbott.net

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: