ZEISS Planar T* 1.4/50

Onthul het ware karakter.

Gezichtsuitdrukkingen en gelaatstrekken brengen het karakter van iemand naar voren. Een schittering in het oog, fijne rimpeltjes en kleurschakeringen kunnen een volledig levensverhaal vertellen. De Planar T* 1,4/50 kan als veelzijdige standaard brandpuntsafstand nauwkeurig uitdrukking geven aan een karakter: natuurlijk, verlicht en rijk aan contrast.

De brandpuntsafstand van de Planar T* 1,4/50 is gelijk aan het perspectief van het menselijk oog. Het grote diafragma en exceptionele compactheid behoren tot de uitstekende eigenschappen. Dit objectief produceert een kwalitatieve, aantrekkelijke portretstijl bij het grootste diafragma en zorgt vanaf diafragma F4.0 voor een aanzienlijke verscherping voor meer algemene toepassingen.

ZEISS Planar T* 1.4/50
ZEISS Planar T* 1.4/50
ZEISS Planar T* 1.4/50

Excellente beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Ideaal diafragma met negen lamellen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een beeldend element. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. Deze verschillende weergaven van onscherpe gedeelten, maar ook de kwaliteit van de overgang, wordt de Bokeh van een objectief genoemd. De nauwkeurig afgestemde kenmerken van het optische ontwerp van ZEISS SLR-objectieven zorgen voor een bijzonder harmonieus effect van de onscherpe gedeelten van het beeld. Het diafragma met negen lamellen en het daaruit resulterende, bijna ronde diafragma van de ZEISS SLR-objectieven zijn cruciaal voor de gewenste weergave van de highlights in de voor- en achtergrond.

ZEISS Classic lenzen, een traditie van uitmuntendheid

De ZEISS Classic lenzen genieten al jarenlang een uitmuntende reputatie bij fotografen wereldwijd, en terecht. De stevige metalen bevestiging garandeert een constante werking en sterke beeldprestaties, ongeacht het aantal genomen foto's. Handmatig focussen versterkt de creativiteit bij het maken van het beeld.

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Nauwkeurige handmatige scherpstelling

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. ZEISS objectieven excelleren door hun grote scherpstelslag die nauwkeurig scherpstellen mogelijk maakt. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de sluiter. De nauwkeurige gravering in meters en 'feet', en de scherptediepteschaal bieden aanvullende ondersteuning voor het scherpstellen met de hand.

Prestatie

Brandpuntsafstand

50 mm

Diafragmabereik

f/1.4 – f/16

Camerabevestiging

Canon EF-Mount* (ZE) | Nikon F-Mount* (ZF.2)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,45 m (17.72") – ∞

Vrije werkafstand

0,35 m (13.78") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

45° | 38° | 26°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

160 x 240 mm (6.30 x 9.45")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 6.7

Aantal elementen | groepen

7 | 6

Focusafstand flens

ZE: 44 mm (1.73") | ZF.2: 46 mm (1.83")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

54 mm (2.13")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M58 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

223°

Max. diameter

ZE: 71 mm (2.81") | ZF.2: 66 mm (2.60")

Diameter van focusring

ZE: 71 mm (2.81") | ZF.2: 66 mm (2.60")

Lengte (met lensdoppen)

ZE: 71 mm (2.80") | ZF.2: 69 mm (2.72")

Lengte (zonder lensdoppen)

ZE: 48 mm (1.89") | ZF.2: 45 mm (1.77")

Gewicht

ZE: 380 g (0.84 lbs) | ZF.2: 330 g (0.73 lbs)

ZEISS Planar T* 1.4/50 ZEISS Planar T* 1.4/50

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Planar Ontwerp

ZEISS SLR Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Planar T* 1.4/50

Datasheet

Beoordelingen

diglloyd.com
"Meets or beats any other 50mm f/1.4 lens, with very high contrast and resolving power. The 50/1.4 Planar is the most..."
diglloyd.com

photographyreview.com
"In this era of plastic-barreled mass-produced lenses, the Zeiss ZF lenses stand out in sleekly-elegant fashion..."
photographyreview.com

imaging-resource.com
"But for photographers who, like myself, enjoy working with manual focus lenses, the Zeiss is a real pleasure to work with..."
imaging-resource.com

Accessoires

Op maat van uw behoeften.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Handmatig focussen

Met camerasystemen met automatische focus.

Camerabevestigingen

Overzicht van de verschillende bevestigingen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: