ZEISS Planar T* 1.4/85

Geniet van het moment.

Speldenprikken van licht in de achtergrond omhullen het individu en verbergen een mysterieuze boodschap. Het Planar T* 1,4/85-objectief brengt het beste in het onderwerp naar boven, terwijl op meesterlijke wijze zowel scherpte als soft-focus wordt gemanipuleerd.

Dit klassieke portretobjectief legt mensen in hun omgeving vast, waarbij gespeeld wordt met het scherpstelbereik, soft-focus en contrasteffecten. Het onderscheidende circulaire Bokeh is een cruciaal creatief element. De Planar T* 1,4/85 produceert een uiterst hoge kwaliteit en een kleine scherptediepte als het wijd geopend is. Dit is vooral geschikt voor het isoleren van het hoofdonderwerp ten opzichte van de voor- en achtergrond. Het objectief is ook geschikt voor meer algemenere doeleinden.

ZEISS Planar T* 1.4/85
ZEISS Planar T* 1.4/85
ZEISS Planar T* 1.4/85

Uitzonderlijke beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Ideaal diafragma met negen lamellen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een beeldend element. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. Deze verschillende weergaven van onscherpe gedeelten, maar ook de kwaliteit van de overgang, wordt de Bokeh van een objectief genoemd. De nauwkeurig afgestemde kenmerken van het optische ontwerp van ZEISS SLR-objectieven zorgen voor een bijzonder harmonieus effect van de onscherpe gedeelten van het beeld. Het diafragma met negen lamellen en het daaruit resulterende, bijna ronde diafragma van de ZEISS SLR-objectieven zijn cruciaal voor de gewenste weergave van de highlights in de voor- en achtergrond.

ZEISS Classic lenzen, een traditie van uitmuntendheid

De ZEISS Classic lenzen genieten al jarenlang een uitmuntende reputatie bij fotografen wereldwijd, en terecht. De stevige metalen bevestiging garandeert een constante werking en sterke beeldprestaties, ongeacht het aantal genomen foto's. Handmatig focussen versterkt de creativiteit bij het maken van het beeld.

ZEISS T*® antireflectiecoating

De optische elementen van ZEISS lenzen zijn voorzien van T*® antireflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch design dat briljante foto's garandeert, zelfs bij suboptimale lichtomstandigheden. We breng de antireflectiecoating op de lensoppervlakken aan door middel van dampdepositie van zeer dunnen en transparante laagjes op het glas. Tijdens dit proces worden speciale stoffen verdampt met extreem veel energie in een vacuümomgeving en worden vervolgens één voor één op de glazen oppervlakken gedeponeerd. Zo ontstaan er laagjes met precies de juiste dikte die de reflecterende eigenschappen op het juiste lage niveau brengen. De eerste coatingproces sen werden door ZEISS al in de jaren 30 van vorige eeuw toegepast.

Nauwkeurige handmatige scherpstelling

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. ZEISS objectieven excelleren door hun grote scherpstelslag die nauwkeurig scherpstellen mogelijk maakt. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de sluiter. De nauwkeurige gravering in meters en 'feet', en de scherptediepteschaal bieden aanvullende ondersteuning voor het scherpstellen met de hand.

Prestatie

Brandpuntsafstand

85 mm

Diafragmabereik

f/1.4 – f/16

Camerabevestiging

Canon EF-Mount* (ZE) | Nikon F-Mount* (ZF.2)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

1,0 m (39.372) – ∞

Vrije werkafstand

0,88 m (34.65") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

29° | 24° | 16°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

240 x 360 mm (9.45 x 14.17")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 10

Aantal elementen | groepen

6 | 5

Focusafstand flens

ZE: 44 mm (1.73") | ZF.2: 46 mm (1.83")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

38 mm (1.49")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M72 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

243°

Max. diameter

ZE: 78 mm (3.08") | ZF.2: 77 mm (3.03")

Diameter van focusring

ZE: 78 mm (3.08") | ZF.2: 71 mm (2.78")

Lengte (met lensdoppen)

ZE: 88 mm (3.46") | ZF.2: 85 mm (3.35")

Lengte (zonder lensdoppen)

ZE: 65 mm (2.56") | ZF.2: 62 mm (2.44")

Gewicht

ZE: 670 g (1.48") | ZF.2: 570 g (1.26")

ZEISS Planar T* 1.4/85 ZEISS Planar T* 1.4/85

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Planar Ontwerp

ZEISS SLR Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Planar T* 1.4/85

Datasheet

Beoordelingen

diglloyd.com
"The Zeiss 85mm f/1.4 Planar is considered a portrait lens by many. Yet its high brilliance, ultra-low distortion, delicious color..."
diglloyd.com

mflenses.com
"This lens does not only look beautiful, it is heavy and 'feels' great in your hand. The manufacturing quality is nothing but excellent.."
mflenses.com

photographyreview.com
"In this era of plastic-barreled mass-produced lenses, the Zeiss ZF lenses stand out in sleekly-elegant fashion..."
photographyreview.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Handmatig focussen

Met camerasystemen met automatische focus.

Camerabevestigingen

Overzicht van de verschillende bevestigingen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: