ZEISS Loxia 2/35

Bescheiden reporter.

Licht, onopvallend, terughoudend. De bescheiden groothoek en de creatieve mogelijkheden van handmatige focus maken de ZEISS Loxia 2/35 tot de perfecte verhalenverteller.

De ZEISS Loxia® 2/35 biedt een bredere groothoek. En is daarmee keuze nummer één om een motief in zijn omgeving te tonen of personen in de context te plaatsen. Bijvoorbeeld voor reportage- of streetfotografie. Voor dit genre is het daarom de belangrijkste brandpuntsafstand binnen een compact kleinbeeldcamerasysteem. Tegelijk verschaft de compactheid van dit systeem u een zekere onafhankelijkheid en discretie bij het fotograferen. En de handmatige focus geeft u alle creatieve vrijheid om uw verhaal op uw manier te vertellen en vorm te geven.

De ZEISS Loxia lens is speciaal ontwikkeld voor camera's van de Sony α7-serie. Dat wil zeggen: in uw hand worden de voordelen van de modernste spiegelloze volformaatcamera's gecombineerd met de creatieve mogelijkheden van het 'klassieke' fotograferen met handmatige focus.

Niet in de laatste plaats bieden ZEISS Loxia lenzen alles wat u nodig heeft voor video-opnames van de hoogste kwaliteit – bijv. de unieke DeClick-feature voor het traploos instellen van het diafragma.

ZEISS Loxia 2/35
ZEISS Loxia 2/35
ZEISS Loxia 2/35
ZEISS Loxia 2/35
ZEISS Loxia 2/35

Nauwkeurige handmatige scherpstelling

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. ZEISS objectieven excelleren door hun grote scherpstelslag die nauwkeurig scherpstellen mogelijk maakt. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de sluiter. De nauwkeurige gravering in meters en 'feet', en de scherptediepteschaal bieden aanvullende ondersteuning voor het scherpstellen met de hand.

DeClick functie

Een geheel nieuwe functie van de Loxia-lens is de mogelijkheid met het meegeleverde gereedschap het klikmechanisme van het diafragma uit te schakelen via een stelschroef aan het bajonetoppervlak. Bij videotoepassingen kan zo een onverwacht optredend belichtingsverschil bij het draaien van de camera traploos worden gecompenseerd. Deze functie is ook te gebruiken met andere videosystemen die op basis van hun gunstige aansluitformaat geschikt zijn als adapter.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

Hoogwaardige volledig metalen behuizing

Voelbare kwaliteit en hoge waardevastheid maken ZEISS lenzen geschikt voor tientallen jaren intensief gebruik. De hoogwaardig afgewerkte volledig metalen behuizing, de goed in de hand liggende focus- en diafragmaring van metaal en de robuuste front-bajonet en filterschroefdraad zorgen voor een inspirerende fotografie-ervaring. Daarnaast beschermt een speciale afdichtring op de bajonet de koppeling tussen camera en lens.

Supercompatibel

De objectieven van ZEISS Loxia zijn geschikt voor het gebruik met spiegelloze Sony Alpha camera's met E-bevestiging en zijn geoptimaliseerd voor sensoren tot het volle 35 mm formaat (24 x 36 mm). Met de objectieven van ZEISS Loxia wordt het diafragma handmatig vooringesteld, zodat de trapvrije functie van de mechanische diafragmaring werkt. Dientengevolge hebben de camera's de overeenkomstige automatische belichtingstijd (A) en een handmatige belichtingstijd (M).

Prestatie

Brandpuntsafstand

35 mm

Diafragmabereik

f/2.0 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount*

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,30 m (11.81") - ∞

Vrije werkafstand

0,23 m (9.06") - ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

63° | 54° | 38°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

210 x 139 mm (8.28 x 5.49")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 5.8

Aantal elementen | groepen

9 | 6

Focusafstand flens

18 mm (0.71")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

52 mm (2.03")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M52 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

180°

Max. diameter

62 mm (2.44")

Diameter van focusring

62 mm (2.44")

Lengte (met lensdoppen)

66 mm (2.60")

Lengte (zonder lensdoppen)

59 mm (2.33")

Gewicht

340 g (0.75 lbs)

ZEISS Loxia 2/35 ZEISS Loxia 2/35

De naam Biogon® komt doordat het objectief zo’n grote beeldhoek heeft dat het een groot deel van de omgeving van de fotograaf in één opname kan vastleggen. Dankzij het hoofdzakelijk symmetrisch optisch ontwerp van Biogon kunnen erg compacte objectieven met een gewone tot erg grote hoek worden gebruikt, ook met een zoeker en bij systeemcamera’s zonder spiegel. De objectieven hebben een uitzonderlijk goede vervormingscorrectie, chromatische eigenschappen en vervlakking van het beeldveld.

Biogon Ontwerp

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Loxia 2/35

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

 

 

Beoordelingen

cinema5d.com
"They are completely newly designed E-Mount lenses specifically aimed at users of Sony’s A7 line..."
cinema5d.com

pcmag.com
"Zeiss and Sony have a close relationship, with many Sony-made lenses bearing the Zeiss badge..."
pcmag.com

photographylife.com
"The Sony counterpart simply cannot compete with such optical characteristics..."
cinema5d.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: