ZEISS Loxia 2.4/85

Een onopvallende observator.

Draagbaar, onopvallend, krachtig – slechts enkele manieren om het ZEISS Loxia 2.4/85 telelobjectief te beschrijven. Het compleet veranderde optisch ontwerp is speciaal gemaakt met zeven objectiefelementen voor full-frame sensoren met hoge resolutie van de spiegelloze Sony α-reeks. De Loxia 2.4/85 vult de focuslengte van de ZEISS Loxia productgroep aan in het segment van het korte bereik teleobjectieven.

Ondanks zijn compacte omvang en het handige, gemiddelde ZEISS Loxia 2.4/85 teleobjectief biedt dit uitstekende beeldkwaliteit – op het gehele beeldveld van een full-frame sensor. Of het nu een portret of een shot van een straat of landschap is, het onopvallende objectief helpt je prima om deze fotografische disciplines te beheersen.

De ZEISS Loxia-objectieven zijn speciaal ontwikkeld voor camera's van de Sony α7 serie. Kort samengevat: u geniet van alle voordelen van geavanceerde spiegelloze, Full-Frame camera's en de creatieve mogelijkheden van 'traditionele' fotografie met handmatig scherpstellen.

Tot slot bieden ZEISS Loxia-objectieven u alles wat u nodig heeft voor hoogkwalitatieve video-opnames: de unieke traploze aanpassing van het diafragma, de-clicked, is hier slechts één uitstekend voorbeeld van.

ZEISS Loxia 2.4/85
ZEISS Loxia 2.4/85
ZEISS Loxia 2.4/85
ZEISS Loxia 2.4/85
ZEISS Loxia 2.4/85

Nauwkeurige handmatige scherpstelling

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. ZEISS objectieven excelleren door hun grote scherpstelslag die nauwkeurig scherpstellen mogelijk maakt. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de sluiter. De nauwkeurige gravering in meters en 'feet', en de scherptediepteschaal bieden aanvullende ondersteuning voor het scherpstellen met de hand.

DeClick functie

Een geheel nieuwe functie van de Loxia-lens is de mogelijkheid met het meegeleverde gereedschap het klikmechanisme van het diafragma uit te schakelen via een stelschroef aan het bajonetoppervlak. Bij videotoepassingen kan zo een onverwacht optredend belichtingsverschil bij het draaien van de camera traploos worden gecompenseerd. Deze functie is ook te gebruiken met andere videosystemen die op basis van hun gunstige aansluitformaat geschikt zijn als adapter.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

Hoogwaardige volledig metalen behuizing

Voelbare kwaliteit en hoge waardevastheid maken ZEISS lenzen geschikt voor tientallen jaren intensief gebruik. De hoogwaardig afgewerkte volledig metalen behuizing, de goed in de hand liggende focus- en diafragmaring van metaal en de robuuste front-bajonet en filterschroefdraad zorgen voor een inspirerende fotografie-ervaring. Daarnaast beschermt een speciale afdichtring op de bajonet de koppeling tussen camera en lens.

Supercompatibel

De objectieven van ZEISS Loxia zijn geschikt voor het gebruik met spiegelloze Sony Alpha camera's met E-bevestiging en zijn geoptimaliseerd voor sensoren tot het volle 35 mm formaat (24 x 36 mm). Met de objectieven van ZEISS Loxia wordt het diafragma handmatig vooringesteld, zodat de trapvrije functie van de mechanische diafragmaring werkt. Dientengevolge hebben de camera's de overeenkomstige automatische belichtingstijd (A) en een handmatige belichtingstijd (M).

Prestatie

Brandpuntsafstand

85 mm

Diafragmabereik

f/2.4 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount*

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,80 m (31.49") - ∞

Vrije werkafstand

0,69 m (26.97") - ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

29° | 24° | 16°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

258 x 173 mm (10.15 x 6.80")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 7.2

Aantal elementen | groepen

7 | 7

Focusafstand flens

18 mm (0.71")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

59 mm (2.31")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M52 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

220°

Max. diameter

62 mm (2.44")

Diameter van focusring

62 mm (2.44")

Lengte (met lensdoppen)

108 mm (4.25")

Lengte (zonder lensdoppen)

95 mm (3.73")

Gewicht

594 g (1.31 lbz)

ZEISS Loxia 2.4/85 ZEISS Loxia 2.4/85

In 1930 ontwikkelde Dr. Ludwig Bertele een objectief met relatief weinig glas-lucht-oppervlakken. Destijds was het een van de objectieven met de hoogste snelheid voor 35 mm fotografie met diafragma's van 1:1.5 en hoog contrast dankzij effectieve vermindering van strooilicht. Zijn hoge snelheid en contrast hielpen bij de naamgeving, die afgeleid is van het woord 'zon', het symbool van maximale helderheid. Ook bij moderne objectieven voor normale fotografie en telefotografie, waarvan het optisch ontwerp is gebaseerd op dit basistype, vindt u deze voordelen.

Sonnar Ontwerp

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Loxia 2.4/85

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Beoordelingen

stevehuffphoto.com
"These Loxia lenses are small, very solid, have smooth manual focus and have manual aperture dials as well..."
stevehuffphoto.com

pcmag.com
"Its optics are quite sound, delivering some of the sharpest images we've seen with minimal distortion..."
pcmag.com

dearsusan.net
"The Loxia 85 is a stunning example of the second category of lenses and has provided me with..."
dearsusan.net

stevehuffphoto.com
"Holy wow guys, this lens just arrived to me from Zeiss and boy is it a beauty. The Zeiss Loxia 85mm..."
stevehuffphoto.com

bhphotovideo.com
"The holidays are just around the corner, and if you are still looking for something to get yourself..."
bhphotovideo.com

thephoblographer.com
"But this one really stands out from the rest. It’s a manual focus option, and it’s also a very precise tool..."
thephoblographer.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: