ZEISS Loxia 2/50

Flexibele allrounder.

Onze compacte standaard brandpuntsafstand voor de volformaatsensoren van de Sony α7-serie. Geniet van de buitengewone gebruiksvriendelijkheid van een nauwkeurige handmatige focus, waarmee u alle creatieve vrijheid in de hand heeft.

Een 50-mm-lens had voor de beroemde fotograaf Cartier Bresson de favoriete brandpuntsafstand. Op een kleinbeeldcamera komt dit overeen met het gezichtsveld van het menselijk oog, wat resulteert in een zeer natuurlijk perspectief. Compact, licht en extreem flexibel overtuigt de ZEISS Loxia® 2/50 voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Streetfotografie, landschappen, portretten of spontane ontdekkingen – de ZEISS Loxia 2/50 is de ideale metgezel voor fotografische en filmische verkenningen.

De ZEISS Loxia lens is speciaal ontwikkeld voor camera's van de Sony α7-serie. Dat wil zeggen: in uw hand worden de voordelen van de modernste spiegelloze volformaatcamera's gecombineerd met de creatieve mogelijkheden van het 'klassieke' fotograferen met handmatige focus.

Niet in de laatste plaats bieden ZEISS Loxia lenzen alles wat u nodig heeft voor video-opnames van de hoogste kwaliteit – bijv. de unieke DeClick-feature voor het traploos instellen van het diafragma.

ZEISS Loxia 2/50
ZEISS Loxia 2/50
ZEISS Loxia 2/50
ZEISS Loxia 2/50
ZEISS Loxia 2/50

Nauwkeurige handmatige scherpstelling

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. ZEISS objectieven excelleren door hun grote scherpstelslag die nauwkeurig scherpstellen mogelijk maakt. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de sluiter. De nauwkeurige gravering in meters en 'feet', en de scherptediepteschaal bieden aanvullende ondersteuning voor het scherpstellen met de hand.

DeClick functie

Een geheel nieuwe functie van de Loxia-lens is de mogelijkheid met het meegeleverde gereedschap het klikmechanisme van het diafragma uit te schakelen via een stelschroef aan het bajonetoppervlak. Bij videotoepassingen kan zo een onverwacht optredend belichtingsverschil bij het draaien van de camera traploos worden gecompenseerd. Deze functie is ook te gebruiken met andere videosystemen die op basis van hun gunstige aansluitformaat geschikt zijn als adapter.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

Hoogwaardige volledig metalen behuizing

Voelbare kwaliteit en hoge waardevastheid maken ZEISS lenzen geschikt voor tientallen jaren intensief gebruik. De hoogwaardig afgewerkte volledig metalen behuizing, de goed in de hand liggende focus- en diafragmaring van metaal en de robuuste front-bajonet en filterschroefdraad zorgen voor een inspirerende fotografie-ervaring. Daarnaast beschermt een speciale afdichtring op de bajonet de koppeling tussen camera en lens.

Supercompatibel

De objectieven van ZEISS Loxia zijn geschikt voor het gebruik met spiegelloze Sony Alpha camera's met E-bevestiging en zijn geoptimaliseerd voor sensoren tot het volle 35 mm formaat (24 x 36 mm). Met de objectieven van ZEISS Loxia wordt het diafragma handmatig vooringesteld, zodat de trapvrije functie van de mechanische diafragmaring werkt. Dientengevolge hebben de camera's de overeenkomstige automatische belichtingstijd (A) en een handmatige belichtingstijd (M).

Prestatie

Brandpuntsafstand

50 mm

Diafragmabereik

f/2.0 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount*

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,45 m (17.72") - ∞

Vrije werkafstand

0,37 m (14.57") - ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

47° | 39° | 27°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

255 x 168 mm (10.04 x 6.63")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 6.9

Aantal elementen | groepen

6 | 4

Focusafstand flens

18 mm (0.71")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

49 mm (1.91")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M52 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

180°

Max. diameter

62 mm (2.44")

Diameter van focusring

62 mm (2.44")

Lengte (met lensdoppen)

66 mm (2.60")

Lengte (zonder lensdoppen)

59 mm (2.33")

Gewicht

320 g (0.71lbs)

ZEISS Loxia 2/50 ZEISS Loxia 2/50

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Planar Ontwerp

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Loxia 2/50

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

 

 

Beoordelingen

pcmag.com
"The Zeiss Loxia 2/50 is one of the first in a new series of manual focus lenses for Sony full-frame mirrorless cameras..."
pcmag.com

photographylife.com
"I really enjoyed shooting with the Zeiss Loxia 50mm f/2 lens and I would certainly recommend it to anyone..."
photographylife.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: