ZEISS Loxia 2.8/21

Compact en groothoek tegelijk.

Compact, groothoek en prestatiegericht: dat zijn de eigenschappen die het super groothoekobjectief ZEISS Loxia 2.8/21 zo speciaal maken. Het optisch ontwerp is speciaal ontworpen voor Full-Frame sensoren met hoge resolutie van de spiegelloze Sony α7 serie. Een systeemuitbreiding via de nieuwe ZEISS Loxia, in een brandpuntsafstandbereik dat een lange traditie heeft bij ZEISS.

Ondanks de compacte vorm, biedt het supergroothoekobjectief ZEISS Loxia 2.8/21 uitstekende prestaties over het volledige beeldveld van een Full-Frame sensor. Of u nu architectuur, landschappen of driedimensionale voorwerpen in close-up fotografeert tegen een ruime achtergrond; deze brandpuntsafstand met de grote beeldhoek is een uitstekende uitbreiding van de Loxia-objectieven familie. Het objectief is een absolute must voor liefhebbers van groothoekobjectieven die zelfs het kleinste detail van een speciaal moment willen vastleggen op foto of in video.

De ZEISS Loxia-objectieven zijn speciaal ontwikkeld voor camera's van de Sony α7 serie. Kort samengevat: u geniet van alle voordelen van geavanceerde spiegelloze, Full-Frame camera's en de creatieve mogelijkheden van 'traditionele' fotografie met handmatig scherpstellen.

Tot slot bieden ZEISS Loxia-objectieven u alles wat u nodig heeft voor hoogkwalitatieve video-opnames: de unieke traploze aanpassing van het diafragma, de-clicked, is hier slechts één uitstekend voorbeeld van.

ZEISS Loxia 2.8/21
ZEISS Loxia 2.8/21
ZEISS Loxia 2.8/21
ZEISS Loxia 2.8/21
ZEISS Loxia 2.8/21

Nauwkeurige handmatige scherpstelling

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. ZEISS objectieven excelleren door hun grote scherpstelslag die nauwkeurig scherpstellen mogelijk maakt. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de sluiter. De nauwkeurige gravering in meters en 'feet', en de scherptediepteschaal bieden aanvullende ondersteuning voor het scherpstellen met de hand.

DeClick functie

Een geheel nieuwe functie van de Loxia-lens is de mogelijkheid met het meegeleverde gereedschap het klikmechanisme van het diafragma uit te schakelen via een stelschroef aan het bajonetoppervlak. Bij videotoepassingen kan zo een onverwacht optredend belichtingsverschil bij het draaien van de camera traploos worden gecompenseerd. Deze functie is ook te gebruiken met andere videosystemen die op basis van hun gunstige aansluitformaat geschikt zijn als adapter.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

Hoogwaardige volledig metalen behuizing

Voelbare kwaliteit en hoge waardevastheid maken ZEISS lenzen geschikt voor tientallen jaren intensief gebruik. De hoogwaardig afgewerkte volledig metalen behuizing, de goed in de hand liggende focus- en diafragmaring van metaal en de robuuste front-bajonet en filterschroefdraad zorgen voor een inspirerende fotografie-ervaring. Daarnaast beschermt een speciale afdichtring op de bajonet de koppeling tussen camera en lens.

Supercompatibel

De objectieven van ZEISS Loxia zijn geschikt voor het gebruik met spiegelloze Sony Alpha camera's met E-bevestiging en zijn geoptimaliseerd voor sensoren tot het volle 35 mm formaat (24 x 36 mm). Met de objectieven van ZEISS Loxia wordt het diafragma handmatig vooringesteld, zodat de trapvrije functie van de mechanische diafragmaring werkt. Dientengevolge hebben de camera's de overeenkomstige automatische belichtingstijd (A) en een handmatige belichtingstijd (M).

Prestatie

Brandpuntsafstand

21 mm

Diafragmabereik

f/2.8 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount*

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,25 m (9.84") – ∞

Vrije werkafstand

0,16 m (6.30") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

91° | 81° | 59°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

281 x 187 mm (11.06 x 7.36")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 7.81

Aantal elementen | groepen

11 | 9

Focusafstand flens

18 mm (0.71")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

67 mm (2.63")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M52 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

90°

Max. diameter

62 mm (2.44")

Diameter van focusring

62 mm (2.44")

Lengte (met lensdoppen)

85 mm (3.35")

Lengte (zonder lensdoppen)

72 mm (2.83")

Gewicht

394 g (0.87 lbs)

ZEISS Loxia 2.8/21 ZEISS Loxia 2.8/21

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Distagon Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Loxia 2.8/21

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

 

 

 

 

Beoordelingen

photochirp.com
"I bought the Loxia 21mm f/2.8 manual focus lens for its wide aperture, small size and obviously the image quality Zeiss is known for; it is my second lens from Zeiss and I absolutely love it..."
photochirp.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: