Merkpartnerschappen

ZEISS Mobile Imaging

ZEISS werkt al sinds zijn ontstaan samen met strategische partners. Dankzij de interactie tussen de kernvaardigheden van ZEISS en die van deze geselecteerde bedrijven kunnen alle partners nieuwe markten aanboren en samen nieuw terrein verkennen. Zo kan ZEISS trots terugkijken op lange partnerschappen met gerenommeerde bedrijven op het gebied van beeldvorming – van consumer electronics tot en met Hollywood.

Sony
Samen vormgeven aan de evolutie van digitale producten

Speciale momenten in het leven vastleggen, waar je ook bent, in briljante en vloeiende beelden: de Sony camcorder Hi8 Handycam® CCD-TR555 werd in 1996 de nieuwe maatstaf voor digitale beeldvorming, dankzij de unieke kwaliteit van de ZEISS Vario-Sonnar zoomlens. Dat was het begin van een samenwerking waarin beide partners er al meer dan een kwart eeuw naar streven de grenzen van de digitale beeldvorming steeds verder te verleggen. In 1999 werd met de digitale fotocamera's Hi8 Handycam® CCD-TR555 de samenwerking uitgebreid naar de fotografie. Het eerste product was de Sony DSC-F55K met een ZEISS Distagon objectief. Vanaf 2006 betraden ZEISS en Sony samen de markt voor wisselobjectieven, eerst met de A-mount objectieven, later in 2011 met de E-mount Alpha™ objectieven.

zeiss-mobile-imaging-brand-partnerships-sony-devices.jpg
zeiss-mobile-imaging-brand-partnerships-sony-smartphones.jpg

In 2020 breidden ZEISS en Sony hun samenwerking opnieuw uit naar het terrein van mobiele fotografie. Het resultaat is te zien in Sony's premium smartphone Xperia 1 II, de eerste smartphone ter wereld met 20fps AF/AE tracking burst en 5G connectiviteit, die is voorzien van ZEISS lenzen met antireflecterende T* coating, die reflecties reduceert en een uitstekend contrast biedt. Dit innovatieve pakket van technologieën biedt de gebruiker scherpte, levensechte kleuren en een prachtige bokeh in de meest compacte vorm. Samen zullen ZEISS en Sony blijven innoveren, om de best mogelijke beeldkwaliteit te kunnen bieden en nieuwe fotografie-ervaringen aan een zo groot mogelijk aantal gebruikers beschikbaar te kunnen stellen.

ZEISS en Sony hebben door de jaren heen een sterke partnerschap opgebouwd en samen vormgegeven aan de evolutie van diverse beeldvormingsproducten. Op basis van deze technologieën en expertise hebben we onze strategische samenwerking nu uitgebreid naar beeldvorming voor smartphones, omdat de vraag op dit gebied groot is. Onze premium Xperia smartphone met ZEISS optica biedt een geweldige mobiele fotografie- en videoervaring die voldoet aan de eisen van gepassioneerde makers.

zeiss-mobile-imaging-brand-partnerships-sony-tsutomu-hamaguchi.jpg

Tsutomu Hamaguchi
Senior General Manager
Mobile Communications Business Group
Sony Corporation

vivo
Gezamenlijke R&D voor mobiele beeldvorming naar een hoger niveau te tillen

De gezamenlijke ambitie om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en innovaties te ontwikkelen met oog op de gebruiker heeft ZEISS en vivo in 2020 bij elkaar gebracht. Hun eerste gezamenlijke product was een gemeenschappelijk ontwikkeld beeldvormingssysteem voor de vivo X-serie in het premium smartphone-segment, beginnend met de X60. Dankzij het uitstekende meervoudige camerasysteem met ZEISS optica, ZEISS T* coating en het iconische ZEISS bokeh-effect in de portretmodus biedt deze toestellen premium beeldeigenschappen door elementen te integreren die essentieel zijn voor de ZEISS look.

zeiss-mobile-imaging-brand-partnerships-vivo-smartphones.jpg
zeiss-mobile-imaging-brand-partnerships-vivo-smartphone-detail.jpg

In het Imaging Lab van ZEISS zal het gemeenschappelijke R&D-team blijven werken aan innovatieve technologieën voor een state-of-the-art mobiele beeldvorming, waarbij kan worden geprofiteerd van meer dan 130 jaar ervaring van ZEISS die nu worden toegepast op mobiele beeldvormingstechnologieën. Door deze ervaring te koppelen aan vivo's knowhow op het gebied van smartphone-technologie, software en gebruikerservaring, zijn ZEISS en vivo van plan de grenzen van de smartphone-fotografie verder te verleggen. De samenwerking heeft al enthousiast feedback van de tech community, influencers, media en consumenten ontvangen over deze premium telefoons met uitstekende beeldkwaliteiten. Door de moed om te experimenteren te combineren met een solide technologische ervaring is deze partnerschap goed op weg om mobiele beeldvorming naar een nieuw niveau te tillen.

Voor vivo is de samenwerking met ZEISS van groot belang. Met de vooraanstaande optische expertise van ZEISS en onze competentie op het gebied van digitale technologie innoveren we de mobiele beeldvorming en bieden we technische functies die voorheen waren voorbehouden aan professionele camera's nu binnen de intuïtieve gebruikerservaring van mobiele toestellen.

zeiss-mobile-imaging-brand-partnerships-vivo-spark-ni.jpg

Spark Ni
Senior Vice President en CMO van vivo

Become a ZEISS partner

Work with us and benefit from a strong partnership!

Unable to load form.

ZEISS Mobiele beeldvorming

Meer informatie

Merkpartnerschappen

Sony | vivo

R&D-competenties

ZEISS Mobiele beeldvorming

ZEISS fotograaf

Mobiele fotografie