Texte Optikdesign

Reference Photography

Product Page | Lens Design | Distagon

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Reference Photography

Product Page | Lens Design | Planar

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Reference Photography

Product Page | Lens Design | Sonnar

In 1930 ontwikkelde Dr. Ludwig Bertele een objectief met relatief weinig glas-lucht-oppervlakken. Destijds was het een van de objectieven met de hoogste snelheid voor 35 mm fotografie met diafragma's van 1:1.5 en hoog contrast dankzij effectieve vermindering van strooilicht. Zijn hoge snelheid en contrast hielpen bij de naamgeving, die afgeleid is van het woord 'zon', het symbool van maximale helderheid. Ook bij moderne objectieven voor normale fotografie en telefotografie, waarvan het optisch ontwerp is gebaseerd op dit basistype, vindt u deze voordelen.

Reference Photography

Product Page | Lens Design | Biogon

De naam Biogon® komt doordat het objectief zo’n grote beeldhoek heeft dat het een groot deel van de omgeving van de fotograaf in één opname kan vastleggen. Dankzij het hoofdzakelijk symmetrisch optisch ontwerp van Biogon kunnen erg compacte objectieven met een gewone tot erg grote hoek worden gebruikt, ook met een zoeker en bij systeemcamera’s zonder spiegel. De objectieven hebben een uitzonderlijk goede vervormingscorrectie, chromatische eigenschappen en vervlakking van het beeldveld.

Reference Photography

Product Page | Lens Design | Tessar

Het Tessar-objectief werd wereldwijd erkend voor zijn scherpte, het arendsoog van uw camera, en is gebaseerd op speciale types optisch glas met hoge index van Schott Glaswerke en een optisch ontwerp van Dr. Paul Rudolph. Het ZEISS Tessar-objectief had oorspronkelijk vier lenzen en komt terug in de productnaam: Tessar is afgeleid van het Griekse woord tessares, wat vier betekent.

Texte Lens Slider

Distagon Ontwerp

Biogon Ontwerp

Planar Ontwerp

Sonnar Ontwerp

Tessar Ontwerp

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Lens met asferisch optisch oppervlak

Asferische elementen en speciaal glas

Ontwerp met 'zwevende elementen'

Texte Awards & Reviews

Awards
Beoordelingen