ZEISS Touit 1.8/32
Tovenaar van het moment.

Een compacte standaard focale lengte met autofocus, speciaal ontwikkeld en gebouwd voor compacte APS-C camera's van de Sony Alpha serie met E-bevestiging en Fujifilm X serie. Een objectief dat het gemakkelijk maakt spontaan uw speciale momenten in perfecte foto's vast te leggen en te bewaren.

Het beste van twee werelden. Net als een 50 mm-objectief in 35 mm fotografie, biedt de ZEISS Touit® 1.8/32 dezelfde beeldhoek als het menselijk oog. Het is ook nog eens geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met APS-C -formaat sensoren en het objectief is zo licht en compact dat het heel gemakkelijk overal mee naar toe kan worden genomen, waar u ook naar toe gaat. Of u nu portretfoto's maakt, landschappen of foto's van spontane gebeurtenissen, u zult verbaasd blijven over wat een ZEISS Touit 1.8/32 met uw camera kan realiseren. Het is gewoonweg de beste partner voor het vastleggen van perspectieven en het weergeven van kleur- en sferen in perfecte foto's.

ZEISS Touit 1.8/32
ZEISS Touit 1.8/32
ZEISS Touit 1.8/32
ZEISS Touit 1.8/32
ZEISS Touit 1.8/32

Soepele en betrouwbare AF-actie

Het ontwerp van het autofocus-systeem vereist een uiterst precieze beweging van bepaalde objectiefelementen. Omdat het grootste deel van de te bewegen elementen of groepen binnen het optische systeem verschillend is, kan het zijn dat diverse motortypes werden geïnstalleerd. Het scherpstelsysteem van de Touit-objectieven is ontworpen om een robuust en soepel automatische scherpstelling te realiseren, zonder compromis of beperking t.a.v. hun optische ontwerp.

Informatie: Voor maximale compatibiliteit op APS-C camera's van de Sony Alpha serie met E-bevestiging (AF in videomodus) adviseren wij om de nieuwste Sony firmware te gebruiken.

Volledig compatibel

De ZEISS Touit objectieven zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor gebruik op APS-C camera's van de Sony Alpha serie met E-bevestiging en de Fujifilm X serie. De objectieven zijn daarmee volledig compatibel en ondersteunen alle camerafuncties, inclusief autofocus.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Prestatie

Brandpuntsafstand

32 mm

Diafragmabereik

f/1.8 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount* | Fujifilm X-Mount*

Compatibiliteit formaat

APS-C

Scherpstelbereik

0,30 m (11.81") – ∞

Vrije werkafstand

0,23 m (9.06") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

48° | 40° | 29°

Diameter van beeldveld

28 mm (1.11")

Dekking op korte afstand (MOD)**

170 x 111 mm (6.69 x 4.37")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 9

Aantal elementen | groepen

8 | 5

Focusafstand flens

E: 18 mm (0.71") | X: 18 mm (0.70")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

47 mm (1.84")

Kenmerken

Autofocus

+

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M52 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

270°

Max. diameter

E: 75 mm (2.95") | X: 75 mm (2.95")

Diameter van focusring

E: 65 mm (2.56") | X: 65 mm (2.56")

Lengte (met lensdoppen)

E: 72 mm (2.83") | X: 76 mm (2.99")

Lengte (zonder lensdoppen)

E: 60 mm (2.36") | X: 58 mm (2.28")

Gewicht

E: 200 g (0.44 lbs) | X: 210 g (0.46 lbs)

ZEISS Touit 1.8/32 ZEISS Touit 1.8/32

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Planar Ontwerp

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Touit 1.8/32

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

 

 

Beoordelingen

ephotozine.com
"Famed for the quality of their lenses for 35mm and medium format cameras, Zeiss has branched out into creating lenses..."
ephotozine.com

aboutphotography.com
"The traditional method of shooting close-up photographs is with a macro lens mounted on the camera, and, no doubt about it..."
aboutphotography.com

briansmith.com
"The promise of mirror-less cameras is lightweight and compact size compared to their bulkier heavier DSLR brethren..."
briansmith.com

fstoppers.com
"Carl Zeiss (Now just named Zeiss) has always been considered the premium brand for lenses in the photography industry..."
fstoppers.com

fotocarenyc.blogspot.com
"Let me begin by saying I could have written this entire review in this one sentence: "The Zeiss Touit 12mm and 32mm are..."
fotocarenyc.blogspot.com

diglloyd.com
"It appears that one can get very useful ~15.4mm equivalent field of view on the full frame Sony A7R with the Touit 12mm f/2.8 Distagon......"
diglloyd.com

varietyoflight.com
"What impressed me almost instantly was the build quality of this lens. It’s a very solid and all metal construction and..."
varietyoflight.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: