ZEISS Touit 2.8/12

Zover het oog reikt.

Dankzij de combinatie van één van de grootste beeldhoeken in APS-C formaat, fantastische afbeeldingsprestaties en een gering gewicht maakt dit objectief de groothoekfotografie nog fascinerender.

Met een beeldhoek van 99 graden zal het groothoekobjectief, ZEISS Touit 2.8/12 al snel de enige favoriet worden, vooral voor landschaps- en architectuurfotografie. De unieke ZEISS T*-multicoating garandeert maximale overdracht en een uitstekende absorptie van strooilicht. Het resultaat is een adembenemende beeldkwaliteit van hoek tot hoek over het gehele beeldveld. Bovendien zijn alle bewegende delen van de ZEISS Touit 2.8/12, die specifiek zijn ontworpen voor APS-C camera' s van de Sony Alpha serie met E-bevestiging en Fujifilm X serie, gebouwd voor extreme precisie en een lange levensduur. Tenslotte maakt de sterke en stijve metalen bajonetvatting het een betrouwbare partner voor talloze jaren fotoplezier.

ZEISS Touit 2.8/12
ZEISS Touit 2.8/12
ZEISS Touit 2.8/12
ZEISS Touit 2.8/12
ZEISS Touit 2.8/12

Soepele en betrouwbare AF-actie

Het ontwerp van het autofocus-systeem vereist een uiterst precieze beweging van bepaalde objectiefelementen. Omdat het grootste deel van de te bewegen elementen of groepen binnen het optische systeem verschillend is, kan het zijn dat diverse motortypes werden geïnstalleerd. Het scherpstelsysteem van de Touit-objectieven is ontworpen om een robuust en soepel automatische scherpstelling te realiseren, zonder compromis of beperking t.a.v. hun optische ontwerp.

Informatie: Voor maximale compatibiliteit op APS-C camera's van de Sony Alpha serie met E-bevestiging (AF in videomodus) adviseren wij om de nieuwste Sony firmware te gebruiken.

Volledig compatibel

De ZEISS Touit objectieven zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor gebruik op APS-C camera's van de Sony Alpha serie met E-bevestiging en de Fujifilm X serie. De objectieven zijn daarmee volledig compatibel en ondersteunen alle camerafuncties, inclusief autofocus.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Floating Elements Design

De hedendaagse technologie en de hoge resolutiesensoren van de camera's vereisen een voortdurende verbetering van de prestatie van het objectief. Dankzij de principes van het meest recente ' floating element design' worden optische afwijkingen in ZEISS-objectieven in het gehele scherpstelbereik tot een minimum beperkt. Dit wordt gerealiseerd op basis van de variatie van de axiale afstand tussen de individuele elementen of groepen van de objectieven. Deze aanpassing van de afstand van lenselement tot lenselement is gekoppeld aan de instelling van de afstand, om te allen tijde de juiste compensatie te garanderen. De mechanische constructie van deze objectieven is uiterst complex en zij moeten met nauwkeurige precisie worden samengebouwd, beide aspecten behoren tot de kerncompetenties van ZEISS.

Prestatie

Brandpuntsafstand

12 mm

Diafragmabereik

f/2.8 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount* | Fujifilm X-Mount*

Compatibiliteit formaat

APS-C

Scherpstelbereik

0,18 m (7.01") – ∞

Vrije werkafstand

0,10 m (3.94") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

99° | 89° | 66°

Diameter van beeldveld

28 mm (1.11")

Dekking op korte afstand (MOD)**

220 x 144 mm (8.66 x 5.67")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 9

Aantal elementen | groepen

11 | 8

Focusafstand flens

E: 18 mm (0.71") | X: 18 mm (0.70")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

62 mm (2.42")

Kenmerken

Autofocus

+

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M67 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

270°

Max. diameter

E: 88 mm (3.46") | X: 88 mm (3.46")

Diameter van focusring

E: 65 mm (2.56") | X: 65 mm (2.56")

Lengte (met lensdoppen)

E: 81 mm (3.19") | X: 86 mm (3.39")

Lengte (zonder lensdoppen)

E: 68 mm (2.68") | X: 68 mm (2.68")

Gewicht

E: 260 g (0.57 lbs) | X: 270 g (0.60 lbs)

ZEISS Touit 2.8/12 ZEISS Touit 2.8/12

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Distagon Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Touit 2.8/12

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

Beoordelingen

ephotozine.com
"Famed for the quality of their lenses for 35mm and medium format cameras, Zeiss has branched out into creating lenses..."
ephotozine.com

aboutphotography.com
"The traditional method of shooting close-up photographs is with a macro lens mounted on the camera, and, no doubt about it..."
aboutphotography.com

briansmith.com
"The promise of mirror-less cameras is lightweight and compact size compared to their bulkier heavier DSLR brethren..."
briansmith.com

fstoppers.com
"Carl Zeiss (Now just named Zeiss) has always been considered the premium brand for lenses in the photography industry..."
fstoppers.com

fotocarenyc.blogspot.com
"Let me begin by saying I could have written this entire review in this one sentence: "The Zeiss Touit 12mm and 32mm are..."
fotocarenyc.blogspot.com

diglloyd.com
"It appears that one can get very useful ~15.4mm equivalent field of view on the full frame Sony A7R with the Touit 12mm f/2.8 Distagon......"
diglloyd.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: