ZEISS Touit 2.8/50M

Een perfectionist met oog voor details.

Met zijn uitzonderlijke beeldprestaties tot een afbeeldingsmaatstaf van 1:1 is het macro-objectief de ideale keuze voor extreme close-ups. Maar het kan ook heel goed overweg met het maken van portretten of panorama's als een licht tele-objectief.

De delicate structuur van een bloemblad, het kleine haartje van de vacht van een kat, of de aantrekkelijke lijntjes bij de ooghoeken, het maakt niet uit wat het betreft, het gaat vooral om de minutieuze details, de ZEISS Touit 2.8/50M zal inspireren en vreugde bieden. Het biedt u niet alleen de mogelijkheid om onderwerpen in levensgroot weer te geven, maar ook om een prachtig contrast te bieden tussen de haarscherpe focus van het onderwerp en de zacht geschetste achtergrond, dankzij het grote diafragma van 2.8.

ZEISS Touit 2.8/50M
ZEISS Touit 2.8/50M
ZEISS Touit 2.8/50M
ZEISS Touit 2.8/50M
ZEISS Touit 2.8/50M

Mogelijkheid voor 1:1 macro

De ZEISS Touit 2.8/50M biedt u de mogelijkheid om het kleinste onderwerp en meest minuscule details in de daadwerkelijke grootte vast te leggen. Op de meest korte scherpstelafstand vullen onderwerpen met een afmeting van 15x23 mm het beeldkader volledig met een indrukwekkende maximale reproductieverhouding van 1:1. De beeldprestatie van de ZEISS Touit 2.8/50M is op zulke nabije afstanden net zo exceptioneel als op een gemiddelde afstand of bij ver gelegen onderwerpen. Minimale vertekening, uitstekende correctie van chromatische aberratie, minimale beeldvlakwelving en excellente correctie van coma en astigmatisme bieden een levensechte weergave van elk onderwerp, vooral in combinatie met het hoge resolutievermogen van moderne sensoren.

Soepele en betrouwbare AF-actie

Het ontwerp van het autofocus-systeem vereist een uiterst precieze beweging van bepaalde objectiefelementen. Omdat het grootste deel van de te bewegen elementen of groepen binnen het optische systeem verschillend is, kan het zijn dat diverse motortypes werden geïnstalleerd. Het scherpstelsysteem van de Touit-objectieven is ontworpen om een robuust en soepel automatische scherpstelling te realiseren, zonder compromis of beperking t.a.v. hun optische ontwerp.

Informatie: Voor maximale compatibiliteit op APS-C camera's van de Sony Alpha serie met E-bevestiging (AF in videomodus) adviseren wij om de nieuwste Sony firmware te gebruiken.

Volledig compatibel

De ZEISS Touit objectieven zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor gebruik op APS-C camera's van de Sony Alpha serie met E-bevestiging en de Fujifilm X serie. De objectieven zijn daarmee volledig compatibel en ondersteunen alle camerafuncties, inclusief autofocus.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Floating Elements Design

De hedendaagse technologie en de hoge resolutiesensoren van de camera's vereisen een voortdurende verbetering van de prestatie van het objectief. Dankzij de principes van het meest recente ' floating element design' worden optische afwijkingen in ZEISS-objectieven in het gehele scherpstelbereik tot een minimum beperkt. Dit wordt gerealiseerd op basis van de variatie van de axiale afstand tussen de individuele elementen of groepen van de objectieven. Deze aanpassing van de afstand van lenselement tot lenselement is gekoppeld aan de instelling van de afstand, om te allen tijde de juiste compensatie te garanderen. De mechanische constructie van deze objectieven is uiterst complex en zij moeten met nauwkeurige precisie worden samengebouwd, beide aspecten behoren tot de kerncompetenties van ZEISS.

Prestatie

Brandpuntsafstand

50 mm

Diafragmabereik

f/2.8 – f/22

Camerabevestiging

Sony E-Mount* | Fujifilm X-Mount*

Compatibiliteit formaat

APS-C

Scherpstelbereik

0,15 m (6.02") – ∞

Vrije werkafstand

0,05 m (1.97 ″) – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

31° | 26° | 18°

Diameter van beeldveld

28 mm (1.11")

Dekking op korte afstand (MOD)**

24 x 16 mm (0.93 x 0.61")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 1

Aantal elementen | groepen

14 | 11

Focusafstand flens

E: 18 mm (0.71") | X: 18 mm (0.70")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

67 mm (2.67")

Kenmerken

Autofocus

+

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M52 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

720°

Max. diameter

E: 75 mm (2.95") | X: 75 mm (2.95")

Diameter van focusring

E: 65 mm (2.56") | X: 65 mm (2.56")

Lengte (met lensdoppen)

E: 104 mm (4.09") | X: 108 mm (4.25")

Lengte (zonder lensdoppen)

E: 91 mm (3.58") | X: 91 mm (3.58")

Gewicht

E: 290 g (0.64 lbs) | X: 290 g (0.64 lbs)

ZEISS Touit 2.8/50M ZEISS Touit 2.8/50M

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Planar Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS Mirrorless Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Touit 2.8/50M

Datasheet

ZEISS E-Mount Lenses

Brochure

Awards

 

 

 

 

Beoordelingen

thephoblographer.com
"We’re happy to say that the new 50mm f2.8 Touit lens is right now in the house and we’re currently underway with testing it..."
thephoblographer.com

photographyblog.com
"The ZEISS Touit Makro Planar 2.8/50mm T* is a new macro autofocus lens for Fujifilm XF and Sony NEX compact system..."
photographyblog.com

varietyoflight.com
"What impressed me almost instantly was the build quality of this lens. It’s a very solid and all metal construction and..."
varietyoflight.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: