ZEISS Biogon T* 2.8/25 ZM

Creëer een nieuwe manier van kijken.

Dit gematigd groothoekobjectief biedt opwindende visuele perspectieven, maar het is ook één van de gemakkelijkste om te bedienen.

De Biogon T* 2,8/25 ZM levert voor het gehele beeldveld een hoog contrast en is in combinatie met open diafragma's vrijwel geheel vertekeningsvrij. Met een verkleind diafragma worden details op een verfijnde manier weergegeven in een aantrekkelijke driedimensionale kwaliteit. Het objectief is gekoppeld aan de meetzoeker voor het gemakkelijke scherpstellen en de optionele 25/28 mm opsteekzoeker is beschikbaar voor een nauwkeurige compositie van het beeld. De Biogon T* 2,8/25 ZM is een creatief instrument voor schilderachtige portretten, inspirerende landschappen en grootse architectuurfotografie.

ZEISS Biogon T* 2.8/25 ZM
ZEISS Biogon T* 2.8/25 ZM
ZEISS Biogon T* 2.8/25 ZM

Excellente beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Soepel, precies scherpstellen

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. De gebruiksvriendelijke ring voor de scherpstelling op de ZEISS-objectieven met een ergonomische vingersteun, is perfect voor het snel en nauwkeurig scherpstellen. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de spleetsluiter.

Ideale diafragma-eigenschappen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een ontwerpelement. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. De ZM-objectieven zijn voorzien van een diafragma met tien lamellen. Het bijna ronde diafragma helpt bij het creëren van een specifiek harmonieus effect in die delen van de foto die buiten het scherpstelbereik vallen (Bokeh).

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Robuust ontwerp

De vatting- en besturingselementen van alle ZM-objectieven zijn gemaakt van metaal en ontworpen voor tientallen jaren intensief gebruik. Het hoogwaardige vakmanschap van de geheel stalen vattingen, de gemakkelijk in de hand liggende metalen ring voor scherpstelling en diafragma en het robuuste voorste bajonet en de filterschroefdraad staan garant voor een verbluffende fotografische ervaring.

Prestatie

Brandpuntsafstand

25 mm

Diafragmabereik

f/2.8 – f/22

Camerabevestiging

Leica M-Mount* (ZM)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,50 m (19.69") – ∞

Vrije werkafstand

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

82° | 72° | 52°

Diameter van beeldveld

Dekking op korte afstand (MOD)**

470 x 710 mm (18.50 x 27.56")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 21

Aantal elementen | groepen

9 | 7

Focusafstand flens

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M46 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

Max. diameter

Diameter van focusring

Lengte (met lensdoppen)

Lengte (zonder lensdoppen)

60 mm (2.36")

Gewicht

260 g (9.17 oz)

ZEISS Biogon T* 2.8/25 ZM ZEISS Biogon T* 2.8/25 ZM

De naam Biogon® komt doordat het objectief zo’n grote beeldhoek heeft dat het een groot deel van de omgeving van de fotograaf in één opname kan vastleggen. Dankzij het hoofdzakelijk symmetrisch optisch ontwerp van Biogon kunnen erg compacte objectieven met een gewone tot erg grote hoek worden gebruikt, ook met een zoeker en bij systeemcamera’s zonder spiegel. De objectieven hebben een uitzonderlijk goede vervormingscorrectie, chromatische eigenschappen en vervlakking van het beeldveld.

Biogon Ontwerp

ZEISS ZM Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Accessories for Rangefinder Cameras

Brochure

ZEISS Biogon T* 2.8/25 ZM

Datasheet

Beoordelingen

stevehuffphoto.com
"As for the Zeiss 25 Biogon, I have been wanting to try this lens for over a year. I have seen the results from it on the M8 and M8.2 ..."
stevehuffphoto.com

diglloyd.com
"The Zeiss ZM 25mm f/2.8 Biogon is a relatively inexpensive compared to the Leica alternatives, but a very strong performer...."
diglloyd.com

lavidaleica.com
"The Zeiss Biogon T* 2,8/25 ZM lens is sure to dazzle even the most stringent of lens critics and one that even Zeiss is proud of."
lavidaleica.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: