ZEISS C Sonnar T* 1.5/50 ZM

Maak een document van de werkelijkheid.

Dit objectief met standaard-brandpuntsafstand biedt speciale kwaliteiten, die het zeer goed geschikt maken voor portretfotografie en voor het documenteren van authentieke gebeurtenissen en mensen.

De ‘C’ in de naam C Sonnar T* 1,5/50 ZM verwijst zowel naar ‘compact’ als naar ‘classic’ (klassiek). Het ontwerp van het objectief en de geometrie van het diafragma weerspiegelen zijn voorganger uit de dertiger jaren, de Sonnar 1,5/50, dat het meest lichtsterke standaardobjectief van die tijd was. De uitstekende flare reductie die onlosmakelijk verbonden is aan het ontwerp van het Sonnar-objectief, wordt verder geoptimaliseerd met de ZEISS T*-anti-reflectiecoating. Dit objectief blijft trouw aan zijn afkomst en lijkt fysiek op de objectieven uit het verleden. Met het grote diafragma, het maken van foto's met een prachtig ‘Bokeh’ die de sfeer van de Gouden Eeuw van de meetzoeker weerspiegelt, is fotografie net zo eenvoudig als het drukken op de ontspanknop.

ZEISS C Sonnar T* 1.5/50 ZM
ZEISS C Sonnar T* 1.5/50 ZM
ZEISS C Sonnar T* 1.5/50 ZM

Excellente beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Soepel, precies scherpstellen

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. De gebruiksvriendelijke ring voor de scherpstelling op de ZEISS-objectieven met een ergonomische vingersteun, is perfect voor het snel en nauwkeurig scherpstellen. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de spleetsluiter.

Ideale diafragma-eigenschappen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een ontwerpelement. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. De ZM-objectieven zijn voorzien van een diafragma met tien lamellen. Het bijna ronde diafragma helpt bij het creëren van een specifiek harmonieus effect in die delen van de foto die buiten het scherpstelbereik vallen (Bokeh).

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Robuust ontwerp

De vatting- en besturingselementen van alle ZM-objectieven zijn gemaakt van metaal en ontworpen voor tientallen jaren intensief gebruik. Het hoogwaardige vakmanschap van de geheel stalen vattingen, de gemakkelijk in de hand liggende metalen ring voor scherpstelling en diafragma en het robuuste voorste bajonet en de filterschroefdraad staan garant voor een verbluffende fotografische ervaring.

Prestatie

Brandpuntsafstand

50 mm

Diafragmabereik

f/1.5 – f/16

Camerabevestiging

Leica M-Mount* (ZM)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,90 m (35.43") – ∞

Vrije werkafstand

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

46° | 39° | 27°

Diameter van beeldveld

Dekking op korte afstand (MOD)**

370 x 550 mm (14.57 x 21.65")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 15

Aantal elementen | groepen

6 | 4

Focusafstand flens

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M46 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

Max. diameter

Diameter van focusring

Lengte (met lensdoppen)

Lengte (zonder lensdoppen)

45 mm (1.77")

Gewicht

250 g (8.82 oz)

ZEISS C Sonnar T* 1.5/50 ZM ZEISS C Sonnar T* 1.5/50 ZM

In 1930 ontwikkelde Dr. Ludwig Bertele een objectief met relatief weinig glas-lucht-oppervlakken. Destijds was het een van de objectieven met de hoogste snelheid voor 35 mm fotografie met diafragma's van 1:1.5 en hoog contrast dankzij effectieve vermindering van strooilicht. Zijn hoge snelheid en contrast hielpen bij de naamgeving, die afgeleid is van het woord 'zon', het symbool van maximale helderheid. Ook bij moderne objectieven voor normale fotografie en telefotografie, waarvan het optisch ontwerp is gebaseerd op dit basistype, vindt u deze voordelen.

Sonnar Ontwerp

ZEISS ZM Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Accessories for Rangefinder Cameras

Brochure

ZEISS C Sonnar T* 1.5/50 ZM

Datasheet

Beoordelingen

luminous-landscape.com
"In 2004 Carl Zeiss introduced the Zeiss Ikon ZM rangefinder camera and a range of lenses. These lenses, as with the ZM camera..."
luminous-landscape.com

lavidaleica.com
"The C Sonnar T* 1,5/50 ZM is a bit of a controversial lens. There are basically two camps; those that like it and those that don't..."
lavidaleica.com

35mmc.com
"It took me so long to commit to the idea of buying a Zeiss ZM 50mm Sonnar. I must have hanged my mouse over a buy-it-now button..."
35mmc.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: