ZEISS Distagon T* 1.4/35 ZM

Meester der veelzijdigheid.

Dit is de lichtsterkste lens in de ZM familie. En dankzij zijn compacte afmetingen en een natuurlijk aanvoelende beelddimensie, is deze lens perfect geschikt om de speciale momenten in het leven vast te leggen – en ze in al hun facetten weer te geven.

De Distagon® T* 1.4/35 ZM zal u als liefhebber van de klassieke meetzoekerfotografie snel voor zich winnen. Deze lens biedt een absoluut compromisloze beeldkwaliteit, gekoppeld aan een hoge lichtsterkte en universele beeldhoek.

Bij schemering of in schaars verlichte ruimtes levert deze toplens zijn voortreffelijke prestaties al bij geheel geopend diafragma op f/1.4. En dankzij zijn perfecte beeldveld biedt hij gelijkmatig scherpte en contrast tot in de hoeken. Voeg daarbij de nauwkeurige handmatige focus die perfect is voor het accentueren van het motief, en u heeft een lens waarmee u elk beeld een unieke persoonlijke touch geeft.

Verrijk uw meetzoekercamera met de compacte Distagon T* 1.4/35 ZM – en leg de mooiste momenten van het leven op bijzondere wijze vast.

ZEISS Distagon T* 1.4/35 ZM
ZEISS Distagon T* 1.4/35 ZM
ZEISS Distagon T* 1.4/35 ZM

Excellente beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Soepel, precies scherpstellen

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. De gebruiksvriendelijke ring voor de scherpstelling op de ZEISS-objectieven met een ergonomische vingersteun, is perfect voor het snel en nauwkeurig scherpstellen. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de spleetsluiter.

Ideale diafragma-eigenschappen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een ontwerpelement. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. De ZM-objectieven zijn voorzien van een diafragma met tien lamellen. Het bijna ronde diafragma helpt bij het creëren van een specifiek harmonieus effect in die delen van de foto die buiten het scherpstelbereik vallen (Bokeh).

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Robuust ontwerp

De vatting- en besturingselementen van alle ZM-objectieven zijn gemaakt van metaal en ontworpen voor tientallen jaren intensief gebruik. Het hoogwaardige vakmanschap van de geheel stalen vattingen, de gemakkelijk in de hand liggende metalen ring voor scherpstelling en diafragma en het robuuste voorste bajonet en de filterschroefdraad staan garant voor een verbluffende fotografische ervaring.

Prestatie

Brandpuntsafstand

35 mm

Diafragmabereik

f/1.4 – f/16

Camerabevestiging

Leica M-Mount* (ZM)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,70 m (27.56") - ∞

Vrije werkafstand

0,61 m (24.01") - ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

62° | 53° | 37°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

609 x 406 mm (24.00 x 16.00")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 16.9

Aantal elementen | groepen

10 | 7

Focusafstand flens

28 mm (1.09")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

63 mm (2.48")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M49 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

90°

Max. diameter

63 mm (2.49")

Diameter van focusring

60 mm (2.39")

Lengte (met lensdoppen)

87 mm (3.30")

Lengte (zonder lensdoppen)

65 mm (2.57")

Gewicht

381 g (13.4 oz)

ZEISS Distagon T* 1.4/35 ZM ZEISS Distagon T* 1.4/35 ZM

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Distagon Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS ZM Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Accessories for Rangefinder Cameras

Brochure

ZEISS Distagon T* 1.4/35 ZM

Datasheet

Beoordelingen

cemalsagnak.wordpress.com
"I was very tempted to read the announcement during the last Photokina in September about a new fast 35mm f/1.4..."
cemalsagnak.wordpress.com

pcmag.com
"The wide-aperture 35mm lens is a favorite of many rangefinder shooters, and up until the release of the Zeiss Distagon T* 1,4/35 ZM..."
pcmag.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: