ZEISS Distagon T* 2.8/15 ZM

Ster-opnamen.

Maak iedere opname de ster van de show, met dit ultra-groothoekobjectief. De Distagon T* 2,8/15 ZM is het summum van modern, vertekeningsvrije objectiefontwerp voor meetzoekercamera's, dat zeer dynamische perspectiefeffecten biedt voor kritische architectuur- en interieurfotografie.

De Distagon T* 2,8/15 ZM is een lichtsterk objectief in relatie tot de brandpuntsafstand en maakt fotografie met de camera uit de hand, bij weinig licht, mogelijk. Het objectief is gemaakt in Duitsland en heeft een uiterst complex optisch ontwerp, waarbij gebruik is gemaakt van exotische optische materialen zoals 'barium dense flint' met een hoge refractie-index en fluor-kroon met anomale partiële dispersie. Het maakt gebruik van asferische lenselementen en een intern scherpstelmechanisme voor vertekeningsvrije opnamen en een constante prestatie over het gehele beeld en over het gehele scherpstelbereik. 

ZEISS Distagon T* 2.8/15 ZM
ZEISS Distagon T* 2.8/15 ZM
ZEISS Distagon T* 2.8/15 ZM

Excellente beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Soepel, precies scherpstellen

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. De gebruiksvriendelijke ring voor de scherpstelling op de ZEISS-objectieven met een ergonomische vingersteun, is perfect voor het snel en nauwkeurig scherpstellen. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de spleetsluiter.

Ideale diafragma-eigenschappen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een ontwerpelement. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. De ZM-objectieven zijn voorzien van een diafragma met tien lamellen. Het bijna ronde diafragma helpt bij het creëren van een specifiek harmonieus effect in die delen van de foto die buiten het scherpstelbereik vallen (Bokeh).

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Robuust ontwerp

De vatting- en besturingselementen van alle ZM-objectieven zijn gemaakt van metaal en ontworpen voor tientallen jaren intensief gebruik. Het hoogwaardige vakmanschap van de geheel stalen vattingen, de gemakkelijk in de hand liggende metalen ring voor scherpstelling en diafragma en het robuuste voorste bajonet en de filterschroefdraad staan garant voor een verbluffende fotografische ervaring.

Prestatie

Brandpuntsafstand

15 mm

Diafragmabereik

f/2.8 – f/22

Camerabevestiging

Leica M-Mount* (ZM)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,30 m (11.81") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

110° | 100° | 77°

Dekking op korte afstand (MOD)**

430 x 650 mm (16.93 x 25.59")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 18

Aantal elementen | groepen

11 | 9

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M72 x 0.75

Lengte (zonder lensdoppen)

86 mm (3.39")

Gewicht

550 g (19.40 oz)

ZEISS Distagon T* 2.8/15 ZM ZEISS Distagon T* 2.8/15 ZM

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Distagon Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS ZM Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Accessories for Rangefinder Cameras

Brochure

ZEISS Distagon T* 2.8/15 ZM

Datasheet

Beoordelingen

diglloyd.com
"The Zeiss ZM 15mm f/2.8 Distagon is a super-exotic ultra-wide-angle rectilinear lens for the Leica M9/M8/M or Zeiss Ikon..."
diglloyd.com

luminous-landscape.com
"In 2004 Carl Zeiss introduced the Zeiss Ikon ZM rangefinder camera and a range of lenses. These lenses, as with the ZM camera..."
luminous-landscape.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: