ZEISS Tele-Tessar T* 4/85 ZM

Kom wat dichterbij.

Dit elegante tele-objectief is de ideale reisgezel voor portret- en landschapsfotografie en geeft verbluffende opnamen op bijna iedere afstand.

In combinatie met een 35 mm Biogon groothoekobjectief is de Tele-Tessar T* 4/85 ZM een klassieke combinatie voor talloze fascinerende onderwerpen. De beeldkwaliteit van de Tele-Tessar T* 4/85 ZM is gelijk aan die van de modellen met een groter diafragma in het objectiefassortiment. Het is bijna geheel vertekeningsvrij en aangepast voor beeldveldwelving, evenals voor alle anderen fouten in relatie tot kleur. Met de kortste afstand van camera tot onderwerp van 0,9 meter, levert het vanaf elke afstand schitterende foto's. De geheel metalen vatting en de robuuste constructie maken er een universele tele-objectief van, zelfs onder extreme, ruwe omstandigheden.

ZEISS Tele-Tessar T* 4/85 ZM
ZEISS Tele-Tessar T* 4/85 ZM
ZEISS Tele-Tessar T* 4/85 ZM

Excellente beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Soepel, precies scherpstellen

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. De gebruiksvriendelijke ring voor de scherpstelling op de ZEISS-objectieven met een ergonomische vingersteun, is perfect voor het snel en nauwkeurig scherpstellen. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de spleetsluiter.

Ideale diafragma-eigenschappen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een ontwerpelement. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. De ZM-objectieven zijn voorzien van een diafragma met tien lamellen. Het bijna ronde diafragma helpt bij het creëren van een specifiek harmonieus effect in die delen van de foto die buiten het scherpstelbereik vallen (Bokeh).

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Robuust ontwerp

De vatting- en besturingselementen van alle ZM-objectieven zijn gemaakt van metaal en ontworpen voor tientallen jaren intensief gebruik. Het hoogwaardige vakmanschap van de geheel stalen vattingen, de gemakkelijk in de hand liggende metalen ring voor scherpstelling en diafragma en het robuuste voorste bajonet en de filterschroefdraad staan garant voor een verbluffende fotografische ervaring.

Prestatie

Brandpuntsafstand

85 mm

Diafragmabereik

f/4.0 – f/22

Camerabevestiging

Leica M-Mount* (ZM)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,90 m (35.43") – ∞

Vrije werkafstand

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

29° | 25° | 17°

Diameter van beeldveld

Dekking op korte afstand (MOD)**

320 x 210 mm (12.60 x 8.27")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 9

Aantal elementen | groepen

5 | 3

Focusafstand flens

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M43 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

Max. diameter

Diameter van focusring

Lengte (met lensdoppen)

Lengte (zonder lensdoppen)

95 mm (3.74")

Gewicht

310 g (10.93 oz)

ZEISS Tele-Tessar T* 4/85 ZM ZEISS Tele-Tessar T* 4/85 ZM

Het Tessar-objectief werd wereldwijd erkend voor zijn scherpte, het arendsoog van uw camera, en is gebaseerd op speciale types optisch glas met hoge index van Schott Glaswerke en een optisch ontwerp van Dr. Paul Rudolph. Het ZEISS Tessar-objectief had oorspronkelijk vier lenzen en komt terug in de productnaam: Tessar is afgeleid van het Griekse woord tessares, wat vier betekent.

Tessar Ontwerp

ZEISS ZM Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Accessories for Rangefinder Cameras

Brochure

ZEISS Tele-Tessar T* 4/85 ZM

Datasheet

Beoordelingen

diglloyd.com
"The Zeiss ZM 85mm f/4 Tele-Tessar is a compact and low-cost high performance 85mm lens. Since any lens of 75/85/90mm focal length is..."
diglloyd.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: