Laat uw creativiteit de vrije loop met de meest innovatieve technologie.

ZEISS Batis objectieven

Fotografie is een vorm van expressie, een mogelijkheid momenten, ervaringen en emoties vast te leggen en te bewaren. Fotografie is een uiterst creatieve handeling. Kortom: het is kunst.

En wie zijn creatieve visie wil volgen, heeft de juiste partner nodig, d.w.z. objectieven die perfect bij de camera body passen. Objectieven die in staat zijn precies dat vast te leggen wat de fotograaf aan de wereld wil laten zien - zo echt dat je het bijna kunt aanraken. ZEISS heeft al meer dan 125 jaar ervaring in het produceren van objectieven en brengt daarnaast de wetenschappelijke expertise uit al zijn andere segmenten mee.

Het ZEISS Batis autofocusobjectief is volledig compatibel met alle spiegelloze camera's van Sony* en biedt de hoge kwaliteits- en beeldprestaties die men van ZEISS verwacht, wat betekent dat de fotograaf zijn creativiteit en visie de vrije loop kan laten en zich volledig op het te fotograferen object kan concentreren.

Het is de perfecte combinatie van toptechnologie en fascinerende creativiteit, waardoor die onmiskenbare ZEISS look ontstaat.

 

ZEISS look

Scherpte | 3D pop | Natuurlijke kleuren

Scherpte

Hoog microcontrast over het gehele beeldvlak.

Voor buitengewoon scherpe foto's.

Stelt u zich een foto voor die niet alleen een verhaal vertelt, maar tegelijkertijd ook vele belangrijke details laat zien. Een scherpe foto is superieur aan een foto die achteraf wordt verbeterd. En ook als u uw foto's achteraf wilt bewerken, zult u altijd profiteren van het hoge contrast dat het Batis objectief levert.

De kwalitatief hoogwaardige ZEISS Batis objectieven met vaste brandpuntafstand zorgen voor een buitengewoon hoge definitie - niet alleen in het midden van het beeld maar helemaal tot aan de rand - zelfs bij een wijd open diafragma. De basis voor deze buitengewoon goede resultaten zijn een vernuftig optisch design, objectiefcomponenten van premium kwaliteit en een uiterst precies mechanisch design met een lage productievariatie.

Uitstekende scherpte dankzij microcontrast

Laag microcontrast
ZEISS

3D pop

Harmonieuze bokeh-effecten dankzij een uitstekend optisch design.

Voor levensechte foto's.

Sommige onderwerpen vallen een fotograaf direct in het oog. Met ZEISS Batis objectieven maakt u foto's waarbij men het gevoel heeft dat de gefocusseerde delen bijna los staan van de rest van het beeld. Met een wijd open diafragma creëren ze het magische ZEISS 3D-pop-effect en geven uw foto's door een harmonieus bokeh een extra visuele kick.

3D-pop-effect dankzij buitengewoon hoge definitie en harmonieus bokeh

ZEISS 3D pop

Dankzij een briljant optisch design en een snel afnemende scherpte buiten het gefocusseerde object tekent het onderwerp zich duidelijk af tegen zijn omgeving.
Zelfs bij foto's met lichtpunten voor of achter het onderwerp, een rommelige achtergrond en/of een sterk contrast tussen licht en donker bereikt u met de ZEISS Batis objectieven uiterst indrukwekkende resultaten.

ZEISS 3D pop


Natuurlijke kleuren

High-transmission objectieven in combinatie met ZEISS T* meerlaagse coating.

Voor een kleurexplosie in ieder detail.

Indrukwekkende onderwerpen en perfecte momenten kunnen zich overal ter wereld en op ieder tijdstip van de dag of nacht voordoen. Het maakt niet uit of een foto spontaan is genomen of dat het veel tijd en moeite heeft gekost om het juiste onderwerp te vinden - één ding moet een fotograaf altijd kunnen: emoties overbrengen. Echte, heldere en natuurlijke kleuren zijn daarbij essentieel.

De kleuren en impressies van een locatie op een bepaald moment voor de eeuwigheid vastleggen - dat is heel eenvoudig met de ZEISS Batis objectieven.

Natuurlijke kleuren dankzij de ZEISS T* meerlaagse coating en geselecteerde glassoorten

Slechte kleurweergave
ZEISS

De kleurgetrouwheid die met de ZEISS Batis objectieven wordt bereikt, geeft foto's een levendig en authentiek karakter. Zelfs onbewerkte foto's zien er indrukwekkend uit. Als u als fotograaf uw foto's achteraf bewerkt, biedt een hoge kleurgetrouwheid zonder kleurzweem een goede basis. Dankzij de grote dynamiek en de sterke contrasten tussen licht en donker worden uw foto's bovendien nog veel spannender.

De combinatie van de ZEISS T* meerlaagse coating en high-transmission objectieven zorgt ervoor dat de natuurlijke kleuren zo goed mogelijk worden bewaard en niet worden vervalst. Wij hebben een optische coating-technologie uitgevonden die dankzij de uitstekende kleurweergave zelfs kleinste kleurnuances binnen een onderwerp naar voren brengt.

Exceptioneel sterk contrast dankzij de ZEISS T* meerlaagse coating

Laag contrast
ZEISS

Beleef de ZEISS look in Marrakesh.

ZEISS Batis Objektive kaufen

Lichtgewicht en duurzaam.

Hightech kunststof en een stevige metalen behuizing.

Goed hanteerbaar en uitermate licht ondanks de sterke metalen behuizing

Laat uw creativiteit de vrije loop.

Het was nog nooit zo eenvoudig om zulke buitengewoon goede resultaten te bereiken. Met de ZEISS Batis objectieven kunt u zich volledig op het fotograferen concentreren, dankzij de geoptimaliseerde lichtgewicht vormgeving van hightech kunststof en een speciale metalen behuizing.

Naast de hoge productiekwaliteit die u van ons gewend bent, krijgt u een lichtgewicht en compact objectief met vaste brandpuntafstand dat samen met de spiegelloze camera's van Sony* een krachtig systeem vormt. Bijvoorbeeld met de brandpuntafstanden 2.8/18 mm, 2/25 mm, 2/40 mm CF, 1.8/85 mm en 2.8/135 mm.

De ZEISS Batis familie is niet alleen geoptimaliseerd op het gebied van lichtintensiteit. Dit zijn lenzen die een briljante beeldkwaliteit bieden en zowel in uitzonderlijke situaties alsook bij het dagelijkse fotografiewerk goed van pas komen - een uitrusting waarop u altijd kunt vertrouwen.

Weer- en stofafdichting.

Duurzame, weerbestendige vormgeving.

Weer- en stofafdichting

Voor grenzeloze creativiteit.

De beste onderwerpen vindt men op plaatsen en op momenten die op het eerste gezicht niet ideaal lijken: opwaaiend zand tijdens een woestijnexpeditie, de verrassende schoonheid van een plotselinge regenbui of het fascinerende spektakel van een bruisende waterval van heel dichtbij.

Maar laat u niet tegenhouden door spattend water of stof! Leg de momenten vast die tot uw verbeelding spreken, waar en wanneer ze ook plaatsvinden. Tenslotte weet alleen u ze te vinden.

Onze ZEISS Batis objectieven zijn uitstekend geschikt voor gebruik onder veeleisende omstandigheden in de buitenlucht. Speciale afdichtingen van vilt en rubber zijn in de behuizing geïntegreerd om ervoor te zorgen dat de objectieven ook bij slecht weer of in stoffige omgevingen unieke foto's leveren. ZEISS Batis objectieven zijn ontworpen om jarenlang intensief gebruik stand te houden.

OLED-display.

Elektronisch display geeft focusafstand en scherptediepte aan.

Demonstratie van de display en simulatie van de beeldresultaten.

Technologie voor planbare resultaten.

Precisie speelt niet alleen een belangrijke rol voor de realisatie van onze technologische expertise, maar ook als het erom gaat uw creatieve visies tot leven te brengen.

Met behulp van het innovatieve OLED-display kunt u eenvoudig en intuïtief de focusafstand en scherptediepte aflezen. Zelfs bij slecht licht is het gegarandeerd altijd goed leesbaar. Zo kunt u uw onderwerpen altijd met de juiste scherptediepte fotograferen.

De objectieven van de ZEISS Batis familie zijn de eerste cameraobjectieven waarbij wij het OLED-display introduceren - voor een perfecte focus en fantastisch scherpe foto's.

Vaste brandpuntafstand.

Vaste brandpuntafstand in combinatie met hoge seriële kwaliteit en lage productievariatie.

Geschikt voor foto's met hoge resolutie


Uitzonderlijk hoge definitie dankzij hoge microcontrasten

Harmonieus bokeh-effect dankzij wijd open diafragma en uitstekend optisch design

Voor de bijzondere momenten in het leven.

Omdat de ZEISS Batis objectieven een vaste brandpuntafstand hebben, kan het optische design volledig op de geselecteerde brandpuntafstand worden berekend.
Alle elementen van de ZEISS objectieven zijn perfect op elkaar afgestemd - system engineering op zijn best. Dankzij de hoge productiestandaards en lage productievariaties voldoen wij aan de hoge eisen van onze klanten en bouwen daarbij op meer dan 125 jaar ervaring in het produceren van objectieven.

Bovendien kunt u door het bewust kiezen voor en plannen van het gebruik van vaste brandpuntafstanden uw projecten opener en creatiever maken - zonder concessies te doen aan de kwaliteit. U zult versteld staan van de resultaten! Dankzij het perfecte samenspel tussen uw creativiteit en onze technologische expertise.


Tech Talk met ZEISS.

Meer inzicht in de technologie.

Lenspire artikel in het Engels


Het optische design van ZEISS Batis.

Voor iedere afzonderlijke brandpuntafstand individueel berekend.


Lens met asferisch optisch oppervlakLens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersieAsferische elementen en speciaal glas

Hoogstaande asferische technologie in combinatie met een vernuftige mengeling van speciale objectieven garandeert een unieke weergave van kleur en detail en een harmonieus verloop tussen scherpe en out-of-focus delen van de foto.

Dr. Johannes Zellner, Carl Zeiss AG

Lichtgewicht en duurzame behuizing

Precies, betrouwbaar en duurzaam dankzij het gebruik van materialen van hoge kwaliteit. De kwalitatief hoogwaardige bevestiging van metaal en kunststof gaat gegarandeerd lang mee en is toch uitermate licht.

ZEISS T* coating en optisch design

Alle ZEISS lensoppervlakken zijn voorzien van de T* anti-reflectiecoating en een optisch design dat briljante foto's garandeert, zelfs onder slechte lichtomstandigheden.

Soepele en betrouwbare autofocus

Het focussysteem van de ZEISS Batis objectieven garandeert een stabiele, soepele autofocus met uitstekende beeldresultaten. De easy-grip focusring maakt een heel nauwkeurige handmatige focussering mogelijk.

Innovatief OLED-display

Voor het eerst kunt u dankzij het OLED-display eenvoudig en intuïtief de focusafstand en scherptediepte controleren - zelfs bij weinig licht.

Sony E-mount*

De ZEISS Batis autofocusobjectieven zijn speciaal ontwikkeld voor spiegelloze camera's van Sony*.
De lenzen zijn volledig compatibel met alle E-mount camera's van Sony.

Weer- en stofafdichting

Dankzij de speciale bescherming tegen stof en spattend water is het objectief uitermate geschikt voor veeleisende activiteiten in de buitenlucht en voor vele jaren intensief gebruik.

ZEISS look

De ZEISS look is uw look!

U wilt bijzondere momenten zien en vasthouden.
Wij willen u een instrument in handen geven waarmee u een nieuw kwaliteitsniveau bereikt.

De foto's die u met de ZEISS Batis objectieven maakt, hebben op zich al een buitengewoon hoge kwaliteit - en bij het bewerken van de foto's zult u merken dat de Batis objectievenfamilie u helpt uw doelen nog sneller te bereiken.

*Sony en E-mount zijn geregistreerde handelsmerken van de Sony Corporation.

Buy it online:
Hier vindt u uw dichtstbijzijnde ZEISS dealer: