Meer ontdekkingen.

ZEISS-producten voor natuurobservatie.

'Meer' is het sleutelwoord in natuurobservatie. Vogelaars willen meer ontdekken, meer details zien en meer vogelsoorten identificeren – meer van alles.

ZEISS beantwoordt hun wensen met meer technische innovaties, die allemaal terugkomen in één van de meest diverse productportfolio's. Als u op zoek bent naar een compacte verrekijker die zo in uw zak past, betrouwbare allrounders voor allerlei soorten natuurobservatie, krachtige telescopen voor zeer gedetailleerde inzichten of veelzijdige, hoogwaardige verrekijkers die compromisloze kwaliteit leveren, kunt u hier het perfecte product vinden voor uw behoeften.

De verrekijkers uit de ZEISS Victory SF-productfamilie zijn speciaal ontworpen en vervaardigd voor vogelaars en natuurliefhebbers, en zijn de eerste keuze voor iedereen met een passie voor het echte buitenleven. De nieuwe ZEISS Victory SF 32 is een ideale toevoeging aan de SF-productfamilie.

Vogelaars willen zelfs de best verborgen vogels vinden en observeren gedurende periodes die lang genoeg zijn om duidelijke identificatie op basis van hun prachtige details mogelijk te maken. Het zeer brede gezichtsveld, de levensechte kleuren en unieke ergonomie van de Victory SF 32-verrekijker maakt deze ideaal voor zulke momenten.

Ontdek meer. Deze optica stellen natuurliefhebbers in staat om hun doel sneller te vinden, preciezer te identificeren en langer te observeren.

De meest veelzijdige hoogwaardige verrekijkers van ZEISS.

ZEISS Victory SF

ZEISS Victory SF 42

ZEISS Victory SF 32

Extreem breed gezichtsveld

Dankzij het brede gezichtsveld van de ZEISS Victory SF-verrekijker kunnen vogels makkelijker worden ontdekt, preciezer worden geïdentificeerd en kan de soort sneller worden bepaald.

UFL-concept voor meer gedetailleerde momenten

Het optische systeem met SCHOTT-fluorideglazen biedt een optimale resolutie en kleurgetrouwheid voor snelle en nauwkeurige identificatie van vogelsoorten op basis van de fijnste details van hun verenkleed.

Meer precisie en uren aan observatie

Het ErgoBalance-concept van de ZEISS Victory SF-verrekijker maakt urenlange, moeiteloze observatie mogelijk. Het SmartFocus-concept garandeert optimale positionering van het scherpstelwieltje. Snel en precies scherpstellen is een zekerheid, zelfs na uren observeren.

Vind waarnaar u op zoek bent.

Met een extreem breed gezichtsveld.

Omdat vogels zich vaak achter een dicht bladerdek verschuilen, is het cruciaal dat u een breed gezichtsveld heeft om zelfs de kleinste bewegingen te kunnen zien. Met het brede gezichtsveld van de ZEISS Victory SF-verrekijkers is het waarneembare gebied 20% groter dan bij andere verrekijkers. Het gezichtsveld is, afhankelijk van het model, tussen 120 en 155 meter groot. Hiermee heeft de gebruiker een indrukwekkend overzicht.

Met extreem breed gezichtsveld
Zonder extreem breed gezichtsveld

De Victory SF-familie is voorzien van een uitzonderlijk breed gezichtsveld dat zorgt voor een nieuwe standaard in de natuurobservatie.

Bevestig alle details.

Met een levensechte beeldkwaliteit.

Bij het identificeren van vogels kunt u niet inleveren op kwaliteit − binnen enkele seconden moeten kleine details kunnen worden herkend om vervolgens op een nauwkeurige en betrouwbare wijze vogels te kunnen identificeren. De ZEISS Victory SF-productgroep is ontwikkeld om de meest uitdagende omstandigheden tijdens het vogelen aan te kunnen. De optische prestaties zijn geoptimaliseerd met een UFL-concept. Zo kan de gebruiker zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden vogels identificeren, zodat elk kostbaar moment met absolute helderheid wordt vastgelegd.

Met UFL-concept
Zonder UFL-concept

Het optische systeem met SCHOTT-fluorideglazen vermindert chromatische aberratie, verhoogt het contrast en garandeert een buitengewone kleurgetrouwheid.

Uren aan geconcentreerde observatie.

Met speciaal ontworpen ergonomie.

Om volledig te genieten van de meest adembenemende momenten van de natuur, zoals de schoonheid van trekkende roofvogels boven een hotspot, is vooral één belangrijk ingrediënt nodig: tijd. Vaak zijn er lange periodes van observatie nodig, wat betekent dat de ergonomie van uw verrekijker essentieel is. Dit is de reden dat de ZEISS Victory SF-verrekijker ontworpen werd met een uniek ergonomisch ontwerp. Het SmartFocus-concept bestaat uit een perfect gepositioneerd scherpstelwieltje, waar snel en precies mee kan worden scherpgesteld, zelfs na vele uren observatie (tussen 1,6 en 1,8 draaiingen, afhankelijk van het model). Bovendien garandeert het ErgoBalance-concept van de verrekijker – waarbij het zwaartepunt dichter bij de gebruiker komt te liggen – moeiteloze observatie voor langere periodes, waardoor u meer tijd krijgt om van de vele indrukwekkende momenten te genieten die de natuur te bieden heeft.

Het SmartFocus-concept garandeert precieze scherpstelling

Het ErgoBalance-concept garandeert moeiteloze observatie

Ontdek producten die perfect bij uw behoeften passen.

Kwaliteit die u overal mee naartoe kunt nemen.

Verrekijkers van ZEISS.

De compacte metgezel.

ZEISS Victory Pocket

Het lichte en asymmetrische vouwconcept maken van de ZEISS Victory Pocket een bijzonder handige verrekijker. Hoewel hij relatief klein is, voldoen zijn innovatieve ontwerp, mechanische systemen en robuustheid zelfs aan de meest strenge eisen. Met zijn brede gezichtsveld en FL glazen lenzen levert het bijzonder scherpe beelden op die rijk in detail zijn.

Perfect voor iedere gelegenheid.

ZEISS Terra ED 42

De soepele actie en uitstekende grip op het scherpstelwieltje van de ZEISS Terra ED 42 zorgen ervoor dat u bijzonder snel en gemakkelijk kunt scherpstellen. Bovendien maakt de door glasvezel versterkte en waterdichte behuizing hem geschikt voor gebruik in de meest veeleisende situaties in de buitenlucht. Het SCHOTT ED-glas en hydrofobe meerlaagse coating van de lenzen voldoen aan de hoogste optische eisen, terwijl het model zelf voorzien is van optimale eigenschappen voor zicht en gebruik.

Ideaal voor iedere gelegenheid.

ZEISS Terra ED Pocket

Zoals de naam al impliceert is de ZEISS Terra ED Pocket een extreem compacte en lichte verrekijker. Hij levert uitstekende beelden op voor zijn klasse en kan op een intuïtieve manier gebruikt worden.

De veelzijdige verrekijker die voldoet aan alle wensen voor natuurobservatie.

ZEISS Conquest HD

Naast de ZEISS Victory SF 42 is de Conquest HD nog een veelzijdig model uit het productportfolio. Glazen met hoge definitie garanderen een uitstekende detailresolutie en een natuurlijke kleurweergave, terwijl de T* meerlaagse coating zorgt voor een zuiver, glashelder beeld met een hoog contrast. LotuTec®-coating garandeert een helder beeld in alle weersomstandigheden.

Ontdek het hart en de ziel van de natuur.

Telescopen van ZEISS.

De krachtigste telescoop van ZEISS.

ZEISS Victory Harpia

Met de ZEISS Victory Harpia zet u een nieuwe stap in de observatie van het dierenrijk en het spotten van vogels. De DualSpeed Focus maakt snel scherpstellen en eenvoudige en precieze afstelling van de scherpte mogelijk, zelfs bij hoge vergrotingsfactoren. Het smalle oculair zorgt voor een comfortabele kijkervaring en is voorzien van een bajonetsluiting voor stevige vergrendeling. Bovendien vormt het een nieuw en ongebruikelijk optisch systeem met een groothoekzoomlens die 3x kan zoomen, een vergrotingsfactor van tot 70x en een keuze uit een objectiefdiameter van 85 of 95 mm.

De metgezel van de ontdekkingsreiziger.

ZEISS Conquest Gavia 85

De ZEISS Conquest Gavia 85 is een metgezel van onschatbare waarde bij expedities buiten de gebaande paden. Het objectiefsysteem met hoge resolutie en snelle, precieze scherpstelling transformeert vluchtige momenten in onvergetelijke beelden. De magnesium behuizing en compacte afmetingen maken hem licht en gemakkelijk te dragen. Bijzonder precieze dakprisma's en een HD-lenssysteem garanderen een heldere en zuivere beeldweergave.

Beschermen waar we om geven.

Projecten van ZEISS voor natuurbehoud.

De optica van ZEISS leveren fascinerende observaties en onvergetelijke momenten aan natuurliefhebbers en vogelaars over de hele wereld. Reden genoeg om dat wat we observeren zo goed mogelijk te beschermen. Daarom ondersteunt ZEISS op een actieve manier verscheidene projecten voor natuurbehoud.

BirdLife International

In Marokko werken ZEISS en BirdLife International samen om de heremietibis, een van de zeldzaamste vogels ter wereld, te beschermen tegen uitsterven. De intensieve activiteiten vertonen de eerste tekenen van succes: de populatie neemt weer toe.

Young Birders Weekend – Cornell Lab of Ornithology

ZEISS en het Cornell Lab of Ornithology ondersteunen jonge vogelaars. Het Weekend voor jonge vogelaars brengt jonge mensen samen die hun enthousiasme voor het spotten van vogels willen delen en versterken.

Migrant Bird Projekt Israel

Samen met de Society for the Protection of Nature in Israel (SPNI) beschermt ZEISS verschillende trekroutes in Israël. De maatregelen bestaan onder meer uit renaturatie van visvijvers, het creëren van rust- en voederplaatsen en het behoud van voedselbronnen. Hierdoor hebben verschillende zeldzame soorten nu een veilige route voor hun jaarlijkse trek van Afrika.

Programma voor het behoud van weide-/rietvogels

Weidevogels nestelen op de grond en worden daardoor ernstig bedreigd door nachtroofdieren. In samenwerking met de organisatie Naturschutzbund Vorarlberg spant ZEISS zich in voor de bescherming van deze vogels door biotoopbeheer en intensieve bescherming tegen roofdieren. Het project heeft op lokale schaal al verschillende successen geboekt.

Kampioenen van de trekroute

Het doel van het evenement is om vogelspotten te bevorderen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor de bescherming van vogels. ZEISS sponsort meerdere teams die deelnemen aan deze 24-uur durende vogelspotmarathon en helpt bij de organisatie van het openingsgala. Door dit evenement is er sinds 2014 een bedrag ingezameld van in totaal 350.000 dollar.

De ornitholoog en natuurbeschermer Richard Porter test de Victory SF 32.

De Britse ornitholoog en natuurbeschermer Richard Porter, die een van de eersten was die de ZEISS Victory SF 32-verrekijker heeft getest, was enorm enthousiast: “de verrekijker was prachtig in balans, met uitzonderlijke optica. Ik twijfelde er niet aan dat deze onmiddellijk een essentieel onderdeel van mijn vogelaarsuitrusting zou worden. Met de Victory SF 32s kon ik instinctief reageren. Ik ontdekte dat ik in alle situaties – kust, moeras, rietveld, bos – zelfs de snelste vogels gemakkelijk kon volgen – en identificeren”. Porter, die al zijn hele leven vogelaar is, weet maar al te goed dat “het soms alleen de kleine details in het verenkleed zijn die het cruciale verschil maken voor het precies identificeren van een soort. Met zulke uitdagingen op het gebied van vogelidentificatie kan je simpelweg geen compromissen sluiten met betrekking tot de optica.”

Sluit u nu aan bij de ZEISS-vogelaargemeenschap.

Volg ons online:

Sluit u nu aan bij de ZEISS-vogelaargemeenschap.

Volg ons online:

ZEISS Vogelaarsnieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig actuele aanbiedingen, informatie over nieuwe producten en waardevolle tips voor het gebruik van en omgang met uw optica.

Hier vindt u uw dichtstbijzijnde ZEISS-dealer: