ZEISS SFL 10x30

Het lichtgewicht model onder de high-performance verrekijkers.

Met de ZEISS SFL-verrekijker (SmartFocus Lightweight) beleeft u met gemak bijzondere momenten. De SFL-verrekijker is geoptimaliseerd om zo licht en compact mogelijk te zijn en vormt zo een perfecte aanvulling op de SF-familie. Het nieuwe Ultra-High-Definition (UHD)-concept zorgt voor levensechte kleurweergave en uitermate nauwkeurige details. Dankzij het SmartFocus-concept is het scherpstelwiel perfect gepositioneerd en kan dit snel en precies worden afgesteld, zelfs met handschoenen aan. De geoptimaliseerde ergonomie en grote uittredepupil zorgen voor een ontspannen en ongestoorde kijkervaring.

Met de SFL 30 bieden wij nu een compacte, hoogwaardige verrekijker in het handige ontwerp van een zakverrekijker die dankzij zijn lichte gewicht ook bij langere jachtpartijen geen extra belasting vormt. Met een gezichtsveld tot 120 meter op een afstand van 1.000 meter en een minimale scherpstelafstand van 1,5 meter biedt de SFL 10x30 een perfect overzicht in combinatie met nauwkeurige detailherkenning. De lensdiameter is met 2 mm verkleind. Hierdoor kunnen we dunnere lenselementen gebruiken met kleinere tussenruimten, waardoor het gewicht van de verrekijker met 23% en het volume met 21% wordt verminderd ten opzichte van de ZEISS Victory SF-modellen. Dit betekent dat de SFL-verrekijker 30% lichter is dan vergelijkbare producten.

ZEISS Victory SF 8x42
ZEISS Victory SF 8x42
ZEISS Victory SF 8x42

Omdat elke gram telt

De lichte maar robuuste magnesium behuizing zorgt ook voor meer duurzaamheid en een langere levensduur. Door de kleinere lensdiameter konden we dunnere lenselementen gebruiken die dichter bij elkaar konden worden geplaatst. Tegelijkertijd biedt de SFL-verrekijker een perfecte beeldkwaliteit ondanks het aanzienlijke lagere gewicht en volume.

Identificeer doelen met zekerheid

Het Ultra-High-Definition (UHD)-concept bestaat uit een speciale coating en een verbeterd optisch ontwerp die er samen voor zorgen dat de verrekijker uitermate nauwkeurige details en natuurgetrouwe kleuren weergeeft. Dit betekent dat u zelf de kleinste details kunt herkennen en soorten met zekerheid kunt identificeren.

SmartFocus-concept voor een intuïtieve en precieze bediening

Het SmartFocus-concept maakt het mogelijk snel en precies scherp te stellen, zonder uw vingers te hoeven spreiden. Het scherpstelwiel, dat perfect in de DoubleLink Bridge is gepositioneerd, biedt optimale ergonomische bediening. Van dichtbij tot oneindig ver hoeft slechts 1,4 keer te worden gedraaid. Bovendien kan het wieltje zelfs met handschoenen aan nauwkeurig worden versteld.

zeiss-sfl-feature-smartfocus-concept-icon.png

90% lichttransmissie

Met dank aan een lichttransmissie van 90% en de ZEISS T* multi-coating kunt u ook in de schemering details duidelijk en nauwkeurig herkennen. Zo ervaart u elk moment, zelfs in donkere omstandigheden.

Comfortabele kijkervaring

Dankzij de perfecte ergonomie van de ZEISS SFL-modellen is het oog snel en eenvoudig te positioneren. Daarnaast zorgt deze voor een comfortabele en intense kijkervaring door de grote uittredepupil. Bovendien zorgen de verbeterde oogschelpen voor een nog beter ergonomisch gevoel en een soepele overgang tussen de verstelpunten, die nauwkeurig zijn gedefinieerd en perfect kunnen worden bereikt.

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Prestatie

Vergroting

10 ×

Effectieve lensdiameter

30 mm

Lichttransmissie

90%

Uittrede pupil

3.0 mm

Schemergetal

17.3

Gezichtsveld op 1.000 m (yds)

120 m (360 ft)

Subjectieve kijkhoek

63° Ww

Min. scherpstelafstand

1.5 m (4.9 ft)

Dioptie bereik

− 4.0 | + 4.0 dpt

Oogafstand

18 mm

Pupilafstand

54 – 74 mm

Lenstype

UHD

Prismasysteem

Schmidt-Pechan

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 20°C | + 55°C (− 4°F | + 131°F)

Lengte

120 mm (4.7 ")

Breedte bij een pupilafstand van 65 mm

107 mm (4.6 ")

Gewicht

460 g (16.2 oz)

Verrekijker accessoires

Verbeterde prestaties.

De praktische accessoires zijn ontwikkeld door jagers voor jagers en zijn gericht op de behoeften van de gebruiker.

ZEISS SFL & Victory SF Binoculars

Brochure

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS SFL

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: