April doet wat hij wil - maar hoe het weer in april ook is, het is tevens het begin van de reeënjacht, want in sommige regio's wordt in deze maand al het jachtseizoen geopend. Het "vroege" jachtseizoen in de lente heeft een aantal voordelen: ten eerste is het wild in deze tijd van het jaar bijzonder actief - vooral de reebokken. Zij moeten in deze tijd hun territorium verdedigen en markeren en grazen bovendien meer dan anders. Bovendien zijn de struiken en gewassen nog niet zo volop in groei dat ze de jager het zicht versperren. De vrouwelijke reeën zijn nu bovendien veel eenvoudiger te onderscheiden dan begin mei.

Naast goede jachtvaardigheden en een zorgvuldige voorbereiding is de keuze van de juiste uitrusting van doorslaggevend belang voor een succesvolle jacht. Daarom is het een goed idee om de uitrusting te kiezen, die past bij de omstandigheden van het terrein waarop men gaat schieten en de manier van jagen die men kiest.

Jagen vanaf een hoogzit

De keuze van de juiste optische hulpmiddelen is van essentieel belang voor een succesvolle jacht in de schemering of vanaf de hoogzit. Met een uitrusting die uitstekende prestaties in de schemering levert, kan men gebruik maken van het laatste licht van de dag. ZEISS staat voor maximaal heldere beelden met het hoogste contrast voor betrouwbare schietprestaties in de schemering. Omdat voor een succesvolle jacht vanaf een hoogzit niet alleen de locatie van belang is.

ZEISS Victory V8 2.8-20x56

De perfectionist met lichtreserves.

Als langere schietafstanden moeten worden overbrugd, wat bij het jagen op uitgestrekte weiden en velden vaak het geval is, dan is een richtkijker met een grote vergrotingsfactor aan te bevelen. Zijn uitstekende eigenschappen maken de ZEISS Victory V8 2.8–20x56 geschikt voor iedere afstand en elke jachtsituatie. Dankzij de 20x vergroting en standaard ASV maakt hij uitermate precieze schoten op lange afstand mogelijk - die uiteraard uitsluitend in overeenstemming met de jagersethiek en het dierenwelzijn mogen worden uitgevoerd.

Zijn transmissie van 92% betekent dat hij tot en met de laatste lichtstraal goed zicht geeft. In vele gebieden trekken de reeën zich steeds meer terug, omdat natuurgebieden steeds vaker door mensen voor sport en recreatie worden gebruikt. Ze komen dikwijls alleen in de late schemering of in de vroege ochtend voor zonsopgang te voorschijn. Op deze tijdstippen is een goede jachtoptiek onmisbaar.

De transmissie maakt het verschil

De T* coating houdt rekening met de hogere gevoeligheid van het oog tegenover blauw licht in de schemering en optimaliseert de lichtefficiëntie als dit nodig is.Dit wordt bereikt door het lensoppervlak te voorzien van extreem dunne laagjes coating materiaal. Daardoor verandert de overgang tussen lucht en glas waardoor lichtreflecties worden gereduceerd. Er is echter geen specifieke formule voor het aanbrengen van de lagen. Het is een technologie die voortdurend wordt aangepast aan nieuwe soorten glas en bijzondere vereisten, die van lens tot lens kunnen verschillen.

 

ZEISS Conquest HD 10x42

De perfecte allrounder.

Op een hoogzit met de zon in de rug in de vroege ochtenduren - het beste uitgangspunt voor een succesvolle reeënjacht. In deze situatie is het belangrijk dat een verrekijker uitermate nauwkeurige details en een natuurlijke kleurweergave levert. De ZEISS Conquest 10x42 HD zet met zijn HD lenssysteem een hoge standaard. Compacte afmetingen, een gering gewicht en een moderne vormgeving bieden grote ergonomische voordelen. Het resultaat is een verrekijker die uiterst intuïtief en goed hanteerbaar is. De hoge transmissiewaarden maken hem bovendien ideaal voor observaties in de schemering.

ZEISS Conquest V6 2-12x50

De allrounder met 6-voudige zoom.

Jagers die vooral vanaf een hoogzit jagen, kunnen het beste kiezen voor een universele richtkijker met een groot vergrotingsbereik en een objectief met een grote diameter, zoals de ZEISS V6 2–12x50. Het voordeel is dat de snelle allrounder ook voor het jagen onder slechte lichtomstandigheden kan worden gebruikt en dankzij een 6-voudige zoomfactor en optimaal beschikbare ASV zelfs langere afstanden gemakkelijk aankan.

Reebokken jagen met de Conquest V6

"Als geen andere maand is mei de maand waarin het mij de prachtige natuur in trekt. En dan krijg ik onmiddellijk ook een drang om weer te jagen. Of eigenlijk geen drang, het is meer een verlangen of behoefte. Ik kijk uit naar idyllische avonden en magische ochtenden in mijn jachtrevier." – Anna Lena Kaufmann

De reeënjacht is een echt Europese traditie. Daarom zijn de eerste dagen van de reeënjacht in veel jagende families net zo belangrijk als Kerstmis. Geniet ze ten volle met onze ZEISS Conquest V6.

Bersjacht

Voor de bersjacht onder goede lichtomstandigheden zijn vooral de grootte en het gewicht van de uitrusting belangrijke criteria. Pocket verrekijkers zijn hiervoor perfect. Hogere vergrotingsfactoren zijn kenmerkend voor richtkijkers voor de bersjacht - met goede prestaties in de schemering zijn ze tevens geschikt voor de bersjacht in de vroege ochtend.

ZEISS Victory HT 2.5-10x50

De krachtige allrounder.

Jagers die er de voorkeur aan geven het wild te bersen als de wind voordelig staat, vragen meestal naar een lichtere en compactere richtkijker. Hier komt ook een variabele vergrotingsfactor goed van pas. De ZEISS Victory HT 2.5-10x50 is de meest veelzijdige richtkijker binnen de Victory HT-serie. Met een lichttransmissie van 95% biedt hij nog steeds voldoende lichtreserves voor gebruik in de late schemeruren.

Nog meer helderheid dankzij Schott HT glas

Het lichtverlies op het glasoppervlak kan door de T* coating aanzienlijk worden verminderd. Maar ondanks de verbeteringen door de T* coating, moest men tot een paar jaar geleden nog met een zeker lichtverlies voorlief nemen. Een groot deel van het licht wordt binnenin het glas geabsorbeerd. De nieuwe generatie ZEISS glazen heeft een belangrijk voordeel: ze absorberen minder licht aan de binnenkant dan oudere glassoorten. Kortweg: ze zijn een stuk "helderder". Schott geeft deze glazen met de toevoeging HT (High Transmittance / Hoge Transmissie) aan. Vooral met betrekking tot licht met een korte golflengte, d.w.z. in de richting van blauw licht, hebben deze glazen sterk verbeterde transmissie-eigenschappen.

 

ZEISS Victory SF 10x42

Veelzijdigheid zonder compromis.

Vooral voor de reeënjacht is een goede observatieoptiek onmisbaar om het wild eenduidig te identificeren. Deze verrekijker met een objectiefdiameter van 42 mm kan voor vrijwel alle jachtsituaties worden gebruikt. Hij overtuigt door zijn lage gewicht en grote gebruiksgemak. De ZEISS Victory SF 10x42 zorgt voor een maximale herkenbaarheid van details en is uitstekend geschikt voor het observeren van bewegende onderwerpen op lange afstanden. Het gezichtsveld van 120 meter (op een afstand van 1.000 m) biedt een uitstekend overzicht, zelfs op moeilijk terrein. Het ErgoBalance-concept maakt een stabiele handhaving mogelijk, ondanks de royale vergrotingsfactor.

Over ZEISS verrekijkers

De uitstekende ergonomische eigenschappen van de ZEISS Victory SF 10x42 zijn onder andere te danken aan het gebruik van het Schmidt-Pechan-prisma. Dit is een prisma met een compactere constructie.. Dat maakt het prisma bijzonder geschikt voor compacte toepassingen.

ZEISS Hunting App

De app voor de moderne jager

De bersjacht heeft voor jagers altijd weer nieuwe avonturen paraat. Geen andere jachtmethode is actiever en dynamischer. Naast de uitrusting zijn ook het weer, de beschikbaarheid van voldoende voedsel om te grazen, de omstandigheden van het jachtterrein, de dichtheid van de wildstand en de gedragsgewoonten van het wild belangrijke factoren voor een succesvolle bersjacht. Het verdient aanbeveling het gedrag van het wild van seizoen tot seizoen te bestuderen door het jachtterrein te bewandelen, zodat men zich als jager aan dit gedrag kan aanpassen.

Jachtgebieden

Maak kaarten van jachtgebieden en beheer ze vanuit de app of uw browser. Markeer eenvoudig belangrijke locaties op de kaart en laat uw huidige positie weergeven om beter de weg te vinden.

Weersverwachtingen

Weersverwachtingen voor de jacht met informatie over de huidige locatie en favoriete jachtgebieden.

Ballistiek

Ballistische berekeningen die zijn afgestemd op uw richtkijker en ballistisch dradenkruis/BDC (ASV) van ZEISS, inclusief munitiedatabase met meer dan 7.000 soorten munitie.

Jachtdagboek

Documenteer alle ervaringen die relevant zijn voor de jacht met informatie over wild en schoten, foto's, video's en meer.

Accessoires

Verbeterde prestaties.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: