Voor een succesvolle drijfjacht

ZEISS richtkijkers

ZEISS - de drijfjachtspecialist.

Bijna 120 jaar ervaring in de ontwikkeling van jachtoptiek.

Vertrouwen in de uitrusting is van essentieel belang voor een succesvolle drijfjacht. Een stabiele en betrouwbare richtkijker voor de jacht is des te belangrijker als u snel moet kunnen handelen. De drijfjacht vindt normaal gesproken diep in het bos plaats, omgeven door veel bomen en groen, waardoor voornamelijk op korte afstand moet worden geschoten. De dieren bewegen snel, dus is een heldere richtkijker met een lage vergroting van groot belang om ze snel in het vizier te krijgen. Tegelijkertijd moet men het hele dier zien, om de omgeving goed te kunnen inschatten.

Snelle doelbepaling

Snelle doelbepaling

Snelle doelbepaling

Extra grote eyebox

De "eyebox" is het gedeelte langs en rond de zichtlijn, waardoor men het gehele beeld in een keer kan overzien. Bij ZEISS richtkijkers is de eyebox bijzonder groot, waardoor men het doelwit veel sneller kan overzien. Een must voor de drijfjacht.

1.1x vergroting.

1.1x vergroting.

1.1x vergroting.
1.0 vergroting
1.1 vergroting
Comfortabel gezichtsveld

De 1.1x vergroting van de ZEISS richtkijkers voor de drijfjacht correspondeert precies met de waarneming van het menselijk oog, waardoor men snel kan focussen op het doelwit. Uitstekend voor drijfjachten, waar men beide ogen open moet hebben, zonder een vertekende waarneming.

Breed
gezichtsveld.

Breed
gezichtsveld.

Breed gezichtsveld.
Gezichtsveld: > 38m @100m
Perfect overzicht

Een richtkijker voor de drijfjacht moet een breed gezichtsveld bieden. Met een gezichtsveld van maximaal 39,6m die de ZEISS V8 met 1.1x vergroting biedt, kan men vliegensvlug reageren, zelfs op de smalste bospaden. De ZEISS V8 is uitstekend geschikt voor snelle, precieze schoten op korte afstand. Zelfs als het wild vanaf een grote afstand aankomt, kan men dankzij de vergroting van maximaal 8x nog steeds snel en betrouwbaar het doelwit bepalen en een veilig, nauwkeurig schot plaatsen.

ZEISS richtkijkers voor de drijfjacht

Voor een succesvolle drijfjacht heeft men de juiste uitrusting nodig. ZEISS biedt een reeks van richtkijkers die speciaal voor deze manier van jagen zijn ontwikkeld. Hiermee kunt u snelle schoten op korte afstanden plaatsen en uw succes aanzienlijk vergroten.

Richtkijker accessoires

Met precisie in gedachten.

Voor veilig transport, eenvoudige waarneming of nog eenvoudigere bediening - de accessoires voor richtkijkers van ZEISS bieden u vele mogelijkheden.

Veiligheid staat altijd voorop - jachtsucces staat op de tweede plaats!

Tijdens het plannen, organiseren en uitvoeren van de jacht, staat veiligheid altijd op de eerste plaats en is belangrijker dan het succes van de jacht - dat begint bij hoger gelegen uitkijkposten die geschikt zijn voor de drijfjacht tot en met een EHBO-uitrusting en waarschuwingsborden voor boswandelaars en weggebruikers. Ieder lid van een jachtpartij draagt hiervoor de verantwoordelijkheid.

ZEISS Hunting App

Jachtgebieden

Maak kaarten van jachtgebieden en beheer ze vanuit de app of uw browser. Markeer eenvoudig belangrijke locaties op de kaart en geef uw huidige positie weer om gemakkelijker de weg te vinden.

ZEISS Hunting App

Vrienden toevoegen

Deel uw jachtgebieden eenvoudig met andere jagers. U bepaalt zelf de toegangsrechten van de betrokken gebruikers. Op het mededelingenbord van het jachtgebied, kunt u taken verdelen en belangrijke berichten voor uw medejagers achterlaten.

ZEISS Hunting App

Logboek

Blijf in contact met uw jachtpartij door mededelingen in het logboek voor de gehele groep. U hoeft alleen maar een nieuwe "groep" te creëren en uw vrienden uit te nodigen. Dan kunt u uw jachtsuccessen onmiddellijk met de gehele jachtpartij delen.

ZEISS Hunting nieuwsbrief

Ontvang regelmatig actuele aanbiedingen, informatie over nieuwe producten en waardevolle tips.

Unable to load form.