De nacht onder controle.

Heldere doelwitidentificatie in het donker van de nacht.

ZEISS – De nachtjachtspecialist.

Zo'n 120 jaar ervaring in de ontwikkeling van jachtoptiek.

Jagen in de schemering of in de nacht stelt veel hogere eisen aan de observatie- en richtoptiek dan jagen overdag. Briljante, scherpe beelden met hoog contrast zijn onmisbaar voor een betrouwbare observatie van het wild. Verrekijkers en richtkijkers van ZEISS zijn de meest heldere op de markt. Ze zijn vooral in moeilijke lichtomstandigheden van cruciaal belang voor een succesvolle jacht.

Geschiedenis

ZEISS was altijd al een pionier op het gebied van jachtoptiek. Tot de mijlpalen behoren het Abbe-König prisma dat nog steeds wordt gebruikt, de T* antireflectiecoating en transmissiewaarden van 95 %, die voor het eerst bij de Victory HT serie werden bereikt. ZEISS is een pionier op het gebied van richtkijkers voor de jacht sinds 1904 en houdt tegenwoordig het record voor de fijnste rode stip ter wereld.

1901 – Abbe-König prisma

In de vroege ochtend of late avonduren is het op de jachtgronden een drukte van belang. Het belangrijkste hulpmiddel voor de jacht in moeilijke lichtomstandigheden is een heldere verrekijker. Als het om maximale beeldhelderheid gaat, is het Abbe-König prisma de beste keuze. Waarom? Zijn optisch design maakt een beeldomkering zonder lichtverlies mogelijk. Het resultaat is een gelijkmatig helder beeld met een hoge resolutie.  Meer informatie

1921 – ZEISS Zieldovier

Richtkijkers met verlicht dradenkruis zijn tijdens de jacht niet meer weg te denken. Ze helpen snel het juiste doelwit te vinden en verhogen het contrast in het donker. ZEISS introduceerde zijn eerste richtkijker met variabele vergroting en een opzetstuk met dradenkruisverlichting al in 1921. Meer informatie

1935 – ZEISS T* eenlaagse coating

Antireflectiecoating ter verhoging van de lichttransmissie van glazen oppervlakken.

1979 – ZEISS T* meerlaagse coating

Verrekijkers en richtkijkers van ZEISS worden tot de helderste gerekend die op de wereldmarkt verkrijgbaar zijn. Ze bieden een doorslaggevend voordeel tijdens de jacht, vooral onder moeilijke lichtomstandigheden. Dit is voor een groot deel te danken aan de T* antireflectiecoating – een synoniem voor maximale lichtprestaties en super heldere beelden. Meer informatie

1990 – ZEISS Diavari ZM/Z T*

Eerste richtkijker met een verlicht dradenkruis geschikt voor de schemering.

1993 – ZEISS Night Vision 5.6x60 N

Al bijna 120 jaar is ZEISS een pionier en innovator op het gebied van de ontwikkeling van hoge kwaliteit jachtoptiek – vooral als het om de ontwikkeling van heldere en robuuste verrekijkers en richtkijkers gaat. Daarom was de uitbreiding van het assortiment met een nachtkijker volgens de nieuwste stand van de techniek een logische volgende stap. Meer informatie

1998 – ZEISS Varipoint richtkijkers

Richtkijkers met de eerste verlichte stip die ook bij daglicht kan worden gebruikt.

2003 – ZEISS Victory NV 5.6x62 T*

Nachtkijker met een elektronische restlichtversterker.  Meer informatie

2012 – ZEISS Victory HT

Maximale lichttransmissie en de beste verlichte stip ter wereld. Meer informatie

2020 – ZEISS DTI 3/35

De eerste warmtebeeldcamera van ZEISS biedt unieke jachtervaringen en onvergetelijke momenten, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. Meer informatie

2020 – Betrouwbaar schieten, ook bij gebruik met opzetstukken

Uitgebreide tests in het laboratorium en in het veld bewijzen dat alle ZEISS richtkijkers geschikt zijn voor het gebruik met opzetstukken. Meer informatie

ZEISS producten voor nachtjagen

Jagen in de nacht vraagt om buitengewone visuele prestaties en laat weinig ruimte voor compromis. Daarom vertrouwen ambitieuze jagers over de hele wereld op de jachtoptiek van ZEISS. Jagen in de nacht kan alleen succesvol zijn als men op het beslissende moment kan vertrouwen op zijn uitrusting. De juiste optische hulpmiddelen zijn essentieel voor een ethische manier van nachtjagen. In het donker is het immers bijna onmogelijk om uitsluitend op het onversterkt gezichtsvermogen af te gaan. 

ZEISS DTI 3/35

De nacht onder controle. Dankzij intuïtieve ergonomie.

De spannendste jachtmomenten vinden vaak na zonsondergang plaats, wanneer het nachtelijke schaduwspel het wild camoufleert. De ZEISS DTI 3/35 warmtebeeldcamera is speciaal ontwikkeld voor de nachtjacht. De uitstekende optiek zorgt voor gedetailleerde beelden, zelfs als het helemaal donker is, zodat jagers nauwkeurig hun doelwit kunnen bepalen voor meer succes bij het jagen.

ZEISS DTI 3/35
Zoom met hoge precisie

De verfijnde, geleidelijke zoominstelling in stapjes van 0,5 biedt de perfecte combinatie van vergroting en detailherkenning voor betrouwbaar spotten.

Perfecte ergonomie

Dankzij het bedieningsconcept ErgoControl en de slimme plaatsing van de knopjes, kan elke functie intuïtief worden bediend en zijn de perfect vormgegeven bedieningselementen gemakkelijk te vinden, zelfs wanneer u handschoenen draagt.

Uitstekende optische eigenschappen

De HD-LCOS-display met hoge resolutie maakt uitstekende detailherkenning en een comfortabele kijkervaring mogelijk.

Livestreaming met de ZEISS Hunting-app

Met behulp van de ZEISS Hunting-app kunnen jagers video's en foto's rechtstreeks via wifi van de warmtebeeldcamera naar de smartphone sturen en hun nachtelijke jachtavontuur zelfs live streamen.

ZEISS Victory HT richtkijkers

De specialist voor nachtjagen.

ZEISS staat sinds jaar en dag voor heldere optica met een hoog contrast. Nu legt de onderneming de lat opnieuw een stukje hoger: de ZEISS Victory® HT-richtkijkers zullen de geschiedenis ingaan als de meest heldere optica in de geschiedenis van de onderneming. Dankzij het revolutionaire optische ontwerp kan er een transmissie van meer dan 95 % bereikt worden. 

ZEISS Victory HT Riflescopes
95 % lichttransmissie

SCHOTT-glazen met hoge transmissie voor optimale identificatie en resolutie van het doelwit bij weinig licht. De heldere beelden met hoog contrast voorzien u van die paar minuten extra tijd die u tijdens het jagen nodig hebt.

De beste verlichte stip ter wereld

Met slechts een fractie van de dikte van een mensenhaar levert het glasvezelsysteem de fijnste verlichte stip ter wereld - 3,3 millimeter doelbereik op 100 meter is het adembenemende resultaat.

ZEISS T* coating

De ZEISS T* coating garandeert briljante beelden met hoog contrast, waarvan u vooral profiteert onder ongunstige lichtomstandigheden en tijdens de schemering.

Bestand tegen de zwaarste omstandigheden

De volledige ZEISS jachtuitrusting is getest op schokbestendigheid tot 1.500 keer de g-kracht. Dit komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

ZEISS Victory HT verrekijkers

Gemaakt voor de schemering.

Met de premium verrekijker Victory® HT beleeft u de jacht in een geheel nieuwe dimensie. Dankzij het revolutionaire optische concept biedt hij lichttransmissiewaarden van meer dan 95 %. Dit betekent dat u uw omgeving tijdens de jacht veel langer kunt observeren – zelfs in de donkerste schemeruren. 

ZEISS Victory HT Binoculars
Terug naar de traditie

De elegante vormgeving is een voortzetting van het designconcept van de ZEISS Dialyt – tijdloos en functioneel.

Vorm volgt intuïtie

Het grote scherpstelwiel van het Comfort Focus bedieningsconcept zorgt voor een superieure ergonomie, zelfs als u handschoenen draagt.

Het helderste zicht

De ZEISS Victory HT is meer dan helder: de integratie van FL-lenzen verhoogt de resolutie en zorgt voor een optimale helderheid van het beeld. Daarmee hebt u optimaal zicht onder alle lichtomstandigheden.

Gaat een leven lang mee

Door het gebruik van een magnesiumlegering wordt een laag gewicht gecombineerd met een hoge duurzaamheid, waardoor een lange levensduur kan worden gegarandeerd.

ZEISS Victory NV 5.6x62 T*

Geavanceerde optica die licht in de duisternis brengen.

Als de lichtomstandigheden tijdens de nacht voor klassieke verrekijkers met een hoog schemergetal te donker worden, komt de ZEISS Victory NV 5.6x62 T* met zijn elektronische restlichtversterker pas echt tot zijn recht. Hiermee kunt u zelfs in het licht van de nieuwe maan observeren en betrouwbaar uw doelwit bepalen – een heldere sterrenhemel is genoeg om heldere, gedetailleerde beelden te kunnen leveren. 

ZEISS Victory NV 5.6x62 T*
Superieure beeldversterkingsbuis

De beeldversterkingsbuis met een lichtversterkingsfactor van rond 20.000 bevat een MCP (microchannel plate) voor het genereren van scherpe, fijn gedetailleerde beelden in het donker.

Robuuste constructie

De optische en mechanische systemen zijn door de waterbestendige, met stikstof gevulde en van een rubber coating voorziene behuizing goed beschermd tegen externe invloeden.

Perfect samenspel

Beschikbaar licht wordt door het 62 mm objectief verzameld en op de extreem gevoelige fotokathode gefocust.

Verhalen en recensies

Stabiel en betrouwbaar schieten, ook bij gebruik van opzetstukken

Het gebruik van opzetstukken met warmtebeeldtechniek is momenteel een veelbesproken onderwerp onder jagers. ZEISS weet dat de perfecte condities alleen kunnen worden gecreëerd door de juiste, compatibele uitrusting. Daarom hebben wij de ZEISS richtkijkers in onze eigen laboratoria zorgvuldig getest op het gebruik met opzetstukken.

Meer informatie

Interview met een deskundige over het gebruik van optische opzetstukken

Met Klaus Felgenhauer, ingenieur en hoofd van de ZEISS Training Academy, hebben wij een gesprek gevoerd over het gebruik van optische opzetstukken tijdens de jacht.

Meer informatie

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden:

Aanvullende informatie

ZEISS Jacht


Vragen?

Neem contact met ons op, we kijken er naar uit om van u te horen.

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief zorgt ervoor dat u altijd een stap voor bent.

Sluit u aan bij onze community!

U vindt onze community op de bovenstaande platformen.

Evenementen