Op naar een succesvolle reebokjacht.

Met richtkijkers en verrekijkers van ZEISS.

ZEISS – de expert voor de reebokjacht

Meer dan 120 jaar ervaring bij de ontwikkeling van richtkijkers voor de jacht.

De juiste bepaling van de leeftijd van het wild is een van de grootste uitdagingen bij de reebokjacht – en ook wat hem voor velen zo aantrekkelijk maakt. Voor jongere jagers is het identificeren van reebokken echter niet eenvoudig. Zelfs ervaren jagers hebben hier vaak nog moeite mee.

Daarom is het belangrijk altijd voldoende tijd te nemen om het doelwit betrouwbaar te identificeren. De leeftijd kan worden bepaald aan de hand van de lichaamsbouw, het tijdstip van verkleuring en het vegen van het gewei evenals het gedrag van een ree. Het is dus belangrijk dat de jager zoveel mogelijk van deze eigenschappen kan herkennen om deze op de juiste manier te interpreteren. Als de jager niet betrouwbaar kan vaststellen of het wild een geschikt doelwit is, mag hij niet schieten.

Naast goede jachtvaardigheden en een zorgvuldige voorbereiding is de keuze van de juiste uitrusting van doorslaggevend belang voor een succesvolle jacht. Daarom is het een goed idee om de uitrusting te kiezen, die past bij de omstandigheden van het terrein waarop men gaat schieten en de manier van jagen die men kiest.

Bij de bersjacht telt ieder gram.

Welke verrekijker is de juiste keuze voor de bersjacht op reebokken?

Tijdens de bersjacht is het belangrijk een kwalitatief hoogwaardige verrekijker te hebben die tegelijkertijd bijzonder licht is. Het geringe gewicht van de verrekijker mag geen negatief effect op de beeldkwaliteit hebben. Aan het begin van het bokkenjachtseizoen ziet men vaak bokken die nog hun eerste gewei dragen. Een verrekijker met een uitstekende optiek is van cruciaal belang om de rozenstokken in het vacht goed te herkennen.

Het UHD-concept van de ZEISS SFL 10 x 40 biedt levensechte kleuren en een uitstekende scherpte van details. Dankzij het kleinere objectief en de compactere constructie van de uiterst dunne lenselementen is deze verrekijker 30% lichter dan vergelijkbare producten.

ZEISS UHD-concept

Het UHD-concept zorgt voor bijzonder scherpe details en een natuurlijke kleurweergave. In vergelijking tot het HD-concept biedt het een duidelijke verbetering op het gebied van natuurgetrouwe kleuren en resolutie.

Wat is de beste richtkijker voor de bersjacht?

Richtkijkers voor de bersjacht bieden normaal gesproken een hogere vergrotingsfactor. Dankzij een groot gezichtsveld van 23 meter op 100 meter bij de laagste vergrotingsfactor, een uitstekende optische kwaliteit met eigenschappen die voor een ontspannen kijkervaring zorgen en het lage gewicht is de ZEISS V8 1.8-14 × 50 uitermate geschikt voor de bersjacht.

Door de geïntegreerde parallax-compensatie is het doelwit nog beter te zien. Hierdoor wordt het objectief op de juiste afstand scherp geteld en het beeld naar het niveau van het dradenkruis gehaald. Dit levert een scherp beeld op. Bovendien worden parallaxfouten voorkomen, vanuit iedere kijkhoek. Met een lichttransmissie van 92% biedt de ZEISS V8 1.8-14 × 50 bovendien voldoende lichtreserves voor gebruik in de schemering.

Meer licht voor nauwkeurige schoten dankzij uitstekende optiek.

Betekent een hoge lichttransmissie automatisch meer licht bij het schieten?

In veel gebieden trekken de reeën zich steeds meer terug, omdat natuurgebieden steeds vaker door mensen voor sport en recreatie worden gebruikt. Ze komen dikwijls alleen in de late schemering of in de vroege ochtend voor zonsopgang te voorschijn. Op deze tijdstippen is een goede jachtoptiek onmisbaar. Met een lichttransmissie van 92% bieden ZEISS V8 richtkijkers maximale lichtreserves tot en met de laatste lichtstraal.

Als je over langere afstanden moet schieten, zoals dat op het open veld vaak het geval is, dan is bovendien een richtkijker met een grote vergrotingsfactor zeer aan te bevelen. Zijn uitstekende eigenschappen maken de ZEISS V8 2.8–20 x 56 geschikt voor iedere afstand en elke jachtsituatie.

De lichttransmissiewaarde maakt het verschil

De ZEISS T* coating houdt rekening met de hogere gevoeligheid van het oog tegenover blauw licht in de schemering en optimaliseert de lichtopbrengst wanneer dit het meest noodzakelijk is. Dit resulteert in heldere en scherpe beelden. Dit wordt bereikt door het lensoppervlak te voorzien van extreem dunne laagjes van speciale materialen. Daardoor verandert de overgang tussen lucht en glas waardoor lichtreflecties worden gereduceerd. De coatinglagen zijn niet gebaseerd op een vaste formule, maar op een technologie die voortdurend wordt aangepast aan nieuwe soorten glas en nieuwe eisen en dus van lens tot lens verschilt.

Wat zijn de kenmerken van een uitstekende universele richtkijker?

Jagers die vooral vanaf een hoogzit jagen, kunnen het beste kiezen voor een universele richtkijker met een groot vergrotingsbereik en een objectief met een grote diameter, zoals de ZEISS Conquest V6 2-12 x 50. Deze compacte en veelzijdige richtkijker is een betrouwbaar hulpmiddel voor de jacht.

Hij combineert de beproefde ZEISS kwaliteit met de meest vooraanstaande technologie en een robuuste, functionele vormgeving – en biedt echt waar voor uw geld. Het gebruik van fluoride houdend glas en de hoge lichttransmissiewaarde zorgen voor heldere beelden en een ideale resolutie van het doelwit – beide basisvoorwaarden voor een zuiver schot.

ZEISS SFL 10x40

Het compacte multitalent voor de jacht.

Als u in de vroege ochtenduren vanaf een hoogzit met de zon in de rug jaagt, is dat het beste uitgangspunt voor een succesvolle jacht. In deze situatie is een verrekijker die uitermate nauwkeurige details en een natuurlijke kleurweergave levert onmisbaar. De ZEISS SFL 10 x 40 zet met zijn UHD-concept een nieuwe standaard. Compacte afmetingen, een gering gewicht en een moderne vormgeving bieden ook op ergonomisch vlak grote voordelen en maken een eenvoudige en intuïtieve bediening mogelijk. De hoge lichttransmissie is bovendien ideaal voor observaties in de schemering.

ZEISS Hunting App

Intensieve aanzitjacht in steeds hetzelfde gebied kan een hoge jachtdruk uitoefenen, waardoor het wild het betreffende gebied op den duur gaat mijden. Houd alle relevante jachtactiviteiten in uw jachtgebied bij door middel van de ZEISS Hunting app als uw digitale logboek.

ZEISS Hunting App

Jachtgebied

Maak kaarten van jachtgebieden en beheer ze vanuit de app of uw browser. Markeer eenvoudig belangrijke locaties op de kaart en geef uw huidige positie weer om gemakkelijker de weg te vinden.

ZEISS Hunting App

Vrienden toevoegen

Deel uw jachtgebied eenvoudig met andere jagers. U bepaalt zelf de toegangsrechten van de betrokken gebruikers. Gebruik het "mededelingenbord" van het jachtgebied om taken te verdelen en belangrijke berichten voor uw vrienden achter te laten.

ZEISS Hunting App

Jachtlogboek

Blijf in contact met uw jachtgezelschap door middel van mededelingen in het logboek voor de gehele groep. U hoeft alleen maar een nieuwe "groep" te creëren en uw vrienden uit te nodigen. Dan kunt u uw jachtsuccessen onmiddellijk met het gehele jachtgezelschap delen.

ZEISS Hunting nieuwsbrief

Meld u nu aan!

Meld u hier aan als u het laatste nieuws, updates en speciale aanbiedingen wilt ontvangen.
Unable to load form.