Vertrouwen in de moeilijkste omstandigheden

Getest in het laboratorium. Bewezen in de praktijk.

Optische precisie-instrumenten voor de jacht moeten in de praktijk werken zoals geadverteerd en moeten functioneren in elke jachtsituatie - of het nu regent, warm is, of er nu sneeuw of ijs ligt. Het laatste wat u wilt is u zorgen maken of de uitspraken over de waterbestendigheid van uw optische precisie-instrumenten voor de jacht wel echt kloppen.

Buiten het weer om moet u tijdens het jagen nog aan meer zaken denken. Denk bijvoorbeeld aan de omgeving en of deze rotsachtig, bebost of gevaarlijk is en of uw precisie-instrumenten een klap zouden moeten kunnen opvangen als u het laat vallen of ermee stoot. Dat zijn ook belangrijke overwegingen. Stoffige wegen en bergpaden kunnen ertoe leiden dat uw precisie-instrumenten voortdurend aan trilling onderhevig zijn door vervoer en daarom is de stevigheid van uw optische precisie-instrumenten van groot belang.

Daarom is een absolute betrouwbaarheid ons doel, zelfs onder de meest hardvochtige omstandigheden. In elk optisch precisie-instrument dat wij producteren, vindt u precisie terug in het ontwerp, in de beste materialen en een ongekend vakmanschap. ZEISS garandeert dat onze producten betrouwbaar zijn in alle omgevingen, van de Alpen tot de Rocky's.

Schokken

Vertrouwen in de moeilijkste omstandigheden.

Precisie onder druk

Wanneer u gaat jagen, wordt de optiek blootgesteld aan extreme krachten wanneer er schoten worden gelost met een verscheidenheid aan verschillende kalibers en vaak vallen wapens om. ZEISS-optiek trotseert dit en meer vol vertrouwen tijdens elke jachtpartij*.

*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de doeloptiek.

Schoktest met tot wel 1.500 keer de g-kracht

1.500 g komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

Waterdichtheid

Vertrouwen in de moeilijkste omstandigheden.

Gewassen met alle soorten water

Uren wachten in de niet aflatende stromende regen tijdens een drijfjacht, of noodzakelijkerwijs de optiek schoonmaken met een flesje water - de jachtoptiek van ZEISS is erop gebouwd om gebruikt te worden waterdicht te blijven, zelfs als de omstandigheden ruig worden.

Onderdompelingstest waterdichtheid

Onze tests simuleren constante regen en volledige onderdompeling van de optiek in water, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle optiek van ZEISS volledig waterdicht is.

Constante schokken

Vertrouwen in de moeilijkste omstandigheden.

Sterk mobiel

Of u nu over hobbelige bos- en landwegen rijdt met het geweer in de achterbak of te voet door ruig terrein navigeert, stoten en schokken zijn een vast onderdeel van jagen. Dus het is alleen maar beter als de optiek voorbereid is*.

*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de doeloptiek.

90 minuten lang constante schokken

Zelfs na anderhalf uur constante vibratie in verschillende richtingen blijft de groep van optiek ongewijzigd.

Temperatuur

Vertrouwen in de moeilijkste omstandigheden.

Van de Sahara tot de Noordpool

Van de hitte in de hut tot de bittere kou van buiten, of uren in de brandende zon - de jachtoptiek van ZEISS werkt betrouwbaar in extreme klimaatomstandigheden.

Temperatuurschok

Vrieskou tot -40 °C en temperatuurschokken van -25 tot 50 °C in minder dan 5 minuten. In de klimaatkamer wordt de optiek van ZEISS getest op de limieten van het materiaal.

Corrosie

Vertrouwen in de moeilijkste omstandigheden.

Harde buitenkant, harde kern

Wanneer u op jacht gaat, wordt uw optiek vaak blootgesteld aan agressieve vloeistoffen, zoals zweet van handen en cosmetica. Maar dankzij een coating van hoge kwaliteit hebben deze geen schijn van kans tegen de optiek van ZEISS.

24 uur in zoutspray

De optiek van ZEISS is 24 uur lang naast elkaar met metalen teststrips in een agressieve zoutwaterspray opgeslagen. Terwijl de teststrips bedekt waren met roest, was de optiek volledig onaangetast.ZEISS producten voor jagen:

ZEISS
richtkijkers

ZEISS
verrekijkers

ZEISS
telescopen