ZEISS Conquest V4 3-12x56

Optiek van hoge kwaliteit voor robuust gebruik tijdens het jagen.

Deze richtkijker is geschikt voor observaties maar ook de aanzit- en bersjacht. De grote objectieflensdiameter en het verlichte dradenkruis maken accuraat richten makkelijker, zelfs bij ongunstig licht.

Gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid - de Conquest® V4 lijn met de beproefde en uitmuntende optiek van ZEISS en hun duurzame ontwerp. Deze kijkers zetten met hun zoomfactor van 4x een functionele norm in hun klasse.

Deze kijker is geschikt voor het jagen vanuit de hoogzit, zowel in de schemering als gedurende de nacht. Het objectief met grote diameter en het verlichte dradenkruis geeft u alle mogelijkheden voor een perfect schot, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden.

ZEISS Conquest V4 3-12×56
ZEISS Conquest V4 3-12×56
ZEISS Conquest V4 3-12×56

90% Lichttransmissie

High Definition glas produceert 90% lichttransmissie naar het oog, een geweldige prestatie bij weinig licht en uitstekende beeldweergave over het volledige vergrotingsbereik.

De kleinste verlichte punt ter wereld

Het geheim achter de precisie van de richtkijkers van ZEISS is hun superfijne verlichte punt hierdoor bestrijkt dit maar een kleine deel van uw doel. Met slechts een fractie van de dikte van een mensenhaar levert het glasvezelsysteem de fijnste verlichte punt ter wereld - 3,3 millimeter doelbereik op 100 meter is het adembenemende resultaat. Pure precisie voor het kleinste doelwit en de grootste afstanden.

section-finest-illuminated-dot

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Vertrouwen in de zwaarste omstandigheden.

Schok

Precisie onder druk

Wanneer je gaat jagen, wordt de optiek onderworpen aan extreme krachten bij het lossen van een schot. Ook kunnen wapens omvallen en tijdens het gerbuik aan stoten bloot worden gesteld. ZEISS-optiek heeft geen probleem om hier mee om te gaan gedurende de jacht*.


*Een testschot wordt aanbevolen na eventuele stoten maar ook na gemaakte reizen.

Schoktest met tot wel 1.500 keer de g-kracht

1.500g komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

Waterdichtheid

Water is geen probleem

Uren wachten in de niet aflatende stromende regen tijdens een drijfjacht, of noodzakelijkerwijs de optiek schoonmaken met een flesje water - jachtoptiek van ZEISS is erop gebouwd om gebruikt te worden en blijft waterdicht, zelfs als omstandigheden extreem worden.

Waterdichtheid dompeltest

Onze tests simuleren constante regen en volledige onderdompeling van de optiek in water, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle optiek van ZEISS volledig waterdicht is.

Constante schokken

Altijd in beweging

Of u nu over hobbelige bos- en landwegen rijdt met het geweer in de achterbak of te voet door ruig terrein navigeert - stoten en schokken is een vast onderdeel van jagen. Dus het is alleen maar beter als de optiek voorbereid is*


*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de richtoptiek.

90 minuten lang constante schokken

Zelfs na anderhalf uur constante vibratie in verschillende richtingen blijft de precisie van de optiek overeind.

Temperatuur

Van de Sahara tot de Noordpool

Van de hitte in de hut tot de bittere kou van buiten, of uren in de brandende zon - de jachtoptiek van ZEISS werkt betrouwbaar in extreme klimaatomstandigheden.

Temperatuurschok

Vrieskou tot -40 C en temperatuurschokken van -25 tot 50 C in minder dan 5 minuten. In de klimaatkamer wordt de optiek van ZEISS getest op de limieten van het materiaal.

Corrosie

Harde buitenkant, harde kern

Wanneer u op jacht gaat, wordt uw optiek vaak blootgesteld aan agressieve vloeistoffen, zoals zweet van handen en cosmetica. Maar dankzij een coating van hoge kwaliteit hebben deze geen schijn van kans tegen de optiek van ZEISS.

24 uur in zoutspray

De optiek van ZEISS is 24 uur lang naast elkaar met metalen teststrips in een agressieve zoutwaterspray opgeslagen. Terwijl de teststrips bedekt waren met roest, was de optiek volledig onaangetast.

Prestatie

Vergroting

3 – 12 x

Effectieve lensdiameter

27.7 – 56 mm

Uittrede pupil

9.2 – 4.7 mm

Schemergetal

9.1 – 25.9

Field of view

12.7 – 3.2 m (42 – 10 ft)

Gezichtsveld, werkelijk

7.2° – 1.8°

Effectieve lensdiameter

+ 2.0 | − 3.0 dpt

Oogafstand

90 mm (3.54 ")

Parallaxinstelling

91.4 m (100 yds)

Aanpassingsbereik op 100 m

200 cm

Aanpassing per click op 100 m

1/4 MoA (0.7 cm /100 m)

Diameter buis

30 mm

Diameter oculairbuis

44 mm

Diameter objectiefbuis

62 mm

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Bedrijfstemperatuur

− 25°C | + 50°C (− 13°F | + 122°F)

Lengte

368 mm (14.5 ")

Gewicht (zonder rail)

610 g (21.5 oz)

Gewicht (met railmontage)

-

Reticle 60 Illuminated

The Reticle 60 is lighter and finer in looks than the similar Reticle 40. The posts only cover half­ the area, leaving double the amount of space between them. This makes it perfect for precision shooting with minimum coverage of the target game. At 12 x magnification and a target coverage of just 0.55 cm at 100 m you keep a good overview without losing sight of the finer details. The illuminated dot is very bright, and can therefore be used for daytime hunting. The dot can be finely adjusted, which makes it ideal for night-time hunting too. The reticle is in the 2nd image plane in each riflescope.

section-finest-illuminated-dot
Dradenkruis 20 (Z-Plex) Niet-verlicht

Het even nauwkeurige dradenkruis 20 zit ook in het tweede beeldvlak. Daarom kunt u hiermee bijzonder precies richten bij schieten op lange afstand in daglicht. Bij de 20 worden de lijnen dunner in het midden van het dradenkruis. Dit maakt het mogelijk om met grote precisie te richten op een bijzonder klein doelwit.

section-finest-illuminated-dot

Richtkijker accessoires

Met precisie in gedachten.

Voor veilig transport, eenvoudige waarneming of nog eenvoudigere bediening - de accessoires voor richtkijkers van ZEISS bieden u vele mogelijkheden.

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS Victory V4

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: