ZEISS Conquest V4 6-24x50

Optiek van hoge kwaliteit voor robuust gebruik tijdens het jagen.

De richtkijkers van de Conquest V4-serie combineren het beproefde optiekconcept van ZEISS met een robuust en functioneel ontwerp. De compacte vormgeving en de uitgekiende verhouding tussen gezichtsveld en vergrotingsfactor is ideaal voor alle jachtmethodes. De V4-modellen zijn uitgerust met zoomfactor 4 en een functionele, nauwkeurige en absoluut betrouwbare mechaniek.

Bepaalde modellen beschikken over een ballistische toren en een dradenkruis met een groot aanpassingsbereik (hoogte en zijkant). Dat biedt de schutter de nodige flexibiliteit voor verschillende jachtmethodes. Optioneel verkrijgbaar zijn ballistische dradenkruizen die een snelle correctie van de hoogte en zijkant zonder mechanische verstelling mogelijk maken.

De vergrotingsfactor van 24 en parallaxcompensatie maken de Conquest V4 6-24x50 tot een specialist op het gebied van precisieschieten op langere afstanden.

ZEISS Conquest V4 6-24x50
ZEISS Conquest V4 6-24x50
ZEISS Conquest V4 6-24x50

Zoomfactor 4

Dankzij zoomfactor 4 zijn alle details uitstekend zichtbaar en hebt u een optimaal overzicht, zodat u uw schot doelgericht en volgens de regels van de jacht kunt plaatsen.

Stabiel en schotvast

De ZEISS V8, ZEISS Victory HT, ZEISS Conquest V6 en ZEISS Conquest V4 richtkijkers zijn allen uitstekend geschikt voor gebruik met clip-on producten.

(alleen beschikbaar in het Engels)

90% Lichttransmissie

High Definition glas produceert 90% lichttransmissie naar het oog, een geweldige prestatie bij weinig licht en uitstekende beeldweergave over het volledige vergrotingsbereik.

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Verlicht dradenkruis

Het verlichte dradenkruis kan in 10 stappen nauwkeurig worden ingesteld. Op die manier kan men de helderheid exact aanpassen op de jachtsituatie en het tijdstip van de dag - voor een perfect schot.

Vertrouwen in de zwaarste omstandigheden.

Schok

Precisie onder druk

Wanneer je gaat jagen, wordt de optiek onderworpen aan extreme krachten bij het lossen van een schot. Ook kunnen wapens omvallen en tijdens het gerbuik aan stoten bloot worden gesteld. ZEISS-optiek heeft geen probleem om hier mee om te gaan gedurende de jacht*.


*Een testschot wordt aanbevolen na eventuele stoten maar ook na gemaakte reizen.

Schoktest met tot wel 1.500 keer de g-kracht

1.500g komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

Waterdichtheid

Water is geen probleem

Uren wachten in de niet aflatende stromende regen tijdens een drijfjacht, of noodzakelijkerwijs de optiek schoonmaken met een flesje water - jachtoptiek van ZEISS is erop gebouwd om gebruikt te worden en blijft waterdicht, zelfs als omstandigheden extreem worden.

Waterdichtheid dompeltest

Onze tests simuleren constante regen en volledige onderdompeling van de optiek in water, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle optiek van ZEISS volledig waterdicht is.

Constante schokken

Altijd in beweging

Of u nu over hobbelige bos- en landwegen rijdt met het geweer in de achterbak of te voet door ruig terrein navigeert - stoten en schokken is een vast onderdeel van jagen. Dus het is alleen maar beter als de optiek voorbereid is*


*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de richtoptiek.

90 minuten lang constante schokken

Zelfs na anderhalf uur constante vibratie in verschillende richtingen blijft de precisie van de optiek overeind.

Temperatuur

Van de Sahara tot de Noordpool

Van de hitte in de hut tot de bittere kou van buiten, of uren in de brandende zon - de jachtoptiek van ZEISS werkt betrouwbaar in extreme klimaatomstandigheden.

Temperatuurschok

Vrieskou tot -40 C en temperatuurschokken van -25 tot 50 C in minder dan 5 minuten. In de klimaatkamer wordt de optiek van ZEISS getest op de limieten van het materiaal.

Corrosie

Harde buitenkant, harde kern

Wanneer u op jacht gaat, wordt uw optiek vaak blootgesteld aan agressieve vloeistoffen, zoals zweet van handen en cosmetica. Maar dankzij een coating van hoge kwaliteit hebben deze geen schijn van kans tegen de optiek van ZEISS.

24 uur in zoutspray

De optiek van ZEISS is 24 uur lang naast elkaar met metalen teststrips in een agressieve zoutwaterspray opgeslagen. Terwijl de teststrips bedekt waren met roest, was de optiek volledig onaangetast.

Prestatie

Vergroting

6 – 24 x

Effectieve lensdiameter

44.9 – 50.0 mm

Lichttransmissie

90%

Uittrede pupil

7.5 – 2.1 mm

Schemergetal

16.4 – 34.6

Gezichtsveld op 100 m (yds)

6.3 – 1.6 m (19 – 5 ft)

Objectieve kijkhoek

3.6° – 0.9°

Aanpassing dioptrie

+ 2.0 | − 3.0 dpt

Oogafstand

90 mm (3.54 ")

Parallaxinstelling

9.1 m – ∞ (10 yds – ∞)

Aanpassingsbereik op 100 m

230 × 175 cm

Aanpassing per click op 100 m

1/4 MoA (0.7 cm /100 m)

Diameter buis

30 mm

Diameter oculairbuis

44 mm

Diameter objectiefbuis

56 mm

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Bedrijfstemperatuur

− 25°C | + 50°C (− 13°F | + 122°F)

Lengte

368 mm (14.5 ")

Gewicht (zonder rail)

690 g (24.3 oz)

Gewicht (met railmontage)

-

Dradenkruis 60 Verlicht

Het dradenkruis 60 is lichter en fijner dan het dradenkruis 40, dat slechts een paar jaar geleden nog veel in gebruik was. De lijnen hebben slechts de halve afdekking in vergelijking tot het eerdere model en er is twee keer zoveel ruimte tussen de lijnen. Daardoor is het uitstekend geschikt voor precisieschieten met de minst mogelijke afdekking van het doelwit. Met een vergrotingsfactor 12x en een afdekking van slechts 0,55 cm op een afstand van 100 m heeft men altijd een uitstekend overzicht – er blijft geen enkel detail verborgen. De verlichte stip is uiterst helder en kan daarom ook worden gebruikt voor het jagen bij daglicht. De helderheid van de verlichte stip kan worden gedimd zodat hij extreem fijn wordt, waardoor hij ook uitstekend geschikt is voor nachtjagen. Het dradenkruis bevindt zich in het tweede beeldvlak van de richtkijker.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZBi | Dradenkruis 68 Verlicht

Dit dradenkruis is voornamelijk ontwikkeld voor het jagen op open terrein en op lange afstand. De boomvormige lijnen zijn intuïtief vormgegeven en bieden een extreem nauwkeurig richtpunt. De richtpunten en stippen hebben een afstand van 1 boogminuut oftewel "minute of angle" (1 MOA) bij de desbetreffende standaard vergrotingsfactor en bieden altijd een geschikt holdover-punt, zelfs als het waait. De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig zowel de kogelval alsook de windwaarde te berekenen voor vrijwel ieder soort munitie. Daarnaast worden hier de afstandswaarden in een afbeelding van het dradenkruis aangegeven. Alleen het middelste gedeelte van het dradenkruis is verlicht, zodat precies richten zelfs onder slechte lichtomstandigheden mogelijk wordt. De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig de afdekkingswaarde en de daaruit resulterende kogelvalcompensatie en windcorrectiewaarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZMOAi-20 | Dradenkruis 89 Verlicht

Dit dradenkruis is gebaseerd op de ZMOAi-T20. Het beschikt echter over een dikkere lijn van 0,12 MOA bij een vergrotingsfactor 24x. Daardoor zijn de lijnen van het dradenkruis beter te zien tegen een donkere achtergrond, wat vooral handig is bij het jagen tegen een boomgrens of bij het richten op donker wild in het kreupelhout. Alleen het middelste gedeelte van het dradenkruis is verlicht – een uiterst effectief en nauwkeurig richtpunt voor het schieten onder slechte lichtomstandigheden. De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig de afdekkingswaarde en de daaruit resulterende kogelvalcompensatie en windcorrectiewaarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen. 


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZMOAi-T20 | Dradenkruis 65 Verlicht

Het dradenkruis ZMOAi-T20 is ideaal voor het jagen op open terrein of op lange afstand.  Het ragfijne MOA-dradenkruis met een afdekking van slechts 0,06 MOA (minute of angle) bij een vergrotingsfactor 24x bevat MOA-richtpunten en stippen die een afstand van 1 MOA bij de standaard vergrotingsfactor aangeven en een kogelval van 20 MOA afdekken. De dwarslijnen en holdover-punten zijn uiterst nuttig voor windcorrectie en bevinden zich in het gezichtsveld voor maximale effectiviteit en minimale afleiding. Alleen het middelste gedeelte van het dradenkruis is verlicht – een uiterst effectief en nauwkeurig richtpunt voor het schieten onder slechte lichtomstandigheden. De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig de afdekkingswaarde en de daaruit resulterende kogelvalcompensatie en windcorrectiewaarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen. 


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZMOAi-1 | Dradenkruis 93 Verlicht

Het ballistische dradenkruis ZEISS ZMOA bevindt zich in het tweede beeldvlak en heeft een afdekking van 1 MOA (ZMOA-1) tussen de richtpunten bij de standaard vergrotingsfactor van de desbetreffende richtkijker. Omdat de richtpunten alleen te zien zijn langs de dunne lijnen, houdt de schutter een uitstekend overzicht over het gehele gezichtsveld. Ze zijn zowel geschikt voor een snelle kogelvalcompensatie alsook voor windcorrectie. De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig beide waarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen. Daarnaast worden hier de afstandswaarden in een afbeelding van het dradenkruis aangegeven.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZBR-1 | Dradenkruis 91 Niet-verlicht

Het ballistische dradenkruis ZEISS ZBR bevindt zich in het tweede beeldvlak en heeft een afdekking van 1 MOA (ZBR-1) tussen de richtpunten bij de standaard vergrotingsfactor van de desbetreffende richtkijker. De richtpunten bevinden zich op de onderste helft van het gezichtsveld en hebben de vorm van een kerstboom. Daardoor zijn ze geschikt voor een snelle en gelijktijdige kogelvalcompensatie en windcorrectie.  De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig beide waarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen. Daarnaast worden hier de afstandswaarden in een afbeelding van het dradenkruis aangegeven.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZMOA-1 | Dradenkruis 93 Niet-verlicht

Het ballistische dradenkruis ZEISS ZMOA bevindt zich in het tweede beeldvlak en heeft een afdekking van 1 MOA (ZMOA-1) tussen de richtpunten bij de standaard vergrotingsfactor van de desbetreffende richtkijker. Omdat de richtpunten alleen te zien zijn langs de dunne lijnen, houdt de schutter een uitstekend overzicht over het gehele gezichtsveld. Ze zijn zowel geschikt voor een snelle kogelvalcompensatie alsook voor windcorrectie. De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig beide waarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen. Daarnaast worden hier de afstandswaarden in een afbeelding van het dradenkruis aangegeven.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

Richtkijker accessoires

Met precisie in gedachten.

Voor veilig transport, eenvoudige waarneming of nog eenvoudigere bediening - de accessoires voor richtkijkers van ZEISS bieden u vele mogelijkheden.

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

ZEISS Conquest V4 Riflescopes

Brochure

Instructions

ZEISS Conquest V4

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: