ZEISS Conquest V6 3-18x50

De nieuwe richtkijker van ZEISS met een zoomfactor van 6x.

Het lichtgewichte en slanke ontwerp van deze veelzijdige richtkijker maakt deze perfect voor schieten op middellange tot lange afstand. Hij is ook betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken. Een ballistische toren wordt op de meest modellen standaard meegeleverd. Dradenkruis 6 en ballistische dradenkruizen ZBR-2 en ZMOA-2 zijn op deze kijker verkrijgbaar.

Met de ZEISS Conquest® V6 richtkijker is een nieuwe norm gesteld voor jagen/schieten op langere afstanden. De Conquest V6 met een zoomfactor van 6x is gemaakt om te presteren in elke omgeving of tijdens elke situatie. Hij combineert de legendarische ZEISS kwaliteit en technologie in één robuust product dat binnen het bereik van elke jager ligt. Dankzij een lichttransmissiewaarde van 92%, moderne multi-coating en een breed gezichtsveld biedt de ZEISS Conquest V6 ongelofelijke beeldkwaliteit en helderheid, zelfs in de zwaarste omstandigheden en in de meest uitdagende omgevingen. De verfijnde optiek wordt beschermd door een mat zwarte, geanodiseerd aluminium behuizing die is gebouwd voor alles wat de natuur in petto heeft. Daarnaast zijn de buitenste lenzen voorzien van de regen- en vuilafstotende LotuTec® coating. Optioneel is de nieuwe ASV beschikbaar.

Voor de jager die veelzijdigheid eist tijdens drukjachten maar ook de mogelijkheid open wilt houden voor de midden-lange afstand. De ZEISS Conquest V6-kijker bewijst dat dit mogelijk is.

ZEISS Conquest V6 3-18x50
ZEISS Conquest V6 3-18x50
ZEISS Conquest V6 3-18x50

92% Lichttransmissie

SCHOTT fluoride-glas voor een heldere beeldweergave en optimale doelweergave van de kleinste details, zelfs in de lastigste omstandigheden en meest uitdagende omgeving.

De kleinste verlichte punt ter wereld

Het geheim achter de precisie van de richtkijkers van ZEISS is hun superfijne verlichte punt hierdoor bestrijkt dit maar een kleine deel van uw doel. Met slechts een fractie van de dikte van een mensenhaar levert het glasvezelsysteem de fijnste verlichte punt ter wereld - 3,3 millimeter doelbereik op 100 meter is het adembenemende resultaat (V8 & V6 @20x). Pure precisie voor het kleinste doelwit en de grootste afstanden.

section-finest-illuminated-dot

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Stabiel en schotvast

De ZEISS V8, ZEISS Victory HT, ZEISS Conquest V6 en ZEISS Conquest V4 richtkijkers zijn allen uitstekend geschikt voor gebruik met clip-on producten.

(alleen beschikbaar in het Engels)

Vertrouwen in de zwaarste omstandigheden.

Schok

Precisie onder druk

Wanneer je gaat jagen, wordt de optiek onderworpen aan extreme krachten bij het lossen van een schot. Ook kunnen wapens omvallen en tijdens het gerbuik aan stoten bloot worden gesteld. ZEISS-optiek heeft geen probleem om hier mee om te gaan gedurende de jacht*.


*Een testschot wordt aanbevolen na eventuele stoten maar ook na gemaakte reizen.

Schoktest met tot wel 1.500 keer de g-kracht

1.500g komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

Waterdichtheid

Water is geen probleem

Uren wachten in de niet aflatende stromende regen tijdens een drijfjacht, of noodzakelijkerwijs de optiek schoonmaken met een flesje water - jachtoptiek van ZEISS is erop gebouwd om gebruikt te worden en blijft waterdicht, zelfs als omstandigheden extreem worden.

Waterdichtheid dompeltest

Onze tests simuleren constante regen en volledige onderdompeling van de optiek in water, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle optiek van ZEISS volledig waterdicht is.

Constante schokken

Altijd in beweging

Of u nu over hobbelige bos- en landwegen rijdt met het geweer in de achterbak of te voet door ruig terrein navigeert - stoten en schokken is een vast onderdeel van jagen. Dus het is alleen maar beter als de optiek voorbereid is*


*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de richtoptiek.

90 minuten lang constante schokken

Zelfs na anderhalf uur constante vibratie in verschillende richtingen blijft de precisie van de optiek overeind.

Temperatuur

Van de Sahara tot de Noordpool

Van de hitte in de hut tot de bittere kou van buiten, of uren in de brandende zon - de jachtoptiek van ZEISS werkt betrouwbaar in extreme klimaatomstandigheden.

Temperatuurschok

Vrieskou tot -40 C en temperatuurschokken van -25 tot 50 C in minder dan 5 minuten. In de klimaatkamer wordt de optiek van ZEISS getest op de limieten van het materiaal.

Corrosie

Harde buitenkant, harde kern

Wanneer u op jacht gaat, wordt uw optiek vaak blootgesteld aan agressieve vloeistoffen, zoals zweet van handen en cosmetica. Maar dankzij een coating van hoge kwaliteit hebben deze geen schijn van kans tegen de optiek van ZEISS.

24 uur in zoutspray

De optiek van ZEISS is 24 uur lang naast elkaar met metalen teststrips in een agressieve zoutwaterspray opgeslagen. Terwijl de teststrips bedekt waren met roest, was de optiek volledig onaangetast.

Prestatie

Vergroting

3 – 18 ×

Effectieve lensdiameter

28.6 – 50 mm

Lichttransmissie

92%

Uittrede pupil

9.5 – 2.8 mm

Schemergetal

8.5 – 30.0

Gezichtsveld op 100 m (yds)

12.4 – 2.1 m (37 – 6 ft)

Objectieve kijkhoek

7.1° – 1.2°

Aanpassing dioptrie

+ 2.0 | − 3.0 dpt

Oogafstand

90 mm (3.54 ")

Parallaxinstelling

45 m – ∞ (50 yds – ∞)

Aanpassingsbereik op 100 m

300 × 170 cm

Aanpassing per click op 100 m

1/4 MoA (0.7 cm /100 m)

Diameter buis

30 mm

Diameter oculairbuis

45.5 mm

Diameter objectiefbuis

56 mm

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Bedrijfstemperatuur

− 25°C | + 50°C (− 13°F | + 122°F)

Lengte

338 mm (13.3 ")

Gewicht (zonder rail)

630 g (22.2 oz)

Gewicht (met railmontage)

-

Dradenkruis 6 Niet-verlicht

Het niet-verlichte dradenkruis 6 bevindt zich in het tweede beeldvlak en is buitengewoon veelzijdig – tijdens het schieten op kortere afstanden met een lage vergrotingsfactor is het dradenkruis altijd duidelijk zichtbaar, maar blijft ook bij een hoge vergrotingsfactor net zo ragfijn, zodat het doelwit maar minimaal wordt afdekt. In combinatie met kogelvalcompensatie is dit dradenkruis ideaal voor allen die bij het jagen op lange afstanden een perfect en helder zicht op het doelwit willen hebben.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZBR-2 | Dradenkruis 92 Niet-verlicht

Het ballistische dradenkruis ZEISS ZBR bevindt zich in het tweede beeldvlak en heeft een afdekking van 2 MOA (ZBR-2) tussen de richtpunten bij de standaard vergrotingsfactor van de desbetreffende richtkijker. De richtpunten bevinden zich op de onderste helft van het gezichtsveld en hebben de vorm van een kerstboom. Daardoor zijn ze geschikt voor een snelle en gelijktijdige kogelvalcompensatie en windcorrectie.  De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig beide waarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen. Daarnaast worden hier de afstandswaarden in een afbeelding van het dradenkruis aangegeven.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

ZMOA-2 | Dradenkruis 94 Niet-verlicht

Het ballistische dradenkruis ZEISS ZMOA bevindt zich in het tweede beeldvlak en heeft een afdekking van 2 MOA (ZMOA-2) tussen de richtpunten bij de standaard vergrotingsfactor van de desbetreffende richtkijker. Omdat de richtpunten alleen te zien zijn langs de dunne lijnen, houdt de schutter een uitstekend overzicht over het gehele gezichtsveld. Ze zijn zowel geschikt voor een snelle kogelvalcompensatie alsook voor windcorrectie. De ZEISS Hunting-app kan worden gebruikt om snel en nauwkeurig beide waarden voor vrijwel ieder soort munitie te bepalen. Daarnaast worden hier de afstandswaarden in een afbeelding van het dradenkruis aangegeven.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

Richtkijker accessoires

Met precisie in gedachten.

Voor veilig transport, eenvoudige waarneming of nog eenvoudigere bediening - de accessoires voor richtkijkers van ZEISS bieden u vele mogelijkheden.

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: