ZEISS V8 1.1-8x24

Extra grote eyebox voor snelle doelwitherkenning.

Klaar voor de dagelijkse jacht: dankzij de geavanceerde functies en de perfecte interactie beleeft u met de V8-richtkijkers van ZEISS succesvollere jachtmomenten dan met andere richtkijkers van ZEISS. Dankzij de superieure optische kwaliteit, de extra grote eyebox voor snelle doelwitherkenning en het beste verlichte punt ter wereld beschikt u zo over een onovertroffen partnervoor elk soort jacht. Voor een succesvollere jacht.

Maximaal overzicht en zichtbaar comfort: de eyebox van de ZEISS V8 1.1-8x24 is groter dan de menselijke pupil en maximaliseert daarmee het gezichtsveld van u als jager. Dit biedt de ogen meer speelruimte en maakt een snellere doelwitherkenning mogelijk; een niet te onderschatten voordeel bij de drijfjacht. In combinatie met de 1.1-vergroting is de ZEISS V8 1.1-8x24 ideaal geschikt voor snelle schoten op korte afstand.

ZEISS Victory V8 1.1-8x30
ZEISS Victory V8 1.1-8x30
ZEISS Victory V8 1.1-8x30

Extra grote eyebox

De afstand tussen het oog en het oculair is van cruciaal belang wanneer u snel uw doelwit moet vinden met het vizier in het midden. De grote, 'gebruiksvriendelijke' eyebox zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig uw doelwit in zicht krijgt, voor een hogere slagingskans tijdens dynamische jachtomstandigheden. 

1.1-vergroting

De 1.1-vergroting is gelijk aan het natuurlijk menselijk zichtveld. Zo kunt u als jager gemakkelijk beide ogen openhouden tijdens het richten, voor een totaaloverzicht. Het totaalbeeld van wat u ziet door en buiten de kijker is overzichtelijk, helder en visueel evenwichtig. Zo krijgt u snel een ideaal overzicht van de omgeving, waardoor u veel sneller uw doelwit vindt. 

section-finest-illuminated-dot

De kleinste verlichte punt ter wereld

Het geheim achter de precisie van de richtkijkers van ZEISS is hun superfijne verlichte punt hierdoor bestrijkt dit maar een kleine deel van uw doel. Met slechts een fractie van de dikte van een mensenhaar levert het glasvezelsysteem de fijnste verlichte punt ter wereld - 3,3 millimeter doelbereik op 100 meter is het adembenemende resultaat (V8 & V6 @20x). Pure precisie voor het kleinste doelwit en de grootste afstanden.

Briljante beeldkwaliteit

Het Ultra-FL Concept bevat verschillende elementen van SCHOTT fluorideglas, voor absolute kleurgetrouwheid, helderheid en zuiverheid. Hiermee ziet u altijd de kleinste details, zelfs onder de lastigste omstandigheden en in de meest uitdagende omgeving.

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Stabiel en schotvast

De ZEISS V8, ZEISS Victory HT, ZEISS Conquest V6 en ZEISS Conquest V4 richtkijkers zijn allen uitstekend geschikt voor gebruik met clip-on producten.

(alleen beschikbaar in het Engels)

Multifunctionele knop

De multifunctionele verlichtingsknop is het meest geavanceerde vizierbedieningssysteem op de markt. Het kan snel, stil en intuïtief worden bediend, zelfs met handschoenen aan. De verlichting wordt automatisch uitgeschakeld als u het geweer neerzet. Het wordt opnieuw ingeschakeld als u richt, zodat u tijd en energie bespaart. Zo heeft u ongeacht de lichtomstandigheden altijd meteen en perfect zicht.

De meest veelzijdige richtkijker

De combinatie van een maximaal vergrotingsbereik, de meest heldere optiek en optimaal gebruiksgemak maakt de ZEISS V8 tot de ultieme richtkijker voor alle doeleinden, ook op langere afstanden en voor verschillende soorten jacht – of u nu op drijfjacht, aanzitjacht of hoogzitjacht bent of op lange afstand schiet. Wat u ook onderneemt, de ZEISS V8 – de beste super-zoom richtkijker van het merk – maakt snelle reacties en maximale flexibiliteit mogelijk. Ontworpen voor een zo geslaagd mogelijke jacht.

Slim verlicht kruis

In combinatie met de multifunctionele knop voor de bediening van de verlichte stip activeert een slimme bewegingssensor automatisch de verlichte stip zodra het geweer wordt opgetild om te richten. Hierdoor kunt u zich als jager op de jacht en uw doelwit richten.

Een uitblinker op het gebied van schieten op lange afstand

Met een clickbereik van max. 100 clicks (clickwaarde = 1cm@100m) stelt de BDC (ASV) u in staat trefzeker te richten op lange afstand. Lange afstanden zijn niet langer een obstakel.

Precieze beelden

De nieuwe V8-richtkijkers van ZEISS bieden helderdere beelden en een uitstekende beeldkwaliteit dankzij het geavanceerde optische ontwerp. In het ontwerp zijn de beste lenselementen, anti-reflectiecoatings en beschermende lenscoatings opgenomen. Daarnaast kunt u ongeacht de afstand vertrouwen op ultrascherp beeld dankzij de zijdelingse parallaxregeling die standaard inbegrepen zit bij de ZEISS V8 1.8-14x50-, V8 2.8-20x56- en V8 4.8-35x60-modellen.

De beste prestaties, gecombineerd met een elegant ontwerp

De buisdiameter van 30 mm biedt een compact en mechanisch beproefd ontwerp voor de geavanceerde V8-richtkijkers van ZEISS, voor een stevig, doch slank en elegant ontwerp, speciaal voor de beste jachtgeweren.

Snel richten

Ervaar een korte reactietijd en snelle doelwitherkenning met de grote eyebox en het maximale gezichtsveld bij lage vergrotingsfactoren.

Vertrouwen in de zwaarste omstandigheden.

Schok

Precisie onder druk

Wanneer je gaat jagen, wordt de optiek onderworpen aan extreme krachten bij het lossen van een schot. Ook kunnen wapens omvallen en tijdens het gerbuik aan stoten bloot worden gesteld. ZEISS-optiek heeft geen probleem om hier mee om te gaan gedurende de jacht*.


*Een testschot wordt aanbevolen na eventuele stoten maar ook na gemaakte reizen.

Schoktest met tot wel 1.500 keer de g-kracht

1.500g komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

Waterdichtheid

Water is geen probleem

Uren wachten in de niet aflatende stromende regen tijdens een drijfjacht, of noodzakelijkerwijs de optiek schoonmaken met een flesje water - jachtoptiek van ZEISS is erop gebouwd om gebruikt te worden en blijft waterdicht, zelfs als omstandigheden extreem worden.

Waterdichtheid dompeltest

Onze tests simuleren constante regen en volledige onderdompeling van de optiek in water, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle optiek van ZEISS volledig waterdicht is.

Constante schokken

Altijd in beweging

Of u nu over hobbelige bos- en landwegen rijdt met het geweer in de achterbak of te voet door ruig terrein navigeert - stoten en schokken is een vast onderdeel van jagen. Dus het is alleen maar beter als de optiek voorbereid is*


*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de richtoptiek.

90 minuten lang constante schokken

Zelfs na anderhalf uur constante vibratie in verschillende richtingen blijft de precisie van de optiek overeind.

Temperatuur

Van de Sahara tot de Noordpool

Van de hitte in de hut tot de bittere kou van buiten, of uren in de brandende zon - de jachtoptiek van ZEISS werkt betrouwbaar in extreme klimaatomstandigheden.

Temperatuurschok

Vrieskou tot -40 C en temperatuurschokken van -25 tot 50 C in minder dan 5 minuten. In de klimaatkamer wordt de optiek van ZEISS getest op de limieten van het materiaal.

Corrosie

Harde buitenkant, harde kern

Wanneer u op jacht gaat, wordt uw optiek vaak blootgesteld aan agressieve vloeistoffen, zoals zweet van handen en cosmetica. Maar dankzij een coating van hoge kwaliteit hebben deze geen schijn van kans tegen de optiek van ZEISS.

24 uur in zoutspray

De optiek van ZEISS is 24 uur lang naast elkaar met metalen teststrips in een agressieve zoutwaterspray opgeslagen. Terwijl de teststrips bedekt waren met roest, was de optiek volledig onaangetast.

Prestatie

Vergroting

1.1 – 8 ×

Effectieve lensdiameter

10.6 – 24 mm

Lichttransmissie

92%

Uittrede pupil

9.9 – 3.1 mm

Schemergetal

3.4 – 13.9

Gezichtsveld op 100 m (yds)

39.6 – 5.4 m (119 – 16 ft)

Objectieve kijkhoek

22.2° – 3°

Aanpassing dioptrie

− 3.5 | + 2 dpt

Oogafstand

92 mm (3.6 ")

Parallaxinstelling

100 m (109 yds)

Verticaal aanpassingsbereik op 100 m

500 cm

Zijdelinks aanpassingsbereik op 100 m

320 cm

Aanpassing per click op 100 m

1 cm

Diameter buis

30 mm

Diameter oculairbuis

46 mm

Diameter objectiefbuis

30 mm

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Bedrijfstemperatuur

− 25°C | + 50°C (− 13°F | + 122°F)

Lengte

283 mm (11.1 ")

Gewicht (zonder rail)

550 g (19.4 oz)

Gewicht (met railmontage)

590 g (20.8 oz)

Dradenkruis 54 Verlicht

Het dradenkruis 54 voor de drijfjacht is een bijzonder dradenkruis van ZEISS. Deze verbeterde versie van het dradenkruis 0 is speciaal ontwikkeld voor snelle en betrouwbare schoten met een minimale afdekking van het doelwit. Op de dunne horizontale lijn bevindt zich het dradenkruis met een ultrafijne verlichte stip. De horizontale lijn wordt gebruikt voor hoogtecorrectie tijdens het volgen van een doelwit en voorkomt dat het geweer verkant. Het dradenkruis zorgt ervoor dat men het geweer snel kan schouderen en op het doelwit kan richten, zelfs zonder verlichte stip. Als men kijkt naar de afdekking, blijkt wel hoe fijn de verlichte stip is – bij een vergrotingsfactor 12x wordt op een afstand van 100 m slechts 0,55 cm afgedekt. Dit is de kleinste en meest helder verlichte stip ter wereld, een nieuwe maatstaf. Het dradenkruis bevindt zich in het tweede beeldvlak van de richtkijker.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

Dradenkruis 60 Verlicht

Het dradenkruis 60 is lichter en fijner dan het dradenkruis 40, dat slechts een paar jaar geleden nog veel in gebruik was. De lijnen hebben slechts de halve afdekking in vergelijking tot het eerdere model en er is twee keer zoveel ruimte tussen de lijnen. Daardoor is het uitstekend geschikt voor precisieschieten met de minst mogelijke afdekking van het doelwit. Met een vergrotingsfactor 12x en een afdekking van slechts 0,55 cm op een afstand van 100 m heeft men altijd een uitstekend overzicht – er blijft geen enkel detail verborgen. De verlichte stip is uiterst helder en kan daarom ook worden gebruikt voor het jagen bij daglicht. De helderheid van de verlichte stip kan worden gedimd zodat hij extreem fijn wordt, waardoor hij ook uitstekend geschikt is voor nachtjagen. Het dradenkruis bevindt zich in het tweede beeldvlak van de richtkijker.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

Richtkijker accessoires

Met precisie in gedachten.

Voor veilig transport, eenvoudige waarneming of nog eenvoudigere bediening - de accessoires voor richtkijkers van ZEISS bieden u vele mogelijkheden.

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS V8

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: