ZEISS Victory HT 2.5-10x50

De krachtige allrounder.

De ultieme allrounder uit het HT-assortiment voor alle jachttoepassingen: of u nu schiet terwijl u beweegt of zit, deze richtkijker is geschikt voor elke jachtsituatie. Het innovatieve optische ontwerp van het ZEISS Victory® HT-assortiment komt pas echt tot zijn recht in de schemering.

ZEISS heeft altijd gestaan voor heldere optiek met een hoog contrast. Het bedrijf stelt nu de norm: de ZEISS Victory® HT-richtkijkers zullen de geschiedenis ingaan als de meest heldere optiek van het bedrijf ooit. Dankzij het revolutionaire optische ontwerp kan er een transmissiewaarde tot 95% bereikt worden. Dit wordt bereikt door de perfecte combinatie van SCHOTT HT-lenzen en de verbeterde ZEISS T* multi-coating. De ZEISS Victory HT richtkijkers maken van uw jachtervaring een geheel nieuwe ervaring. Op jacht kunt u De hoge transmissiewaarde geeft u de mogelijkheid om langer te observeren zelfs tijdens de late schemeruren. Profiteer van geavanceerde optiek met de meest heldere premium kijkers van ZEISS.

ZEISS Victory HT 2.5-10x50
ZEISS Victory HT 2.5-10x50
ZEISS Victory HT 2.5-10x50

95% Lichttransmissie

SCHOTT-lenzen met hoge transmissiewaarde voor optimale identificatie en weergave van het doelwit bij weinig licht. De heldere beelden met hoog contrast voorzien u van de extra paar minuten die u nodig heeft tijdens het jagen. Het zijn tenslotte vaak de eerste of laatste momenten van het daglicht die cruciaal zijn voor die magische jachtmomenten die u altijd bijblijven. 

De kleinste verlichte punt ter wereld

Het geheim achter de precisie van de richtkijkers van ZEISS is hun superfijne verlichte punt hierdoor bestrijkt dit maar een kleine deel van uw doel. Met slechts een fractie van de dikte van een mensenhaar levert het glasvezelsysteem de fijnste verlichte punt ter wereld - 3,3 millimeter doelbereik op 100 meter is het adembenemende resultaat (V8 & V6 @20x). Pure precisie voor het kleinste doelwit en de grootste afstanden.

section-finest-illuminated-dot

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Stabiel en schotvast

De ZEISS V8, ZEISS Victory HT, ZEISS Conquest V6 en ZEISS Conquest V4 richtkijkers zijn allen uitstekend geschikt voor gebruik met clip-on producten.

(alleen beschikbaar in het Engels)

Vertrouwen in de zwaarste omstandigheden.

Schok

Precisie onder druk

Wanneer je gaat jagen, wordt de optiek onderworpen aan extreme krachten bij het lossen van een schot. Ook kunnen wapens omvallen en tijdens het gerbuik aan stoten bloot worden gesteld. ZEISS-optiek heeft geen probleem om hier mee om te gaan gedurende de jacht*.


*Een testschot wordt aanbevolen na eventuele stoten maar ook na gemaakte reizen.

Schoktest met tot wel 1.500 keer de g-kracht

1.500g komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

Waterdichtheid

Water is geen probleem

Uren wachten in de niet aflatende stromende regen tijdens een drijfjacht, of noodzakelijkerwijs de optiek schoonmaken met een flesje water - jachtoptiek van ZEISS is erop gebouwd om gebruikt te worden en blijft waterdicht, zelfs als omstandigheden extreem worden.

Waterdichtheid dompeltest

Onze tests simuleren constante regen en volledige onderdompeling van de optiek in water, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle optiek van ZEISS volledig waterdicht is.

Constante schokken

Altijd in beweging

Of u nu over hobbelige bos- en landwegen rijdt met het geweer in de achterbak of te voet door ruig terrein navigeert - stoten en schokken is een vast onderdeel van jagen. Dus het is alleen maar beter als de optiek voorbereid is*


*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de richtoptiek.

90 minuten lang constante schokken

Zelfs na anderhalf uur constante vibratie in verschillende richtingen blijft de precisie van de optiek overeind.

Temperatuur

Van de Sahara tot de Noordpool

Van de hitte in de hut tot de bittere kou van buiten, of uren in de brandende zon - de jachtoptiek van ZEISS werkt betrouwbaar in extreme klimaatomstandigheden.

Temperatuurschok

Vrieskou tot -40 C en temperatuurschokken van -25 tot 50 C in minder dan 5 minuten. In de klimaatkamer wordt de optiek van ZEISS getest op de limieten van het materiaal.

Corrosie

Harde buitenkant, harde kern

Wanneer u op jacht gaat, wordt uw optiek vaak blootgesteld aan agressieve vloeistoffen, zoals zweet van handen en cosmetica. Maar dankzij een coating van hoge kwaliteit hebben deze geen schijn van kans tegen de optiek van ZEISS.

24 uur in zoutspray

De optiek van ZEISS is 24 uur lang naast elkaar met metalen teststrips in een agressieve zoutwaterspray opgeslagen. Terwijl de teststrips bedekt waren met roest, was de optiek volledig onaangetast.

Prestatie

Vergroting

2.5 – 10 ×

Effectieve lensdiameter

37.7 – 50 mm

Lichttransmissie

95%

Uittrede pupil

15 – 5 mm

Schemergetal

7.1 – 22.4

Gezichtsveld op 100 m (yds)

14.8 – 4.1 m (44 – 12 ft)

Objectieve kijkhoek

8.5° – 2.3°

Aanpassing dioptrie

− 4.0 | + 2.0 dpt

Oogafstand

90 mm (3.54 ")

Parallaxinstelling

100 m (109 yds)

Verticaal aanpassingsbereik op 100 m

140 cm

Zijdelinks aanpassingsbereik op 100 m

140 cm

Aanpassing per click op 100 m

1 cm

Diameter buis

30 mm

Diameter oculairbuis

42 mm

Diameter objectiefbuis

56 mm

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Bedrijfstemperatuur

− 25°C | + 50°C (− 13°F | + 122°F)

Lengte

321 mm (12.6 ")

Gewicht (zonder rail)

525 g (18.5 oz)

Gewicht (met railmontage)

550 g (19.4 oz)

Dradenkruis 60 Verlicht

Het dradenkruis 60 is lichter en fijner dan het dradenkruis 40, dat slechts een paar jaar geleden nog veel in gebruik was. De lijnen hebben slechts de halve afdekking in vergelijking tot het eerdere model en er is twee keer zoveel ruimte tussen de lijnen. Daardoor is het uitstekend geschikt voor precisieschieten met de minst mogelijke afdekking van het doelwit. Met een vergrotingsfactor 12x en een afdekking van slechts 0,55 cm op een afstand van 100 m heeft men altijd een uitstekend overzicht – er blijft geen enkel detail verborgen. De verlichte stip is uiterst helder en kan daarom ook worden gebruikt voor het jagen bij daglicht. De helderheid van de verlichte stip kan worden gedimd zodat hij extreem fijn wordt, waardoor hij ook uitstekend geschikt is voor nachtjagen. Het dradenkruis bevindt zich in het tweede beeldvlak van de richtkijker.


We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

section-finest-illuminated-dot

We kunnen helaas niet garanderen dat alle modellen en dradenkruizen in ieder land verkrijgbaar zijn!

Richtkijker accessoires

Met precisie in gedachten.

Voor veilig transport, eenvoudige waarneming of nog eenvoudigere bediening - de accessoires voor richtkijkers van ZEISS bieden u vele mogelijkheden.

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS Victory HT

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: