ZEISS Victory V8 1.8-14x50

De standaard voor de drijfjacht.

Van drijf- en bersjacht tot aanzitjacht. Het grote zoombereik met parallaxcompensatie en aangename weergave van het beeld maken deze richtkijker tot een ideale partner in elke situatie.

De ZEISS Victory® V8 is geoptimaliseerd voor alle jachtsituaties en is daarom een wereldwijde referentienorm. Hij maakt grote indruk met tal van innovaties en vestigt een geheel nieuwe standaard in de premium klasse. Er is nog nooit een richtkijker geweest die zo flexibel en veelzijdig is. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het maximale zoombereik en het afstel mogelijkheden. Jagers kunnen zich verheugen op een uitzonderlijke ergonomie. 's Werelds meest verfijnde en meest helder verlichte punt kan nauwkeurig en eenvoudig worden afgesteld over het volledige zoombereik. De korte en compacte constructie maakt de beste wijze van het hanteren van het wapen mogelijk. De kroon op de Victory V8 is ASV LongRange, die precieze schoten op maximale afstanden mogelijk maakt dankzij het grote afstelbereik. De Victory V8 garandeert altijd absolute precisie en perfectie, ongeacht de jachtsituatie.

ZEISS Victory V8 1.8-14x50
ZEISS Victory V8 1.8-14x50
ZEISS Victory V8 1.8-14x50

92% Lichttransmissie

Het Ultra-FL Concept bevat verscheidene SCHOTT fluoride-lenzen voor absolute kleurgetrouwheid, helderheid, zuiverheid en de fijnste weergave van details, zelfs in de lastigste omstandigheden en de meest uitdagende omgeving.

De kleinste verlichte punt ter wereld

Het geheim achter de precisie van de richtkijkers van ZEISS is hun superfijne verlichte punt hierdoor bestrijkt dit maar een kleine deel van uw doel. Met slechts een fractie van de dikte van een mensenhaar levert het glasvezelsysteem de fijnste verlichte punt ter wereld - 3,3 millimeter doelbereik op 100 meter is het adembenemende resultaat. Pure precisie voor het kleinste doelwit en de grootste afstanden.

section-finest-illuminated-dot

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Multifunctionele knop

De multifunctionele knop is het meest geavanceerde bedieningssysteem voor verlichting op de markt. Het kan snel, stil en intuïtief bediend worden, zelfs met handschoenen aan. Het verlichte punt wordt automatisch uitgeschakeld als u het geweer neerzet. Het wordt opnieuw ingeschakeld als u het richt, een functie die tijd en energie bespaart.

De meest veelzijdige richtkijker

De combinatie van maximaal vergrotingsbereik, zijn heldere optiek en optimaal gebruiksgemak maakt de VICTORY® V8 van ZEISS de ultieme richtkijker voor alle doeleinden ook langere afstanden en verschillende soorten jacht - of u nu op drijfjacht, bersjacht of aanzitjacht bent, of op lange afstand schiet. Wat u ook onderneemt, de ZEISS VICTORY V8 - de beste super-zoom richtkijker van het bedrijf - maakt snelle reacties en maximale flexibiliteit mogelijk - allemaal ontworpen voor trefzeker jachtsucces.

Geavanceerde technologieën

In combinatie met de multifunctionele knop voor de controle over het verlichte punt, activeert een bewegingssensor automatisch het verlichte punt zodra het geweer wordt opgetild om te richten. Hierdoor kunnen jagers zich concentreren op het noodzakelijke.

Ware mogelijkheid voor schieten op lange afstand

Met een clickbereik van tot wel 100 clicks, stelt de ASV LongRange (ASV LR /ASV Competition) u in staat trefzeker te richten op afstanden tot wel 600 meter. Lange afstanden zijn niet langer een obstakel.

Precieze beelden

Perfect richten op alle afstanden, dankzij parallaxcompensatie als een standaard optie.

Prestatiegericht ontwerp

De diameter van het middelste buissegment van 36 millimeter biedt meer ruimte voor een groter click-bereik en optische mogelijkheden waardoor we de kans op jachtsucces in elke situatie kunnen optimaliseren.

Korte reactietijd

Snel richten wordt gemakkelijk door een grote uittredepupil en een maximaal gezichtsveld bij lage vergrotingen.

Vertrouwen in de zwaarste omstandigheden.

Schok

Precisie onder druk

Wanneer je gaat jagen, wordt de optiek onderworpen aan extreme krachten bij het lossen van een schot. Ook kunnen wapens omvallen en tijdens het gerbuik aan stoten bloot worden gesteld. ZEISS-optiek heeft geen probleem om hier mee om te gaan gedurende de jacht*.


*Een testschot wordt aanbevolen na eventuele stoten maar ook na gemaakte reizen.

Schoktest met tot wel 1.500 keer de g-kracht

1.500g komt overeen met de schietkracht van het kaliber van de .460 Weatherby Magnum.

Waterdichtheid

Water is geen probleem

Uren wachten in de niet aflatende stromende regen tijdens een drijfjacht, of noodzakelijkerwijs de optiek schoonmaken met een flesje water - jachtoptiek van ZEISS is erop gebouwd om gebruikt te worden en blijft waterdicht, zelfs als omstandigheden extreem worden.

Waterdichtheid dompeltest

Onze tests simuleren constante regen en volledige onderdompeling van de optiek in water, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle optiek van ZEISS volledig waterdicht is.

Constante schokken

Altijd in beweging

Of u nu over hobbelige bos- en landwegen rijdt met het geweer in de achterbak of te voet door ruig terrein navigeert - stoten en schokken is een vast onderdeel van jagen. Dus het is alleen maar beter als de optiek voorbereid is*


*Een testschot wordt aanbevolen na onbedoelde stoten of schokken tegen de richtoptiek.

90 minuten lang constante schokken

Zelfs na anderhalf uur constante vibratie in verschillende richtingen blijft de precisie van de optiek overeind.

Temperatuur

Van de Sahara tot de Noordpool

Van de hitte in de hut tot de bittere kou van buiten, of uren in de brandende zon - de jachtoptiek van ZEISS werkt betrouwbaar in extreme klimaatomstandigheden.

Temperatuurschok

Vrieskou tot -40 C en temperatuurschokken van -25 tot 50 C in minder dan 5 minuten. In de klimaatkamer wordt de optiek van ZEISS getest op de limieten van het materiaal.

Corrosie

Harde buitenkant, harde kern

Wanneer u op jacht gaat, wordt uw optiek vaak blootgesteld aan agressieve vloeistoffen, zoals zweet van handen en cosmetica. Maar dankzij een coating van hoge kwaliteit hebben deze geen schijn van kans tegen de optiek van ZEISS.

24 uur in zoutspray

De optiek van ZEISS is 24 uur lang naast elkaar met metalen teststrips in een agressieve zoutwaterspray opgeslagen. Terwijl de teststrips bedekt waren met roest, was de optiek volledig onaangetast.

Prestatie

Vergroting

1.8 – 13.5 ×

Effectieve lensdiameter

18.6 – 50 mm

Uittrede pupil

10.3 – 3.7 mm

Schemergetal

5.1 – 26

Gezichtsveld op 100 m

23 – 3.1 m (75 – 10 ft)

Temperatuur objectief

13.1° – 1.8°

Aanpassing dioptrie

− 3.5 | + 2 dpt

Oogafstand

95 mm (3.74 ")

Parallaxvrij

50 m – ∞ (55 yds – ∞)

Verticaal aanpassingsbereik op 100 m

310 cm

Zijdelinks aanpassingsbereik op 100 m

200 cm

Aanpassing per click op 100 m

1 cm

Diameter buis

36 mm

Diameter oculairbuis

46 mm

Diameter objectiefbuis

56 mm

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Bedrijfstemperatuur

− 25°C | + 50°C (− 13°F | + 122°F)

Lengte

343 mm (13.5 ")

Gewicht (zonder rail)

710 g (25.0 oz)

Gewicht (met railmontage)

730 g (25.8 oz)

Dradenkruis 60 Verlicht

Het dradenkruis 60 is lichter en kleiner qua uiterlijk dan het gelijksoortige kruis 40. De lijnen dekken slechts de helft van het gebied, waardoor er twee keer zoveel ruimte tussen zit. Dit maakt het perfect voor schieten met precisie met minimale dekking van het doelwit. Bij een vergroting van 12x en een doelbereik van slechts 0,55cm bij 100m, houdt u een goed overzicht zonder dat u de kleinere details uit het oog verliest. De verlichte punt is erg helder en kan daarom worden gebruikt voor overdag jagen. De punt kan nauwkeurig worden aangepast, waardoor het ook ideaal is voor 's nachts jagen. Het kruis zit in het tweede beeldvlak in elke richtkijker.

section-finest-illuminated-dot

Richtkijker accessoires

Met precisie in gedachten.

Voor veilig transport, eenvoudige waarneming of nog eenvoudigere bediening - de accessoires voor richtkijkers van ZEISS bieden u vele mogelijkheden.

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS Victory V8

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: