* Op de afbeelding is een toepassingsvoorbeeld te zien dat in combinatie met vuurwapens onder de wapen- en jachtwetgeving en de desbetreffende uitzonderingen valt. Het gebruik in combinatie met vuurwapens is uitsluitend toegestaan als u in bezit bent van een geldige wapen- en jachtvergunning. Het afgebeelde vuurwapen maakt geen deel uit van ons aanbod. Voor de aanschaf van een dergelijk wapen is een vergunning nodig.

ZEISS DTC 3/25

Warmtebeeld Clip-on van ZEISS.

Maak van iedere nachtelijke jachtpartij een succes – de nieuwe ZEISS DTC 3 Warmtebeeld Clip-ons bieden een perfect compatibele optiek met een groot HD AMOLED display van 1024 x 768 met hoog contrast, intuïtieve ergonomie, een nauwkeurige en gebruikersvriendelijke inschiet-procedure dankzij de app-gestuurde nulpunt-assistent, een zeer lange batterijduur en talrijke instellingsopties.

Vooral in het bos biedt de ZEISS DTC 3/25 – met zijn grote gezichtsveld van 18,4 meter op een afstand van 100 meter – het noodzakelijke overzicht en de mogelijkheid ook kleine details te herkennen. Dankzij deze uitstekende optische eigenschappen kunnen jagers snel reageren, zelfs op korte afstanden en in het diepst van de nacht.

ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35

Uiterste precisie

Optiek van topniveau en een scherp, helder beeld zijn essentieel voor het jagen in de nacht, om het wild betrouwbaar te kunnen identificeren. De twee ZEISS DTC 3 Warmtebeeld clip-ons bevatten hoge kwaliteit germaniumlenzen die zijn geoptimaliseerd voor warmtestraling, de nieuwste generatie 12-micron sensors, een groot HD AMOLED display en geavanceerde beeldverwerking om een perfecte zichtbaarheid van details en maximale precisie te garanderen.

Eenvoudig in gebruik

De intuïtieve bediening en het eenvoudige gebruik van de Clip-ons zijn van groot belang voor succesvol jagen in de nacht. Dankzij de centrale positie van de scherpstelknop aan de bovenkant van de Clip-on is deze gemakkelijker te bereiken en het scherpstellen eenvoudiger. Het ErgoControl-bedieningsconcept zorgt voor een intelligente plaatsing van de knoppen in een kruisvorm, waardoor het toestel nog gebruikersvriendelijker wordt – zowel voor rechts- als linkshandige gebruikers en ook als men handschoenen draagt.

Digitale nulpunt-assistent

Om ervoor te zorgen dat de richtkijker, de Warmtebeeld Clip-on en het geweer perfect op elkaar zijn afgestemd, is het belangrijk dat deze zorgvuldig en nauwkeurig op hetzelfde nulpunt zijn ingesteld. Beide ZEISS DTC zijn voorzien van een digitale nulpunt-assistent. Deze kan eenvoudig via de ZEISS Hunting app worden bediend, waardoor het afstemmen van het nulpunt sneller, eenvoudiger en preciezer wordt.

Talrijke aanpasbare instellingen

De ZEISS DTC 3 kan via Bluetooth verbinding maken met de ZEISS Hunting app, waarin u de instellingen van het toestel aan uw eigen wensen kunt aanpassen. Erg handig: als de combinatie van ZEISS DTC 3 en richtkijker één keer op elkaar is afgesteld, kunt u de instellingen als profiel in de app opslaan, zodat u de Clip-on heel gemakkelijk van de ene richtkijker naar een andere kunt verwisselen. Vier mogelijke schietprofielen zorgen voor grote flexibiliteit.

Altijd gereed

Soms moet men langer op het jachtsucces wachten dan men zou willen. Met een batterijduur van 10 uur bij permanent gebruik bieden de ZEISS DTC 3/25 en 3/38 vrijwel onbeperkte mogelijkheden. De geïntegreerde hoeksensor detecteert automatisch de exacte positie van het toestel en activeert de stand-byfunctie vanaf een zijwaartse hoek van 45° en bij een neerwaartse of opwaartse hoek van 70°. De stand-bymodus kan echter ook worden gedeactiveerd door de aan-/uitknop kort in te drukken.

Twee modellen voor iedere jachtsituatie

De ZEISS DTC 3/38 is uitermate geschikt voor het jagen in open terrein en op langere afstanden dankzij een detectiebereik tot 1950 meter en een gezichtsveld van 12,3 meter op 100 meter. Bij het jagen in bosgebieden of de bersjacht zorgt de ZEISS DTC 3/25 met een gezichtsveld van 18,4 op 100 meter voor een perfect overzicht op korte afstanden en een uitstekende herkenning van details. De ZEISS DTC 3/25 is de perfecte keuze voor situaties waarin men snel moet reageren.

Tweedelige ZEISS adapter

Voor de bevestiging van de ZEISS DTC aan uw richtkijker is een adapter nodig. De tweedelige ZEISS adapter is voorzien van de nieuwste technologie voor een eenvoudige en snelle bevestiging van de Warmtebeeld Clip-on. In combinatie met de nulpuntprofielen van de DTC kan de ZEISS adapter op maximaal 4 verschillende richtkijkers worden gebruikt. De bajonetsluiting maakt een snelle verwisseling mogelijk, zonder schotafwijking.

* Op de afbeelding is een toepassingsvoorbeeld te zien dat in combinatie met vuurwapens onder de wapen- en jachtwetgeving en de desbetreffende uitzonderingen valt. Het gebruik in combinatie met vuurwapens is uitsluitend toegestaan als u in bezit bent van een geldige wapen- en jachtvergunning. Het afgebeelde vuurwapen maakt geen deel uit van ons aanbod. Voor de aanschaf van een dergelijk wapen is een vergunning nodig.

ZEISS DTC 3/25

Met de ZEISS DTC 3 ("digital thermal clip-on") zijn jagers op iedere situatie voorbereid en kunnen ze ook onder moeilijke omstandigheden in het open veld of in het bos vertrouwen op een optimale optiek, een gedetailleerd beeld, intuïtieve ergonomie en de grootst mogelijke flexibiliteit.

De ZEISS DTC 3 kan via Bluetooth verbinding maken met de ZEISS Hunting app, waar u vele opties kunt aanpassen. De bedieningsknoppen van de ZEISS DTC 3 kunnen ook op een smartphone worden gespiegeld, waardoor uw telefoon een handige afstandsbediening wordt. Daarnaast kunt u via de app persoonlijke instellingen, zoals iconmodus of kleurmodus, aanpassen.

Eenvoudig in gebruik

Dankzij de centrale positie van de scherpstelknop en de slimme indeling van de overige knoppen biedt het ErgoControl-concept ultiem gebruiksgemak – zowel voor rechts- als linkshandige gebruikers en ook als men handschoenen draagt.

Aanpasbaar

De ZEISS DTC 3 kan via Bluetooth verbinding maken met de Hunting app en dan aan uw eigen behoeften en eisen worden aangepast. Bovendien kunt u tot maximaal vier profielen voor verschillende richtkijkers opslaan. 

Altijd gereed

Met een batterijduur van 10 uur bij permanent gebruik kan de ZEISS DTC 3 voor zeer lange observatieperiodes worden gebruikt. De stand-bymodus, die door de hoeksensor wordt geactiveerd, verlengt de batterijduur nog meer. Het toestel kan zelfs onderweg worden opgeladen via een draagbare externe powerbank.

Snelle en precieze nulpuntafstemming

De nulpunt-assistent die via de ZEISS Hunting app kan worden bediend, berekent de compensatiewaarden na het invoeren van de afwijking van het inslagpunt, past de display daarop aan en centreert automatisch het dradenkruis. Hierdoor hoeft u geen clicks te tellen en wordt het richtproces veel sneller en eenvoudiger.  

Nauwkeurig

Perfect afgestemde componenten en een geavanceerd beeldverwerkingsalgoritme vergroten het zicht in de nacht voor een ethische jacht.

Prestatie

Brandpuntsafstand

25 mm

Apertuur

f/1.0

Geziechtsveld op 100 m (yds)

18.4 m (60 ft)

Objectieve kijkhoek

10.5° x 7.9°

Afstand

1.300 m (1.422 yd)

Sensorresolutie

384 x 288

Pixelafstand sensor

12 μm

NETD-waarde

≤ 28 mK

Resolutie display

1024 x 768

Beeldsnelheid display

50 Hz

Type display

AMOLED

Optische vergroting

1,0

Maximale digitale vergroting

-

Vergrotingsstappen

-

Verticaal aanpassingsbereik op 100 m

230 cm

Zijdelinks aanpassingsbereik op 100 m

307 cm

Aanpassing per click op 100 m

2.48 cm

Kenmerken

Type batterij

Li-Ion

Batterijduur

10 h

Interne opslag

-

WLAN

-

Bluetooth

+

Livestreamfunctie (Video & Foto)

-

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 10°C | + 50°C (+ 14 °F | + 122°F)

Lengte x Breedte x Hoogte

150 x 60 x 65 mm (5.9 x 2.4 x 2.6")

Gewicht

560 g (19.7 oz)

Warmtebeelden accessories

Verbeter uw ervaring. Met perfecte accessoires.

Maximale prestaties voor maximaal jachtsucces.

ZEISS Thermal Imaging Clip-Ons

Brochure

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS DTC 3

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: