ZEISS DTI 1/19

Voor beginnende bersjagers. Lichte en compacte observatie.

De langste nachten eindigen op het meest spannende moment: als de jager het wild te zien krijgt. Nu komt het op iedere seconde en de juiste reactie aan. De spanning stijgt. Maar de nervositeit neemt af. Want dankzij uw handige uitrusting die snel reageert, eenvoudig hanteerbaar en betrouwbaar is, kunt u tijdens de bersjacht snel reageren – dat vergroot het zelfvertrouwen. De ZEISS DTI 1 combineert gebruiksgemak met een gering gewicht – dankzij de eenvoudige en intuïtieve bediening is deze warmtebeeldcamera het perfecte instapmodel voor alle enthousiaste jagers die hun aandacht volledig op het observeren willen richten.

De ZEISS DTI 1/19 combineert eersteklas optiek, een compact ontwerp en talrijke andere eigenschappen tegen een aantrekkelijke prijs – een perfect instapmodel. Dankzij een vergroot gezichtsveld van 24 meter bij een afstand van 100 meter is hij uitstekend geschikt voor observaties in beboste gebieden of bij het jagen met lokvoer.

ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35

Voor nieuwe jagers

De ZEISS DTI 1 combineert eenvoudige bediening met een gering gewicht: dankzij de eenvoudige en intuïtieve bediening is deze warmtebeeldcamera het perfecte instapmodel voor alle enthousiaste jagers die hun aandacht volledig op het observeren willen richten.

Eenvoudige bediening

De uitgekiende vorm van de behuizing zorgt voor een ergonomische grip en intuïtieve bediening zowel voor links- als rechtshandige gebruikers. De slimme ordening van de knoppen en de geoptimaliseerde vormgeving garanderen een intuïtieve bediening.

Traploze zoom

Vooral bij het observeren van een roedel verliest men al snel het geselecteerde dier uit het oog als men van zoomniveau wisselt. Observeer uw doelwit met een vergrotingsfactor van 4x, ononderbroken en zonder sprongen – door de traploze zoom kunt het doelwit goed in het oog houden.

8 verschillende kleurmodi

De ZEISS warmtebeeldcamera's bieden 8 verschillende kleurmodi, zodat u de instelling kunt kiezen die het beste aansluit op uw behoeften. "Black hot" (zwart warm) en "white hot" (wit warm) leveren afbeeldingen met een hoog contrast. "Red hot" (rood warm) maakt een snelle detectie van warmtebronnen mogelijk tijdens observaties in gebieden met veel vegetatie. De kleurmodus "rainbow" (regenboog) is ideaal voor het registreren van de kleinste temperatuurafwijkingen. Daarnaast hebben we vier nieuwe kleurmodi ontwikkeld om de schittering van het scherm in een donkere omgeving te reduceren en de ogen minder te vermoeien. De modus "red hue" (rode tint) laat uw ogen eenvoudiger wennen aan het donker. "Dark hue" (zwarte tint) gebruikt minder felle kleuren om de ogen te ontzien. "Green hue" (groene tint) toont veel details bij een minder helder scherm en "night eye" (nachtoog) accentueert de warmste delen van het warmtebeeld in een aangename sepia tint.

Hoge beeldsnelheid

De display van de ZEISS DTI heeft een beeldsnelheid van 50 Hz. Dit verwijst naar het aantal keer per seconde dat uw monitor het scherm kan vernieuwen. Een hogere beeldsnelheid van de display zorgt voor een verminderde knippering van de afbeelding en verlicht daarbij oogstress wanneer u meerdere uren achter elkaar op sluipjacht bent.

Opsporingsmodus

Tijdens de jacht is het uiterst belangrijk om te weten waar een dier is. Soms zijn dieren moeilijk te vinden omdat ze slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn. In de opsporingsmodus worden warmtebronnen extra geaccentueerd, terwijl de koude achtergrond wordt gereduceerd. Daardoor kunt u dieren achter bomen en bosjes nog beter zien.

Aanpasbare instellingen

Jagen is in zekere zin een zeer individuele bezigheid. Met betrekking tot warmtebeeldcamera's heeft iedere jager zijn eigen persoonlijke voorkeuren. Daarom bieden de nieuwe DTI's nu de mogelijkheid om nauwkeurig te selecteren welke kleurmodi actief zijn en welke niet, zodat u alleen hoeft te kiezen uit de modi die u wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de zoominstellingen. U kunt het maximale zoomniveau aanpassen aan uw voorkeur.

Hot Tracking

In de modus "Hot Tracking" (warmtedetectie) wordt de warmste bron in de afbeelding in een rood, vierkant kader geplaatst. Warmtebronnen vinden in dicht begroeide gebieden en deze volgen wordt daarmee gemakkelijker.

Beeld-in-beeld (PiP - Picture-in-Picture)

De beeld-in-beeld-functie van de ZEISS DTI maakt het mogelijk om de gezoomde afbeelding bovenop de visuele afbeelding te leggen. Deze functie helpt het dier dat u observeert in zoommodus in het oog te houden, zelfs wanneer het plotselinge bewegingen maakt.

Prestatie

Brandpuntsafstand

19 mm

Apertuur

f/1.0

Geziechtsveld op 100 m (yds)

24 m (73 ft)

Objectieve kijkhoek

14° x 10°

Afstand

1000 m (1093 yd)

Sensorresolutie

384 x 288

Pixelafstand sensor

12 μm

NETD-waarde

≤ 35 mK

Resolutie display

1280 x 960

Beeldsnelheid display

50 Hz

Type display

LCOS

Optische vergroting

1,8

Maximale digitale vergroting

4x

Vergrotingsstappen

1.0x – 4.0x

Kenmerken

Type batterij

Li-Ion

Batterijduur

6,5 h

Interne opslag

8 GB

WLAN

2.4 Ghz

Bluetooth

-

Livestreamfunctie (Video & Foto)

+

Compatibiliteit

ZEISS Hunting App | ≥ Windows 10 | MacOS X (Android File Transfer)

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 10°C | + 50°C (+ 14 °F | + 122°F)

Lengte x Breedte x Hoogte

175 x 57 x 62 mm (6.9 x 2.2 x 2.4")

Gewicht

360 g (0.79 lbs)

brochure-zeiss-thermal-imaging-devices.jpg
ZEISS Thermal Imaging Devices

Brochure

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS DTI 1

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: