ZEISS Monoculars

De praktische vergrootglazen voor dagelijks gebruik.

De Monoculairen zijn de grootmeesters van veelzijdigheid en passen gemakkelijk in een jaszak of tas. Ze zijn ideaal voor sportevenementen, in het theater of buiten. Afhankelijk van het model zijn ze ideaal voor gebruik als vergrootglas of zelfs voor vergroting van het beeld van uw verrekijker. Ze kunnen uw verrekijker in een telescoop veranderen door de vergroting te verdriedubbelen. Zelfs de kleinste details worden zichtbaar: niets blijft onopgemerkt. Of u nu libelles in het riet of vogels op grote afstand observeert, de Monoculairs zijn een vaak ondergewaardeerd, maar extreem nuttig hulpmiddel bij natuurobservaties.

Beschikbare modellen:

  • Mono 3x12 T*
  • Mono 4x12 T*
  • Mono 6x18 T*
  • Mono 8x20 T*
  • Mono 10x25 T*
  • MiniQuick 5x10 T*
ZEISS Victory FL 8x32
ZEISS Victory FL 8x32
ZEISS Victory FL 8x32
ZEISS Victory FL 8x32
ZEISS Victory FL 8x32
ZEISS Victory FL 8x32

Altijd bij de hand

Klein, licht en sportief - de compacte mono's zijn altijd handig voor uitstapjes in de natuur, concerten of sportevenementen. Ze brengen objecten bliksemsnel op armlengte zodat u elk detail kunt zien. Een dioptrieregeling is mogelijk tot +/- 4 diopters.

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Drievoudige vergroting

De Mono 3x12 T* kan uw Victory FL- en Conquest-verrekijker in een oogwenk in een goed presterende telescoop veranderen door de vergroting te verdriedubbelen. Een praktisch alternatief voor een telescoop, waar u profijt van hebt op lange en gevarieerde excursies, zoals bij vogelspotten of zoektochten naar insecten. Het apparaat kan goed worden vastgezet op het oculair door middel van een adapterring, waardoor een enorm gedetailleerde visuele ervaring mogelijk wordt gemaakt. De Mono 3x12 T* kan ook op zichzelf worden gebruikt als een miniatuurtelescoop of als een vergrootglas op korte afstand. De Mono booster is zo klein dat u het gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Korte afstand

De Mono modellen 4x12 T* and 6x18 T* zijn met hun mogelijkheden voor korte scherpstelafstand geschikt voor gebruik als vergrootglas of visueel hulpmiddel. Dit maakt ze extreem veelzijdig. Of u nu vlinders bekijkt, een stratenplan of wandelkaart leest, of letters en getallen probeert te ontcijferen op een busdienstregeling: de Mono's zijn een praktisch hulpmiddel.

Prestatie

Vergroting

3 – 10 ×

Effectieve lensdiameter

10 – 25 mm

Uittrede pupil

2 – 4 mm

Schemergetal

6 – 15.8

Gezichtsveld op 1.000 m (yds)

88 – 220 m (264 – 660 ft)

Subjectieve kijkhoek

29° – 51°

Min. scherpstelafstand

0.2 – 4 m (0.7 – 13.1 ft)

Dioptie bereik

− 4.0 | + 4.0 dpt

Lenstype

Achromat

Prismasysteem

Schmidt-Pechan

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

- | -

Waterbestendigheid

-

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 20°C | + 40°C (− 4°F | + 104°F)

Lengte

58 – 119 mm (2.3 – 4.7 ")

Gewicht

23 – 77 g (0.8 – 2.7 oz)

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: