ZEISS Terra ED 8x32

Perfect voor iedere gelegenheid.

De ZEISS Terra® ED verrekijker is robuust, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Dankzij zijn geavanceerde en gestroomlijnde design is hij niet alleen uitermate licht maar ook heerlijk compact. De hoogste optische precisie en waterafstotende multicoating garanderen briljante beelden tot in het kleinste detail. De Terra ED verrekijker is waterbestendig en met stikstof gevuld, waardoor hij op alle omstandigheden is voorbereid. De Terra ED verrekijker biedt een uitstekende prijs-prestatieverhouding, waardoor het een ideaal instapmodel in de wereld van ZEISS is.

De ZEISS Terra ED 8x32 garandeert dankzij het nauwkeurige scherpstelmechanisme en een vergrotingsfactor 8 vlijmscherpe beelden, zelfs als het te observeren object slechts vluchtig te zien is. Door zijn compacte formaat en het geringe gewicht van slechts 510 g ligt deze verrekijker goed in de hand. Met zijn vrijwel onverwoestbare behuizing en uitstekende ergonomische vormgeving is de Terra ED 8x32 de perfecte allround oplossing voor elke vorm van gebruik.

ZEISS Terra ED 8x32
ZEISS Terra ED 8x32
ZEISS Terra ED 8x32
ZEISS Terra ED 8x32
ZEISS Terra ED 8x32

88% Lichttransmissie

SCHOTT ED-glas met een hydrofobe, meerlaagse coating zorgt voor optische helderheid en precisie in alle situaties.

Comfortabel, snelle scherpstelling

Het grote, soepele en gemakkelijk vast te pakken scherpstelwiel maakt scherpstellen bijzonder eenvoudig en met name ook snel op een ZEISS Terra ED. U zult de voordelen van de Terra ED verrekijker opmerken zodra u deze oppakt: uw wijsvinger belandt automatisch op het scherpstelwiel. U hoeft er nooit meer over na te denken hoe u de verrekijker vast moet houden wanneer er vlak voor u opeens iets spannends gebeurt. U heeft het in een mum van tijd scherp in beeld. 

section-finest-illuminated-dot

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating is een garantie van de briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemering. Daar zit echter geen specifieke formule achter voor het opbouwen van de lagen. In plaats daarvan wordt er een technologie gebruikt die constant wordt aangepast voor nieuwe glasmaterialen en vereisten, die per objectief variëren.

Compact, licht en robuust

Met zijn waterdichte behuizing die is verstevigd met glasvezels voldoet de ZEISS Terra ED aan de hoge standaarden van natuurliefhebbers. De constructie is compact, licht en robuust. De ZEISS Terra ED is lichtgewicht, gemakkelijk in elke tas te stoppen en bijna onverwoestbaar, en is daardoor de perfecte metgezel.

section-finest-illuminated-dot

Een duidelijk zicht, ongeacht het weer

Er zijn altijd interessante dingen te zien in de natuur - zelfs bij nat weer. Daarom heeft ZEISS LotuTec® ontwikkeld. Een coating voor de objectieven van verrekijkers en telescopen die een helder en ongehinderd zicht in alle weersomstandigheden mogelijk maakt.

Performance

Vergroting

8 ×

Effectieve lensdiameter

32 mm

Pupildiameter uitgang

4.0 mm

Schemergetal

16.0

Blikveld op 1.000 m

135 m (443 ft)

Subjectieve kijkhoek

61°

Korte focusafstand

1.6 m (5.3 ft)

Aanpassing dioptrieën

− 3.0 | + 3.0 dpt

Pupilafstand uitgang

16.5 mm

Pupilafstand

56 – 74 mm

Lenstype

ED

Prismasysteem

Schmidt-Pechan

Features

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

100 mbar

Physical

Werkingstemperatuur

− 15°C | + 60°C (+ 5°F | + 140°F)

Lengte

125 mm (4.9 ")

Breedte bij een afstand tussen de pupillen van 65 mm

117 mm (4.6 ")

Gewicht

510 g (18.0 oz)

Verrekijker accessoires

Op maat van uw behoeften.

The practical accessories have been developed by bird and nature watchers for bird and nature watchers and always put the needs of the user first.

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: