ZEISS Terra ED 8x42

Perfect voor ieder avontuur.

De ZEISS Terra® ED verrekijker is robuust, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Dankzij zijn geavanceerde en gestroomlijnde design is hij niet alleen uitermate licht maar ook heerlijk compact. De hoogste optische precisie en waterafstotende multicoating garanderen briljante beelden tot in het kleinste detail. De Terra ED verrekijker is waterbestendig en met stikstof gevuld, waardoor hij op alle omstandigheden is voorbereid. De Terra ED verrekijker biedt een uitstekende prijs-prestatieverhouding, waardoor het een ideaal instapmodel in de wereld van ZEISS is.

Met zijn compacte en aantrekkelijke vormgeving en zijn vrijwel onverwoestbare behuizing met perfecte ergonomische eigenschappen is de ZEISS Terra ED 8x42 de ideale allrounder binnen de verrekijkers. Met een vergrotingsfactor van 8x biedt de Terra ED 8x42 zowel een groot gezichtsveld als een stabiel beeld. Het compacte design en de grote objectiefdiameter zijn optimaal voor het bekijken van alle vogels die u onderweg tegenkomt.

ZEISS Terra ED 8x42
ZEISS Terra ED 8x42
ZEISS Terra ED 8x42
ZEISS Terra ED 8x42
ZEISS Terra ED 8x42
ZEISS Terra ED 8x42

88% Lichttransmissie

SCHOTT ED-glas met een hydrofobe, multi-coating zorgt voor optische helderheid en precisie in alle situaties.

Comfortabel, snelle scherpstelling

Het grote, soepele en gemakkelijk vast te pakken scherpstelwiel maakt scherpstellen bijzonder eenvoudig en snel op een ZEISS Terra ED. U zult de voordelen van de Terra ED verrekijker opmerken zodra u deze oppakt: uw wijsvinger belandt automatisch op het scherpstelwiel. U hoeft er nooit meer over na te denken hoe u de verrekijker vast moet houden wanneer er vlak voor u opeens iets spannends gebeurt. U heeft het in een mum van tijd scherp in beeld. 

section-finest-illuminated-dot

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

Compact, licht en robuust

Met zijn waterdichte behuizing die is verstevigd met glasvezel voldoet de ZEISS Terra ED aan de hoge standaarden van natuurliefhebbers. De constructie is compact, licht en robuust. De ZEISS Terra ED is lichtgewicht, gemakkelijk in elke tas te stoppen en bijna onverwoestbaar, en is daardoor de perfecte compagnon.

section-finest-illuminated-dot

Een duidelijk zicht, ongeacht het weer

Er zijn altijd interessante dingen te zien in de natuur - zelfs bij nat weer. Daarom heeft ZEISS LotuTec® ontwikkeld. Een coating voor de lensen van verrekijkers en telescopen die een helder en ongehinderd zicht in alle weersomstandigheden mogelijk maakt.

Performance

Vergroting

8 ×

Effectieve lensdiameter

42 mm

Uittrede pupil

5.3 mm

Schemergetal

18.3

Gezichtsveld op 1.000 m

125 m (410 ft)

Subjectieve kijkhoek

56°

Min. scherpstelafstand

1.6 m (5.3 ft)

Dioptie bereik

− 3.0 | + 3.0 dpt

Oogafstand

18 mm

Pupilafstand

58 – 75.5 mm

Lenstype

ED

Prismasysteem

Schmidt-Pechan

Features

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

100 mbar

Physical

Werkingstemperatuur

− 15°C | + 60°C (+ 5°F | + 140°F)

Lengte

142 mm (5.6 ")

Breedte bij een pupilafstand van 65 mm

120 mm (4.7 ")

Gewicht

725 g (25.6 oz)

Verrekijker accessoires

Verbeterde prestaties.

De praktische accessoires zijn ontwikkeld door en voor vogelaars en natuurspotters, en zetten de behoeften van de gebruiker op de eerste plaats.

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: