ZEISS Victory SF 10x42

De meest veelzijdige.

Een nieuwe kijk op vogelen met de ZEISS Victory® SF. Beleef de meest spectaculaire schouwspelen die de natuur te bieden heeft met een briljant kijkerbeeld en een uitzonderlijk groot gezichtsveld. Dankzij het geringe gewicht, de unieke ergonomische vormgeving en de dynamische fast-focus-functie kunt u met de Victory SF urenlang ontspannen vogels observeren zonder uw ogen te vermoeien. De Victory SF vormt een nieuwe mijlpaal op het gebied van vogelen en wildobservaties in de 125-jarige ontwikkeling van ZEISS verrekijkers.

Met een gezichtsveld van 120 m op 1.000 m en een vergrotingsfactor 10 is deze verrekijker voor vele natuurliefhebbers een droom die uitkomt. Dankzij de close focus van 1,5 m kunt u vogels, vlinders en libellen indrukwekkend dichtbij halen – het lijkt wel of u ze aan kunt raken. De gewichtsverdeling en ergonomische grip maken een comfortabele, stabiele observatie mogelijk, zelfs bij een vergrotingsfactor 10.

ZEISS Victory SF 10x42
ZEISS Victory SF 10x42
ZEISS Victory SF 10x42

92% Lichttransmissie

Het Ultra-FL Concept bevat verscheidene SCHOTT fluoride-glazen voor absolute kleurgetrouwheid, helderheid, zuiverheid en de fijnste resolutie van details, zelfs in de lastigste omstandigheden en de meest uitdagende omgeving.

Extreem breed gezichtsveld

Omdat vogels zich vaak achter een dicht bladerdek verschuilen, is het cruciaal dat u een breed gezichtsveld heeft om alle kleine bewegingen te kunnen zien. Met het brede gezichtsveld van de ZEISS Victory SF-verrekijkers wordt het waarneembare gebied 20% groter dan bij andere verrekijkers. Het gezichtsveld is, afhankelijk van het model, tussen 120 en 155 meter groot. Hiermee heeft de gebruiker een indrukwekkend overzicht.

Levensechte beeldkwaliteit

Bij het identificeren van vogels kunt u niet inleveren op kwaliteit − u moet binnen enkele seconden kleine details kunnen herkennen om volgens op een nauwkeurige en betrouwbare wijze te kunnen identificeren. De ZEISS Victory SF-productgroep is ontwikkeld om de meest uitdagende omstandigheden op het gebied van vogelen aan te kunnen. De optische prestaties zijn geoptimaliseerd met een UFL-concept. Zo kan de gebruiker de meest uitdagende omstandigheden op het gebied van vogelidentificatie aan, waarbij elk kostbaar moment met volstrekte helderheid wordt vastgelegd.

SmartFocus-concept

Met het uitstekende SmartFocus-concept kunt u snel en intuïtief reageren, dankzij de verbeterde scherpstelsnelheid. Het scherpstelwiel bevindt zich in de driedubbele brug voor een comfortabele, natuurlijke positie van de hand. Het antislipoppervlak biedt een gemakkelijkere en nauwkeurigere bediening en u kunt er perfect mee scherpstellen.

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating is een garantie van de briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemering. Daar zit echter geen specifieke formule achter voor het opbouwen van de lagen. In plaats daarvan wordt er een technologie gebruikt die constant wordt aangepast voor nieuwe glasmaterialen en vereisten, die per objectief variëren.

ErgoBalance Concept

Dankzij het ErgoBalance Concept wordt de verrekijker ideaal gebalanceerd in de handen en is verlengde en constante observatie mogelijk met minimale vermoeidheid door de druk op de spieren van de boven- en onderarmen te verminderen.

section-finest-illuminated-dot

Een duidelijk zicht, ongeacht het weer

Er zijn altijd interessante dingen te zien in de natuur - zelfs bij nat weer. Daarom heeft ZEISS LotuTec® ontwikkeld. Een coating voor de objectieven van verrekijkers en telescopen die een helder en ongehinderd zicht in alle weersomstandigheden mogelijk maakt.

Performance

Vergroting

10 ×

Effectieve lensdiameter

42 mm

Pupildiameter uitgang

4.2 mm

Schemergetal

20.5

Blikveld op 1.000 m

120 m (394 ft)

Subjectieve kijkhoek

64° Ww

Korte focusafstand

1.5 m (4.9 ft)

Aanpassing dioptrieën

− 4.0 | + 4.0 dpt

Pupilafstand uitgang

18 mm

Pupilafstand

55 – 76 mm

Lenstype

Ultra-FL

Prismasysteem

Schmidt-Pechan

Features

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Physical

Werkingstemperatuur

− 30°C | + 63°C (− 22°F | + 145°F)

Lengte

173 mm (6.8 ")

Breedte bij een afstand tussen de pupillen van 65 mm

125 mm (4.9 ")

Gewicht

790 g (27.8 oz)

Verrekijker accessoires

Op maat van uw behoeften.

The practical accessories have been developed by bird and nature watchers for bird and nature watchers and always put the needs of the user first.

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS Victory SF

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: