ZEISS Victory SF 8x42

De meest veelzijdige.

Een nieuwe kijk op birding met de ZEISS Victory® SF. Beleef de meest spectaculaire schouwspelen die de natuur te bieden heeft met een briljant kijkerbeeld en een uitzonderlijk groot gezichtsveld. Dankzij het geringe gewicht, de unieke ergonomische vormgeving en de dynamische fast-focus-functie kunt u met de Victory SF urenlang ontspannen vogels observeren zonder uw ogen te vermoeien. De Victory SF vormt een nieuwe mijlpaal op het gebied van birding en wildobservaties in de 125-jarige ontwikkeling van ZEISS verrekijkers.

Met een gezichtsveld van 148m op 1.000m biedt de 8x vergroting het breedste, meest natuurlijke beeld, waarbij niets voor het oog verborgen blijft. Het uit zeven lenzen bestaande oculair biedt extreme scherpte tot aan de randen. De comfortabele vergroting, prettige balans en ergonomische grip zorgen ervoor dat deze verrekijker natuurlijk in de hand ligt, zodat u urenlang ontspannen kunt observeren. Met een lichttransmissie van 92% en een grote uittredepupil van meer dan 5 mm worden ook in de schaduw of de schemering alle details goed zichtbaar.

ZEISS Victory SF 8x42
ZEISS Victory SF 8x42
ZEISS Victory SF 8x42

92% Lichttransmissie

Het Ultra-FL Concept bevat meerdere SCHOTT fluoride-glazen voor absolute kleurgetrouwheid, helderheid, zuiverheid en de fijnste resolutie van details, zelfs in de lastigste omstandigheden en de meest uitdagende omgeving.

Extreem breed gezichtsveld

Omdat vogels zich vaak achter een dicht bladerdek verschuilen, is het cruciaal dat u een breed gezichtsveld heeft om alle kleine bewegingen te kunnen zien. Met het brede gezichtsveld van de ZEISS Victory SF-verrekijkers wordt het waarneembare gebied tot 20% groter dan bij andere verrekijkers. Het gezichtsveld is, afhankelijk van het model, tussen 120 en 155 meter groot. Hiermee heeft de gebruiker een indrukwekkend overzicht.

Levensechte beeldkwaliteit

Bij het identificeren van vogels kunt u niet inleveren op kwaliteit − u moet binnen enkele seconden kleine details kunnen herkennen om vervolgens op een nauwkeurige en betrouwbare wijze te kunnen identificeren. De ZEISS Victory SF-productgroep is ontwikkeld om de meest uitdagende omstandigheden op het gebied van vogelspotten aan te kunnen. De optische prestaties zijn geoptimaliseerd met een UFL-concept. Zo kan de gebruiker de meest uitdagende omstandigheden op het gebied van vogelidentificatie aan, waarbij elk kostbaar moment met volstrekte helderheid wordt vastgelegd.

SmartFocus-concept

Met het uitstekende SmartFocus-concept kunt u snel en intuïtief reageren, dankzij de verbeterde scherpstelsnelheid. Het scherpstelwiel bevindt zich in de driedubbele brug voor een comfortabele, natuurlijke positie van de hand. Het antislipoppervlak biedt een gemakkelijkere en nauwkeurigere bediening om er perfect mee te kunnen scherpstellen.

ZEISS T* Coating

ZEISS T* coating geeft u de garantie van briljante beelden met hoog contrast die u vooral zult ervaren in omstandigheden met ongunstig licht en in de schemer. De formule achter de T* coating wordt permanent verbeterd en aangepast aan nieuwe glassoorten die per lens kunnen variëren. Op alle glazen onderdelen in de kijker worden meerdere lagen T* coating aangebracht.

ErgoBalance Concept

Dankzij het ErgoBalance Concept wordt de verrekijker ideaal gebalanceerd in de handen en is een langere en constante observatie mogelijk met minimale vermoeidheid door de druk op de spieren van de boven- en onderarmen te verminderen.

section-finest-illuminated-dot

Een duidelijk zicht, ongeacht het weer

Er zijn altijd interessante dingen te zien in de natuur - zelfs bij nat weer. Daarom heeft ZEISS LotuTec® ontwikkeld. Een coating voor de lensen van verrekijkers en telescopen die een helder en ongehinderd zicht in alle weersomstandigheden mogelijk maakt.

Prestatie

Vergroting

8 ×

Effectieve lensdiameter

42 mm

Lichttransmissie

92%

Uittrede pupil

5.3 mm

Schemergetal

18.3

Gezichtsveld op 1.000 m (yds)

148 m (444 ft)

Subjectieve kijkhoek

64° Ww

Min. scherpstelafstand

1.5 m (4.9 ft)

Dioptie bereik

− 4.0 | + 4.0 dpt

Oogafstand

18 mm

Pupilafstand

55 – 76 mm

Lenstype

Ultra-FL

Prismasysteem

Schmidt-Pechan

Kenmerken

LotuTec | Met stikstof gevuld

+ | +

Waterbestendigheid

400 mbar

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 30°C | + 63°C (− 22°F | + 145°F)

Lengte

173 mm (6.8 ")

Breedte bij een pupilafstand van 65 mm

125 mm (4.9 ")

Gewicht

790 g (27.8 oz)

Verrekijker accessoires

Verbeterde prestaties.

De praktische accessoires zijn ontwikkeld door en voor vogelaars en natuurspotters, en zetten de behoeften van de gebruiker op de eerste plaats.

ZEISS SFL & Victory SF Binoculars

Brochure

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS Victory SF

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: