ZEISS DTI 1/25

Voor nieuwsgierige avondmensen. Lichte en compacte observatie.

De ZEISS DTI 1 is een uitstekend model voor diegenen die op zoek zijn naar een lichtgewicht en compacte metgezel. Hij combineert gebruiksgemak met een compact design en is tegelijkertijd wendbaar, handzaam en betrouwbaar. Dankzij de eenvoudige en intuïtieve bediening is dit de ideale keuze voor enthousiaste observatoren die nieuwsgierig zijn naar nieuwe ervaringen.

Op korte afstanden zorgt de ZEISS DTI 1/25 met een bereik van 1.320 meter ervoor dat warmtebronnen op uitgestrekte velden betrouwbaar kunnen worden herkend – ideaal voor observaties in landelijke gebieden.

ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35

De kwaliteit van ZEISS voor een instapprijs

De ZEISS DTI 1 combineert gebruiksgemak met een laag gewicht: de eenvoudige en intuïtieve bediening maakt van deze warmtebeeldcamera het perfecte instapmodel in de wereld van warmtebeelden waardoor u uw ervaring in de natuur kunt verbeteren. Voor meer ontdekkingen in de nacht en overdag.

Eenvoudige bediening

De uitgekiende vorm van de behuizing zorgt voor een ergonomische grip en intuïtieve bediening voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. De slimme ordening van de knoppen en de geoptimaliseerde vormgeving zorgen voor een intuïtieve bediening.

Traploze zoom

Vooral bij het observeren van een zwerm vogels verliest men al snel het geselecteerde dier uit het oog als men van zoomniveau wisselt. Observeer uw doelwit ononderbroken en zonder sprongen met een vergrotingsfactor van 4. Door de traploze zoom kunt u de vogel die u observeert constant in de gaten houden.

Drie observatiemodi voor iedere situatie

Verschillende omgevingen vragen om een andere instelling van uw instrumenten. De DTI 1 beschikt over drie vooraf geprogrammeerde observatiemodi: universeel, opsporing en mist.  In de opsporingsmodus, bijvoorbeeld, worden warmtebronnen extra geaccentueerd, terwijl de koude achtergrond wordt gereduceerd. Daardoor kunt u dieren achter bomen en bosjes nog beter zien.

8 verschillende kleurmodi

De warmtebeeldcamera's van ZEISS hebben 8 verschillende kleurmodi, zodat u de instelling kunt kiezen die het beste op uw behoeften aansluit. "Black hot" (warm zwart) en "white hot" (warm wit) leveren beelden met een hoog contrast. "Red hot" (warm rood) maakt een snelle detectie van warmtebronnen mogelijk tijdens observaties in gebieden met veel vegetatie. De kleurmodus "rainbow" (regenboog) is ideaal voor het registreren van de kleinste temperatuurafwijkingen. Daarnaast hebben we vier nieuwe kleurmodi ontwikkeld om de schittering van het scherm in een donkere omgeving te reduceren en de ogen minder te vermoeien. De modus "red hue" (rode tint) laat uw ogen eenvoudiger wennen aan het donker. "Dark hue" (donkere tint) gebruikt minder felle kleuren om de ogen te ontzien. "Green hue" (groene tint) toont veel details bij een minder helder scherm en "night eye" (nachtoog) accentueert de warmste delen van het warmtebeeld in een aangename sepia tint.

Hoge beeldsnelheid

De display van de ZEISS DTI-camera’s heeft een beeldsnelheid van 50 Hz. Dit verwijst naar het aantal keer per seconde dat uw monitor het scherm kan vernieuwen. Een hogere beeldsnelheid van de display zorgt voor een verminderde knippering van de afbeelding en verlicht daarbij oogstress wanneer u meerdere uren achter elkaar op sluipjacht bent.

Beeld-in-beeld (PiP - Picture-in-Picture)

De beeld-in-beeld-functie van de ZEISS DTI maakt het mogelijk om het gezoomde beeld bovenop de visuele afbeelding te leggen. Deze functie helpt het dier dat u observeert in zoommodus in het oog te houden, zelfs wanneer het plotselinge bewegingen maakt.

Hot Tracking

In de modus 'Hot Tracking' (warmtedetectie) wordt de warmste bron in de afbeelding in een rood, vierkant kader geplaatst. Warmtebronnen vinden in dichte, overbegroeide gebieden en deze volgen wordt daarmee gemakkelijker.

Aanpasbare instellingen

Het observeren van de natuur is in zekere zin een zeer individuele bezigheid. Met betrekking tot warmtebeeldcamera's heeft iedere observator zijn of haar eigen persoonlijke voorkeuren. Daarom bieden de nieuwe DTI's nu de mogelijkheid om nauwkeurig te selecteren welke kleurmodi actief zijn en welke niet, zodat u alleen hoeft te kiezen uit de modi die u wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de zoominstellingen. U kunt het maximale zoomniveau aanpassen aan uw voorkeur.

Prestatie

Brandpuntsafstand

25 mm

Apertuur

f/1.0

Geziechtsveld op 100 m (yds)

18 m (55 ft)

Objectieve kijkhoek

11° x 8°

Afstand

1320 m (1443 yd)

Sensorresolutie

384 x 288

Pixelafstand sensor

12 μm

NETD-waarde

≤ 35 mK

Resolutie display

1280 x 960

Beeldsnelheid display

50 Hz

Type display

LCOS

Optische vergroting

2,5

Maximale digitale vergroting

4x

Vergrotingsstappen

1.0x – 4.0x

Kenmerken

Type batterij

Li-Ion

Batterijduur

6,5 h

Interne opslag

8 GB

WLAN

2.4 Ghz

Bluetooth

-

Livestreamfunctie (Video & Foto)

+

Compatibiliteit

ZEISS Hunting App | ≥ Windows 10 | MacOS X (Android File Transfer)

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 10°C | + 50°C (+ 14 °F | + 122°F)

Lengte x Breedte x Hoogte

175 x 57 x 62 mm (6.9 x 2.2 x 2.4")

Gewicht

360 g (0.79 lbs)

ZEISS Thermal Imaging Cameras for Nature Observation

Brochure

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS DTI 1

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: