ZEISS DTI 6/40

Ontdek meer details. Dankzij uitstekende beeldkwaliteit.

Bij het observeren van vogels en andere dieren telt elk detail. Dankzij de DTI 6-warmtebeeldcamera's mist u niets meer, of het nu dag is of nacht. Het innovatieve algoritme ZEISS Smart Image Processing (ZSIP Pro) levert een scherp warmtebeeld met hoog contrast dankzij de 640 × 480 sensor met een pixelpitch van 12 micrometer en het 1024 × 768 HD AMOLED-display. ZSIP zorgt ervoor dat u ook onder moeilijke omstandigheden belangrijke details met een laag thermisch contrast uitstekend kunt identificeren.

De batterij levert energie voor 6,5 uur continu gebruik en kan onderweg snel en eenvoudig worden vervangen, zodat u op elk gewenst moment meer details kunt identificeren.

De ZEISS DTI 6/40 is speciaal ontwikkeld voor observaties op grote afstand. Met een bereik van maximaal 2 km en 3x optische zoom zijn details met deze camera altijd goed te zien.

ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35

Een uitzonderlijke kijkervaring met ZSIP Pro

Het innovatieve slimme beeldverwerkingsalgoritme (ZSIP) stelt de kijker in staat om diersoorten gemakkelijk te detecteren en identificeren. In combinatie met de 640 x 480 sensor met een pixelpitch van 12 micrometer en het 1024 x 768 HD AMOLED-display zorgt ZSIP voor bijzonder contrastrijke en gedetailleerde beelden. Het is ontwikkeld door ZEISS in Duitsland.

met ZSIP Pro
zonder ZSIP Pro

De meest ergonomische bediening binnen zijn klasse

Door middel van het nieuw ontworpen instelwiel kunnen zowel links- als rechtshandige gebruikers de zoomniveaus of menu-items snel en nauwkeurig selecteren, zelfs in stressvolle situaties of met handschoenen. Het speciaal ontwikkelde oculair met een groot subjectief gezichtsveld heeft de vorm van een verrekijker. Het biedt een uitermate comfortabele en immersieve kijkervaring en stelt de gebruiker in staat de hele situatie in zich op te nemen.

Innovatief energiebeheer

De batterij van de DTI 6 biedt genoeg energie voor 6,5 uur voortdurende observatie en kan eenvoudig worden vervangen. Zij kan ook met een standaard powerbank worden opgeladen, zodat de kijker nooit zonder stroom komt te zitten. De stand-bymodus wordt contactloos geactiveerd door middel van een nabijheidssensor: als de DTI 6 wordt neergelegd of opgetild, gaat hij vanzelf uit of aan.

Perfecte beeldinstellingen voor iedere situatie

De DTI 6 kan precies aan uw eigen behoeften worden aangepast. Uw persoonlijke instellingen kunnen in maximaal vier observatieprofielen worden opgeslagen, zodat u op iedere situatie bent voorbereid. Daarnaast kunt u dankzij twee wisselobjectieven binnen een oogwenk precies de juiste lens voor de huidige observatiesituatie kiezen. Bovendien helpen de vooraf ingestelde observatiemodi Mist, Universeel, Ontdekken en Identificeren het beeld aan de desbetreffende observatiesituatie aan te passen.

Uiterst aanpasbaar

Dankzij talrijke configuratieopties kunt u de warmtebeeldcamera DTI 6 geheel aan uw eigen persoonlijke voorkeuren aanpassen. Van het selecteren van de geprefereerde zoomsnelheid, de aanpassing van de stand-bytimer en de led-configuratie tot en met de samenstelling van uw eigen kleurenpalet kunt u de DTI 6 precies aanpassen aan uw eigen voorkeuren en specifieke behoeften.

Vergelijking van de voordelen

ZEISS DTI 6/20 & DTI 6/40

Dankzij het indrukwekkende gezichtsveld van 38 m/100 m zorgt de ZEISS DTI 6/20 voor een perfect overzicht op korte afstand en maakt hij nauwkeurige observatie en betrouwbare identificatie mogelijk. Hij is dan ook bij uitstek geschikt voor observatiesituaties die een groot gezichtsveld vereisen.

De ZEISS DTI 6/40 is speciaal ontwikkeld voor jagen in het open veld en zorgt er dankzij een bereik van maximaal 2 km en 3x optische zoom voor dat details gemakkelijk identificeerbaar zijn, zelfs op lange afstanden. Daardoor kunnen zelfs diersoorten in de verte worden gedetecteerd en geobserveerd.

Vier voorgedefinieerde observatiemodi

Verschillende omgevingen vragen om een andere instelling van uw instrumenten. De DTI 6 beschikt over vier voorgeprogrammeerde observatiemodi: universeel, opsporing, mist en identificatie. In de identificatiemodus worden cruciale herkenningskenmerken versterkt. De omgeving wordt minder gedetailleerd weergegeven om identificatie makkelijker te maken.

Hoge beeldsnelheid

De display van de ZEISS DTI-camera’s heeft een beeldsnelheid van 50 Hz. Dit verwijst naar het aantal keer per seconde dat uw monitor het scherm kan vernieuwen. Een hogere beeldsnelheid van de display zorgt voor een verminderde knippering van de afbeelding en verlicht daarbij oogstress wanneer u meerdere uren achter elkaar op sluipjacht bent.

Aanpasbare instellingen

Het observeren van de natuur is in zekere zin een zeer individuele bezigheid. Met betrekking tot warmtebeeldcamera's heeft iedere observator zijn of haar eigen persoonlijke voorkeuren. Daarom bieden de nieuwe DTI's nu de mogelijkheid om nauwkeurig te selecteren welke kleurmodi actief zijn en welke niet, zodat u alleen hoeft te kiezen uit de modi die u wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de zoominstellingen. U kunt het maximale zoomniveau aanpassen aan uw voorkeur.

Prestatie

Brandpuntsafstand

40 mm

Apertuur

f/1.0

Geziechtsveld op 100 m (yds)

19 m (57 ft)

Objectieve kijkhoek

11° x 8°

Afstand

2000 m (2187 yd)

Sensorresolutie

640 x 480

Pixelafstand sensor

12 μm

NETD-waarde

≤ 35 mK

Resolutie display

1024 x 768

Beeldsnelheid display

50 Hz

Type display

AMOLED

Optische vergroting

3

Maximale digitale vergroting

10x

Vergrotingsstappen

0.1x – 1.0x

Kenmerken

Type batterij

Li-Ion

Batterijduur

6,5 h

Interne opslag

16 GB

WLAN

2.4 Ghz

Bluetooth

+

Livestreamfunctie (Video & Foto)

+

Compatibiliteit

ZEISS Hunting App | ≥ Windows 10

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 20°C | + 50°C (- 4°F | + 122°F)

Lengte x Breedte x Hoogte

228 x 69 x 73 mm (8.9 x 2.7 x 2.9")

Gewicht

755 g (1.66 lbs)

ZEISS Thermal Imaging Cameras for Nature Observation

Brochure

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS DTI 6

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: