Software

ZEISS Touit Firmware Update (E-Mount)

Voordelen en verbeteringen

Touit 2.8/50M E-mount:

Er is nu een update beschikbaar voor firmwareversie 02 van de Touit 2.8/50M met E-mount. De update zorgt ervoor dat de onderstaande problemen, die bij bepaalde menu-instellingen en in sommige gebruiksomstandigheden met de vorige lensfirmware kunnen optreden, niet meer voorkomen:

  • Duidelijk merkbare ontspanvertraging bij het induwen van de ontspanknop met de flits geactiveerd
  • Trillingen rond het focuspunt wanneer de camera in AF-C-stand staat
  • Alle eerder geleverde Touit 2.8/50 Macro E-mount objectieven ondersteunen reeds de fasenautofocus en de "Fast Hybrid Autofocus" van de nieuwere Sony E mount camera's met hun fabrieksfirmware

Touit 2.8/12 E-mount & Touit 1.8/32 E-mount:

Voor de objectieven Touit 2.8/12 en Touit 1.8/32 met E-Mount-aansluiting is een update naar de Firmware Versie 02 beschikbaar. Met deze versie ondersteunen de objectieven ook de fasenautofocus en de "Fast Hybrid Autofocus" van nieuwere Sony E-mount camera's.

Instructies & update
Aanwijzing:
Verzeker dat uw camera wel degelijk is uitgerust met de recentste firmware. Voor alle nodige details over uw huidige firmwareversie kunt u terecht bij de fabrikant (bv. via de website). Gelieve bij de update de instructies van de camerafabrikant zorgvuldig te volgen.
Checking the firmware version

1.) Ga in de camera naar Menu --> Instellingen --> Versie uit.

2.) De huidige firmwareversie van de camera en van de lens worden getoond. Als hier geen firmware-versie van het objectief aangegeven wordt (bij sommige cameramodellen mogelijk), is het objectief nog uitgerust met een oudere firmware-versie.

3.) Voor lensfirmware (Lens Version) vanaf versie 02 is een update niet nodig.

De firmware bijwerken:

Om de update door te voeren, moet de lens opgestuurd worden naar ZEISS. Het is niet mogelijk om de update zelf te doen via een download.

Stuur uw lens goed verpakt en samen met het begeleidende formulier rechtstreeks naar een van de hieronder vermelde ZEISS-servicepunten in uw buurt. Let er wel op dat we uw aanvraag enkel kunnen behandelen als er een ingevuld formulier bijzit.

Begeleidend reparatieformulier

Belangrijke informatie:

Nadat de update is voltooid, is het niet meer mogelijk om weer over te schakelen naar een eerdere firmwareversie. Door ons de lens op te sturen gaat u daarmee akkoord.

ZEISS Consumer Products
COP Repair Service
1050 Worldwide Blvd
Hebron, KY 41048
USA

ZEISS Authorized Service Provider
Herbert Geissler GmbH
Lichtensteinstraße 75,
72770 Reutlingen
Germany

SAEKI P&C CO., Ltd.
22-12, Supyo-ro, Jongno-gu, Seoul, 04555, Korea
Tel.: +82-2-3668-3114

Carl Zeiss Co., Ltd (Taipei Branch)
4F, No. 8, Sec. 3, Mingshen E. Rd,
Taipei 10480, Taiwan
Phone: +886 2 2182 0956

Kenko Tokina Repair Center
1-9-20 Hyakunin-cho, Shinjuku-ku,
Tokyo 169-0073
Tel: 03-6840-3389
Japan