ZEISS ReLEx SMILE

ZEISS viert 1 miljoen SMILE ooglaserprocedures

SMILE minimaal invasieve ooglaserchirurgie, met geavanceerde refractieve technologie van ZEISS, bereikt wereldwijd de mijlpaal van 1 miljoen

Jena, Duitsland, 28 september 2017

De Medical Technology Business Group van ZEISS kondigde vandaag aan dat artsen die ooglaseren met de revolutionaire SMILE refractieve technologie intussen meer dan 1 miljoen procedures hebben uitgevoerd wereldwijd. ReLEx® SMILE wordt nu wereldwijd regelmatig uitgevoerd door meer dan 1300 chirurgen in meer dan 65 landen, waarbij patiënten aangeven uiterst tevreden te zijn over de doeltreffendheid en de resultaten van de minimaal invasieve procedure.

"Patiënten willen een kwalitatief zicht en een hoge veiligheid. Daarom kiezen we voor SMILE. Kleine incisie – grote tevredenheid,” vertelt refractief chirurg Dr. Joaquín Fernández van Qvision, Almere, Spanje.

SMILE, met de VisuMax® femtosecond laser, heeft snel zijn klinische doeltreffendheid bewezen en heeft tal van klinische voordelen, zo blijkt uit onderzoeken1.SMILE, is een procedure voor ooglaseren die is goedgekeurd door de FDA en biedt chirurgen een extra bewezen optie die ze hun patiënten kunnen aanbieden.

"We zijn verheugd dat SMILE, de eerste grote doorbraak in ooglaseren sinds de jaren '90, deze belangrijke mijlpaal heeft bereikt en dat ZEISS een integrale rol heeft gespeeld in het creëren van een nieuw tijdperk in refractieve chirurgie met deze bewezen technologie," vertelt James V. Mazzo, Global President Ophthalmic Devices bij Carl Zeiss Meditec. "We zijn vereerd om te zien dat SMILE, onze nieuwste refractieve procedure, zo sterk op prijs wordt gesteld door artsen en hun patiënten en dat SMILE artsen heeft geholpen om het zicht van zo veel mensen wereldwijd te verbeteren."

ZEISS biedt chirurgen een van de grootste keuzes aan ooglaserchirurgie in de sector. ZEISS bracht in 1986, meer dan 30 jaar geleden, het eerste commercieel verkrijgbare excimer-lasersysteem voor refractieve chirurgie op de markt. Het bedrijf bleef daarna ooglaserchirurgiesystemen en -toepassingen ontwikkelen, evenals de geïntegreerde cornea diagnostiek om veilig, doeltreffend en efficiënt hoornvlies en refractieve chirurgie te ondersteunen. SMILE (small incision lenticule extraction - verwijdering van lenticule via kleine incisie), is de nieuwste technologie in ooglaseren en werd in 2007 voor het eerst uitgevoerd door Prof. Dr. med Walter Sekundo op een ziende patiënt. De technologie werd in 2011 commercieel beschikbaar met de introductie van ReLEx SMILE in 2011.

Tijdens een ReLEx SMILE minimaal invasieve oogchirurgieprocedure corrigeren artsen de refractieve afwijkingen van hun patiënten met behulp van de VisuMax® femtosecond laser. Met deze laser creëren chirurgen een dunne, schijfvormige lenticule in het hoornvlies die ze vervolgens verwijderen via een kleine incisie op het oppervlak van het hoornvlies, die eveneens met de laser wordt gecreëerd, om zo tot de gewenste zichtcorrectie te komen. SMILE is een minimaal invasieve procedure die een aanvulling is voor de uitgebreide keuzes voor ooglaseren die chirurgen al hebben. Er is slechts één laser nodig om de volledige behandeling uit te voeren. Door de kleine incisie blijft de buitenste hoornvlieslaag bijna helemaal intact, wat zorgt voor extra stabiliteit van het hoornvlies na chirurgie (zowel biomechanisch als refractief), en wat een snel herstel van het zicht bespoedigt.

"Deze miljoenste SMILE-procedure is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor refractieve chirurgie, maar bewijst ook de toewijding van chirurgen wereldwijd bij het aanbieden van oogzorg aan hun patiënten," vertelt Dr. Ludwin Mons, algemeen bestuurder en CEO van Carl Zeiss Meditec. "Het verheugt ons dat zo veel patiënten wereldwijd werden geholpen met technologie van ZEISS en dat ZEISS artsen blijft ondersteunen met innovaties om hen te helpen het zicht en de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren."

Voor meer informatie, bekijk de SMILE-video op www.zeiss.com/smile

1 Jesper Hjortdal (Aarhus Universitetshospital und Kommunehospital, Denemarken), Rupal Shah (New Vision Laser Centers, India), Osama Ibrahim (Roayah Vision Center Alexandria, Egypte), Controlled Multicenter Study, gegevens in bestand, 2011.

Perscontacten
Alice Genevieve Swinton
Director Communications Carl Zeiss Meditec, Inc.
Tel.: +1 925 560 5163
E-mail: alice .swinton @zeiss .com

Contactpersoon voor investeerders:
Sebastian Frericks
Director Investor Relations Carl Zeiss Meditec AG
Tel +49 3641 220-116
E-mail: investors .meditec @zeiss .com

 

www.meditec.zeiss.com/press

Kort profiel

Carl Zeiss Meditec AG (ISIN: DE 0005313704) staat genoteerd op de Duitse beurs TecDAX en is één van de toonaangevende bedrijven in medische technologie. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologieën en toepassingsgerichte oplossingen om artsen te helpen de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Het biedt volledige oplossingspakketten aan voor de diagnose en behandeling van oogaandoeningen, waaronder implantaten en verbruiksgoederen. Het bedrijf creëert innovatieve visualisatie-oplossingen op het gebied van microchirurgie. Met ongeveer 2900 medewerkers wereldwijd genereerde de groep in boekjaar 2015/16 (tot 30 september) een omzet van € 1.088.000.000.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Jena in Duitsland, met filialen in Duitsland en in het buitenland; meer dan 50 procent van de medewerkers zijn tewerkgesteld in de V.S., Japan, Spanje en Frankrijk. Het Center for Application and Research (CARIn) in Bangalore in India en het Carl ZEISS Innovations Center for Research and Development in Shanghai, China versterken de aanwezigheid van het bedrijf in deze snel ontwikkelende economieën. Ongeveer 41 procent van de aandelen van Carl Zeiss Meditec AG is vrij beschikbaar op de markt. De resterende 59 procent is in handen van Carl Zeiss AG, één van 's werelds meest toonaangevende bedrijven in de optische en opto-elektronische industrie.


Bezoek voor meer informatie onze website op:
www.zeiss.com/med