Drie primeurs: De nieuwe chirurgische microscoop met ingebouwde intraoperatieve OCT ZEISS biedt chirurgen een ongekende blik op transparante oogstructuren

10.08.2014

Het medische-technologiebedrijf ZEISS introduceerde als eerste een chirurgische microscoop en was ook de eerste om OCT te commercialiseren voor oogheelkundige toepassingen. Door twee gouden standaarden te combineren in één systeem, profileert ZEISS zich nogmaals als pionier met een chirurgische microscoop met ingebouwde intraoperatieve OCT: de OPMI LUMERA® 700 en RESCAN™ 700. Dit systeem biedt oogchirurgen een hoogwaardige intraoperatieve OCT-visualisatie van het oog, binnen hun operatieve gezichtsveld en zonder dat ze de ingreep moeten onderbreken.

Voortaan zien chirurgen tijdens de operatie ook transparante structuren van het oog. Bovendien kunnen ze de voortgang in de gaten houden tijdens een ingreep en klinische resultaten controleren in de operatiekamer zelf.

De beelden van ZEISS HD-OCT voegen in realtime een derde dimensie toe aan het visualisatievermogen, direct in het oculair. Dit biedt chirurgen een ongekend overzicht onder het oppervlak van het chirurgische veld. Daardoor kunnen ze meer waarnemen, zelfs transparante structuren in het voorste en achterste gedeelte van het oog.

ZEISS RESCAN 700 en CALLISTO eye® stellen chirurgen in staat om zich beter te concentreren op de chirurgische ingreep zelf. De vereiste structurele informatie van preoperatieve OCT’s is namelijk te allen tijde intraoperatief beschikbaar. Bovendien heeft doorlopende OCT-scanning gunstige effecten voor de patiënt, omdat de chirurg de voortgang in de gaten kan houden en al tijdens de ingreep de resultaten kan nagaan.

Loading the player...