ZEISS Industrial Metrology

Results you can trust

ZEISS Industrial Metrology is een wereldleider op het vlak van driedimensionale meetmachines en complete meerdimensionale metrologieoplossingen voor laboratoria of productiewerkplaatsen. De onderneming is een erkende partner van de automobielindustrie en haar leveranciers. De productievestigingen in vier landen en de meer dan 100 verkoop- en dienstencentra stellen 2.400 werknemers tewerk die aan de behoeften van klanten over de hele wereld voldoen.

Ons aanbod omvat meetmachines met draagbrug, met horizontale arm en online-meetmachines, alsook vorm- en oppervlaktemeetmachines. Alle essentiële modules, zoals de digitale bediening, de software, de meetsystemen en de sensoren worden intern ontwikkeld en geproduceerd. Recente ontwikkelingen omvatten een meetsysteem voor extreem kleine onderdelen en een metrotomograaf voor de industriële kwaliteitsgarantie. DuraMax, een kleine CNC-meetmachine, biedt de mogelijkheid om op een goedkope manier de scanwereld van ZEISS te ontdekken.

Met zijn optische en tactiele meetsystemen heeft ZEISS beeldverwerking aan het gamma van applicaties binnen de dimensionale meettechnologie toegevoegd. Voor het creëren van de optische sensoren en de geoptimaliseerde software werd er een beroep gedaan op synergieën. De beeldverwerkingssoftware is in de CAO CALYPSO-meetsoftware geïntegreerd, wat het systeem in staat stelt om tegelijkertijd optische en tactiele metingen uit te voeren.

Dankzij de uitgebreide bibliotheek van de CALYPSO-software zijn gebruikers van de ZEISS-meettechnologie in staat om nagenoeg alle soorten metingen uit te voeren. De uiterst efficiënte Navigator-technologie is bijzonder handig voor metingen met een maximale precisie tegen een hoge snelheid. Het aanbod wordt aangevuld met een uitgebreide klantendienst, meetdiensten door onderaannemers, de inspectie van onderdelen via metrotomograaf en onlinediensten die instaan voor een optimale beschikbaarheid van de machines.