Kom meer te weten over veraf- en leesbrillen

Alles wat u moet weten over enkelvoudige brillenglazen

Wist u dat experts 'normale' brillen vertebrillen noemen? Samen met leesbrillen zijn het de meest veelvoorkomende instrumenten om het zicht van dragers te verbeteren. Maar wat maakt deze enkelvoudige brillen zo bijzonder – en wat maakt een goede bril nou zo goed? Het gaat niet alleen om de perfecte brillenglazen – het montuur en de precieze aanpassing aan het gezicht van de drager spelen een belangrijke rol om optimaal zicht te garanderen. Een bril verbetert het zicht immers overeenkomstig met de precisie waarmee de brillenglazen en het montuur aangepast zijn aan de behoeften van de drager. Maar waar gaat het nou echt om? Lees verder om alles te weten te komen over leesbrillen, vertebrillen en brillenglazen die hun bestaan begonnen als rudimentaire visuele hulpmiddelen, gekleurde brillenglazen, zelfkleurende brillenglazen, het uitkiezen van het juiste montuur, en hoe het tegenwoordig eenvoudig is om dunne, lichte ZEISS brillenglazen te maken, zelfs voor hoge sterktes.

Hoeveel brillen hebt u nodig?

Laat u niet overdonderen door alle beschikbare opties!

Het herkennen van zichtproblemen

Bijziendheid, verziendheid, cilindrische afwijking, etc. Welke zichtproblemen zijn er en hoe kunnen we deze corrigeren?

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!
Verbeter uw prestaties met een hoogwaardige sportbril op sterkte. Optimaal zicht voor sporters
Hoe desinfecteer ik mijn bril en hoe voorkom ik dat de glazen beslaan als ik een mondmasker draag?
En ineens ziet u meer - zelfs 's nachts en bij weinig licht ZEISS introduceert een nieuw concept brillenglazen voor beter zicht: beter zien met meer contrast 's nachts en bij weinig licht

Rijden + Mobiliteit 24 nov. 2017

Tags:

De geschiedenis van de bril Van de bril zijn begin als visueel hulpmiddel tot zijn rol als modeaccessoire
Geen enkel gezicht is symmetrisch, en er zijn geen twee mensen waarbij de afstand tussen de ogen dezelfde is Alleen nadat de brilmonturen exact zijn afgestemd op de individuele drager, kan het volledige potentieel van een bril worden benut.
Oude brillenglazen met een nieuw montuur - is dat mogelijk? Als u niet langer tevreden bent met uw montuur, maar de glazen passen nog steeds perfect bij uw gezichtsvermogen, hoe kan de opticien u dan helpen bij het vinden van een nieuw model?
U vraagt u misschien af of u een bril nodig hebt Sommigen van ons moeten er al jong aan geloven terwijl anderen pas rond hun 45ste een verandering bespeuren. Bij een teruglopend gezichtsvermogen kan een bril die deskundig op maat is gemaakt u uw normale gezichtsvermogen weer teruggeven.

Zicht inzichtelijk gemaakt 16 okt. 2017

Tags:

Alleen uw bril kan dit! Contactlenzen zijn een goed alternatief voor een bril. Toch zijn er steeds enkele zichtoplossingen die alleen mogelijk zijn met goede OL'glazen.

Zicht inzichtelijk gemaakt 16 okt. 2017

Tags:

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt