Welk montuur voor welk brillenglas?

Het perfecte montuur voor uitstekend zicht en een stijlvolle look.

Zodra u weet welk type brillenglazen u nodig hebt en met welke specificaties, hoeft u alleen nog maar het ideale montuur te kiezen. Niet elke bril past bij iedereen en natuurlijk moet u ook nog bepaalde dingen in gedachten houden om te zorgen dat uw brillenglazen worden gecombineerd met het perfecte montuur.

Het is onmogelijk om een aanbeveling te doen die voor iedereen opgaat als het gaat om de combinatie van het perfecte montuur met de ideale brillenglazen. Er geldt echter wel één gouden regel - bij de keuze van het montuur moet u niet alleen kijken naar de visuele aspecten, maar ook de volgende zaken met uw optometrist bespreken: Waar en hoe zult u uw bril het meest gebruiken? Wat zijn uw gewoonten? Bent u bijvoorbeeld van plan uw bril te dragen tijdens het beoefenen van een sport?

Montuurloze bril

Montuurloze brillen zijn erg elegant en in de mode. Montuurloze brillen zijn ook uitermate licht en hebben de minste invloed op het uiterlijk van uw gelaat. Echter, sommige montuurloze brillen kunnen erg kwetsbaar zijn. Voor een montuurloze bril zijn kunststof brillenglazen en goede keuze, omdat deze minder snel breken dan brillenglazen van glas.

Nylonbril

Nylonbrillen zijn ook uitermate licht van gewicht. De brillenglazen zitten aan elkaar vast met een nylondraad boven of onder in een halve bril, en soms ook aan de kant van de montuurranden. Het resultaat is het uiterlijk van een deels montuurloze bril.

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Kinderbril

Kinderbrillen zijn meestal voorzien van kunststof brillenglazen om het risico van letsel als gevolg van gebroken glas te minimaliseren. Als gevolg daarvan moet een montuur voor een kinderbril ook degelijk en breukbestendig zijn zodat uw kind niet door de bril wordt gehinderd bij zijn of haar activiteiten.

Sportbril

Als u van plan bent uw bril te dragen tijdens het sporten of als u voor uw werk veel fysieke arbeid moet verrichten, dan is een stevig montuur met kunststof brillenglazen een verstandige keuze. Monturen van metaal of kunststof zijn even geschikt. Voor atletische activiteiten zoals fietsen, hardlopen of balspelen is een omsluitend montuur ideaal zodat uw ogen worden beschermd tegen wind, insecten, vuil en dergelijke. Als u kiest voor dit type montuur hebt u ook speciale gecurvde brillenglazen nodig.

Brillen met multifocale brillenglazen

Als u bril wordt voorzien van multifocale brillenglazen, vraag dan uw optometrist om hulp bij het uitzoeken van speciale monturen zodat u optimaal zult gebruikmaken van alle zones van het brillenglas voor de verschillende afstanden. Omdat het onderste gedeelte van multifocale brillenglazen bedoeld is voor lezen, moeten er minimale montagehoogten in acht worden genomen om te zorgen dat u de leeszone zonder problemen kunt gebruiken.

Deze hoogten worden bepaald door de optometrist wanneer hij de afstand meet van het midden van de pupil tot de onderste rand van het montuur. Als gevolg daarvan is niet elk montuur geschikt voor multifocale brillenglazen.

Moderne multifocale brillenglazen, met een zogeheten "kort ontwerp", zijn speciaal ontworpen voor hedendaagse ontwerpen met plat montuur. Vraag bij uw optometrist om meer informatie.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Te hoge of te lage sterkte, slecht gecentreerde glazen: welk effect hebben de verkeerde brillenglazen op uw ogen? Verschillende klachten kunnen teruggeleid worden tot vermoeide ogen
Het geheim van het perfecte brillenglasontwerp Een oplossing op maat vereist zeer veel ervaring, wiskunde en exacte kennis van de behoefte van de brildrager.
Brillenglazen van kunststof of van glas? Welk materiaal is het meest geschikt voor welke patiënt? Als u beter wilt kunnen zien, bereid u thuis dan eerst voor voordat u een bril gaat kopen.
Optometrie vandaag de dag: hoe optisch advies in de afgelopen tien jaar is veranderd Volker Meyer en Heinrich Rath van de Hogeschool Aalen in Duitsland in gesprek met BETER ZIEN

Gerelateerde producten