Gepolariseerde brillenglazen - beter zien

Veelzijdige brillenglazen voor in de zon, tijdens het rijden en vele andere situaties

Skiërs, piloten en watersportliefhebbers zijn er enthousiast over. Echter, deze brillenglazen zijn ideale oplossingen voor vrijwel iedereen die een bril draagt: brillenglazen met polariserende effecten (bijv. SkyPol ZEISS).

Veelzijdige brillenglazen voor in de zon, tijdens het rijden en vele andere situaties

Veelzijdige brillenglazen voor in de zon, tijdens het rijden en vele andere situaties

Deze speciale brillenglazen voorkomen lichtweerkaatsingen en spiegeelbeeldeffecten, die bijvoorbeeld worden teweeggebracht door zonnestralen op een nat wegdek, een watervlakte of metalen oppervlakken. Ze voorkomen vermoeide ogen omdat de ogen zich niet langer steeds moeten aanpassen aan wisselende lichtomstandigheden. Personen die deze brillenglazen dragen zijn over het algemeen veel meer ontspannen en voelen zich prima met hun bril.

How does the polarisation principle work?

Om te beginnen is natuurlijk licht niet-gepolariseerd licht dat alle richtingen uit trilt. Echter, telkens wanneer een lichtstraal een glad oppervlak raakt, bijvoorbeeld als zonlicht op een nat wegdek schijnt, wordt het licht deels weerkaatst door het water en wordt het één kant op gestuurd. Met andere woorden, het wordt gepolariseerd.

De weerkaatsing zorgt vanwege het gepolariseerde licht voor een vervelend verblindend effect (schittering) - een veiligheidsrisico dat kan worden vermeden met brillenglazen met een polarisatiefilter. De polarisatiefilter wordt horizontaal geplaatst en voorkomt dat het weerkaatste, in verticale richting gestuurde licht doordringt. Daardoor worden de soms zelfs gevaarlijke weerkaatsingen afkomstig van watervlakten en natte straten vrijwel geheel geëlimineerd. De gepolariseerde SkyPol-brillenglazen bieden een extra voordeel: 100% UV-bescherming!

Polariserende brillenglazen bieden u meer veiligheid en een aantal belangrijke visuele voordelen: dankzij de speciale kleur van het glas leveren ze sterk verbeterd contrastzicht en worden kleuren scherper weergegeven. En nu we het toch over kleuren hebben: polariserende brillenglazen van ZEISS zijn verkrijgbaar met een grijze of bruine tint.