Kijk uit naar de Z van ZEISS bij de keuze van uw brillenglazen

Voor mij zien alle brillenglazen er hetzelfde uit - hoe kan ik er zeker van zijn dat ik brillenglazen van het merk ZEISS krijg?

Voor consumenten is het niet moeilijk de namen van fabrikanten of merklogo's op hun brilmontuur te vinden. Brillenglazen zijn echter niet voorzien van een logo dat onmiddellijk zichtbaar is. Of toch wel? In feite zijn alle merkglazen van ZEISS voorzien van een Z op het glas. Zo kunnen ze worden herkend als echte ZEISS-producten.

Voor mij zien alle brillenglazen er hetzelfde uit - hoe kan ik er zeker van zijn dat ik brillenglazen van het merk ZEISS krijg?

Voor mij zien alle brillenglazen er hetzelfde uit - hoe kan ik er zeker van zijn dat ik brillenglazen van het merk ZEISS krijg?

Brillenglazen van ZEISS ondergaan een extreem strenge test om te zorgen dat ze voldoen aan alle normen van Carl Zeiss voordat ze de productiehal verlaten. Als gevolg daarvan menen we dat elk brillenglas van het merk ZEISS herkenbaar moet zijn aan het handelsmerk zodat u als klant en uw optometrist het kan onderscheiden van andere brillenglazen.

 

Met een laserapparaat wordt een minuscule Z in alle ZEISS-brillenglazen gegraveerd voordat ze onze laboratoria verlaten. Het Z-icoontje wordt aan de buitenkant van het brillenglas gegraveerd. Dit proces verloopt contactloos en het logo wordt op een nauwkeurig bepaalde locatie gezet. De laser werkt op een golflengte die ervoor zorgt dat de gravure semitransparant is, waardoor het geen storend effect voor het zicht van de drager heeft. De kwaliteitszegel van ZEISS is alleen zichtbaar als u op het glas kijkt, niet als u erdoorheen kijkt. 

 Op bifocale, trifocale en multifocale brillenglazen wordt het ZEISS-logo op een locatie gegraveerd waar het nog altijd makkelijk kan worden herkend nadat de optometrist het glas in het montuur heeft gezet. Echter, tijdens het slijpen van brillenglazen van één sterkte, kan het logo vanwege het vereiste centreren en slijpen uit beeld verdwijnen zodra het glas de afmetingen heeft gekregen om in het montuur te passen nadat het omranden voltooid is. Maar er is geen reden tot zorg. U kunt erop rekenen dat uw optometrist heeft gekozen voor brillenglazen van ZEISS. Om daar zeker van te kunnen zijn krijgt u van uw optometrist een echtheidscertificaat waaruit blijkt dat uw bril is voorzien van ZEISS-brillenglazen.

Wat zijn de verschillen tussen brillenglazen van ZEISS en generieke brillenglazen?

The Z icon is laser engraved.

Op elk ZEISS-brillenglas staat een Z gegraveerd.

Het subtiel ingegraveerde ZEISS-logo op uw brillenglas garandeert u dat u optimaal zicht en comfort geniet. Deze geavanceerde kwaliteit wordt bereikt dankzij drie unieke technologieën:

  • De zuiverheid van de grondstoffen dankzij onze eigen filtertechnologieën
  • Topselectie gegarandeerd door bijzonder strenge kwaliteitscontroles
  • Optimale lichtverdeling dankzij innovatieve antireflectiecoating.

 

Voor wie is geïnteresseerd in alle details die onze brillenglazen zo anders maken staat hieronder een overzicht.

  • Brillen moeten aan bepaalde wettelijke minimumvereisten voldoen: ze moeten een CE-markering hebben. Behalve dat brillenglazen een CE-markering hebben, zijn ze ook nog gecertificeerd conform DIN EN ISO 9001/2000. Deze certificering gaat veel verder dan de wettelijke minimumvereisten en omvat superieure kwaliteitsnormen waaraan niet alleen het product, maar ook de personeelskwalificaties moeten voldoen. Onze brillenglazen worden alleen door daartoe opgeleid personeel vervaardigd.
  • ZEISS staat er voor in dat optische kwaliteit onze eerste prioriteit is. Geen ander productcriterium is belangrijker. Voor Carl Zeiss Vision is het van de allerhoogste prioriteit dat u perfect kunt zien.
  • Onze interne testspecificaties zijn nog strenger dan die welke wettelijk zijn bepaald.
  • Carl Zeiss Vision staat ervoor in dat ZEISS-brillenglazen alleen worden voorgeschreven door gekwalificeerde optometristen. U kunt er dus op vertrouwen dat u de voordelen hebt van een ononderbroken kwaliteitsketen.
  • ZEISS-brillenglazen zijn ook verkrijgbaar voor speciale glassterkten. ZEISS biedt een brede portefeuille aan mogelijkheden voor individuele sterkten.
  • Om u brillenglazen op maat te kunnen bieden die voldoen aan al uw persoonlijke behoeften omvat de portefeuille brillenglazen van ZEISS een grote keuzediversiteit.

 

Welke garanties bieden ZEISS-brillenglazen?

Voor alle brillenglazen van ons merk die na 1 januari 2002 zijn besteld, biedt Carl Zeiss Vision een garantietermijn van 24 maanden. Voor brillenglazen die voor deze datum zijn besteld, geldt een garantietermijn van 12 maanden.